Σελίδες

15 Οκτ 2010

Εμπρακτη αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Καταγγέλλει το κατάπτυστο κείμενο «οργανώσεων» των ΗΠΑ και ιμπεριαλιστικών κέντρων που καλούν στη διατήρηση της κοινής θέσης της ΕΕ κατά του Νησιού της Επανάστασης
Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει το κατάπτυστο κείμενο ενάντια στη Σοσιαλιστική Κούβα, που διακινείται στους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από κάποιες «οργανώσεις» - προκάλυμμα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Το κείμενο ζητάει από τους ευρωβουλευτές να στηρίξουν τη διατήρηση της Κοινής Θέσης της ΕΕ, εκτοξεύοντας χυδαίες συκοφαντίες, λάσπη και ψέματα ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα. Η Κοινή Θέση που έχει υιοθετήσει η ΕΕ από το 1996, σε πλήρη σύμπλευση με την εγκληματική πολιτική των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα, συνιστά απροκάλυπτη επέμβαση στα εσωτερικά της Κούβας, με διακηρυγμένο στόχο την ανατροπή της σοσιαλιστικής εξουσίας και την εγκαθίδρυση της δικτατορίας των μονοπωλίων.
Το κατάπτυστο κείμενο ταυτίζει τη σοσιαλιστική εξουσία με «δικτατορικό καθεστώς» και αναγορεύει σε «πολιτικούς κρατούμενους» τον εσμό των πρακτόρων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και των κάθε είδους εγκληματιών, ενώ εκθειάζει τα δημοκρατικά δικαιώματα που δήθεν απολαμβάνουν οι λαοί της ΕΕ, σε αντίθεση με την έλλειψή τους στην Κούβα. Αυτή είναι η «ελευθερία» που «ονειρεύεται» για τον κουβανικό λαό το πολιτικό προσωπικό του ιμπεριαλισμού. Την ελευθερία των μονοπωλίων να εκμεταλλεύονται βάναυσα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Την «ελευθερία» που ζουν οι 5 Κουβανοί πατριώτες δεκαετίες τώρα στα μπουντρούμια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
Η λάσπη που εκτοξεύουν τα τσιράκια του ιμπεριαλισμού δεν μπορεί να κρύψει τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής εξουσίας της Κούβας, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην κοινωνική Πρόνοια, στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, που στην «ελεύθερη Ευρώπη» κατεδαφίζονται σε σωρούς ερειπίων από τη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στους λαούς.
Στόχος των συντακτών του χυδαίου αυτού κειμένου δεν είναι μόνο ο λαός της Κούβας που με ακατάβλητο ηρωισμό και πάθος υπερασπίζεται το σοσιαλιστικό δρόμο που διάλεξε. Είναι και οι λαοί της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, όλης της Ευρώπης. Τα λαϊκά κινήματα που ξεσηκώνονται ενάντια στη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου, για να τους φορτώσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης. Για αυτό και η υπεράσπιση της σοσιαλιστικής Κούβας, η αλληλεγγύη στον κουβανικό λαό, η απαίτηση να αρθεί η απαράδεκτη Κοινή Θέση της ΕΕ ενάντια στην Κούβα, είναι επιβεβλημένο καθήκον του ταξικού εργατικού και του λαϊκού κινήματος στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ενώνουμε τη φωνή μας με το μυριόστομο σύνθημα του ηρωικού κουβανικού λαού
No Pasaran !!!
Απαιτούμε:
Την άμεση άρση του εγκληματικού αποκλεισμού της Κούβας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Την άρση της Κοινής Θέσης της ΕΕ ενάντια στην Κούβα.
Την άμεση απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών που κρατούνται παράνομα στις φυλακές των ΗΠΑ.
Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ
Γιώργος Τούσσας
Μπάμπης Αγγουράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου