Σελίδες

15 Οκτ 2010

«συνδικαλιστές που αλλάζουν καπέλα»

Με το «συνδικαλισμό» τα έβαλε χτες από τη στήλη του ο κ. Πρετεντέρης, επικαλούμενος την ασυνέπεια ορισμένων συνδικαλιστών και το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, που, όπως γράφει, «χάλασε τον κόσμο για το μνημόνιο», θέτει υποψηφιότητα ως αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό ενός κόμματος (ΠΑΣΟΚ) που εφαρμόζει και στηρίζει το μνημόνιο.
Απορούμε πού είδε την ασυνέπεια του εν λόγω υποψηφίου ο αρθρογράφος των «Νέων». Ο άνθρωπος ΠΑΣΟΚ είναι ως στέλεχος της ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΟΚ παραμένει και ως υποψήφιος με τον Σγουρό. Οσο για τις απεργίες και τις διαδηλώσεις που επικαλείται, αυτές δεν έγιναν από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, αλλά από τους εργαζόμενους. Αυτοί «χάλασαν τον κόσμο» τον περασμένο Μάη, παρά και ενάντια στα εμπόδια που έθετε η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, η οποία σύρθηκε γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.
Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που καμιά σχέση δεν έχει με το συνδικαλισμό ο οποίος υπερασπίζεται με συνέπεια τα πραγματικά συμφέροντα των δημοσίων υπαλλήλων. Βολεύει όμως τον κ. Πρετεντέρη να μιλάει γενικά για τους συνδικαλιστές, να τους τσουβαλιάζει όλους στο ίδιο σακί. Γιατί εκτός από τους «συνδικαλιστές που αλλάζουν καπέλα» υπάρχουν και οι συνδικαλιστές που στέκονται με συνέπεια στην πλευρά των εργατών. Αυτούς στοχοποιεί ο αρθρογράφος, βάλλοντας γενικά κατά του συνδικαλισμού, επειδή, όπως λέει, είναι «κομματικός» και όχι «ακομμάτιστος», όπως τον θέλει ο ίδιος και τ' αφεντικά. Δηλαδή; Με πρόσχημα τον ΠΑΣΟΚο χτυπά το ταξικό κίνημα. Γιατί ξέρει ότι οι ταξικά προσανατολισμένοι συνδικαλιστές και αγώνες κάνουν την πραγματική ζημιά στο σύστημα που υπηρετεί και στηρίζει και ο ίδιος. Αλλωστε, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό νταντεύει τόσα χρόνια ο κ. Πρετεντέρης και οι όμοιοί του. Αυτός ο «συνδικαλισμός» είναι και δικό τους δημιούργημα, στέκονται πάντα μαζί στην ίδια πλευρά και απέναντι από τους εργάτες. Και αν σήμερα η δημοσιογραφία του συστήματος δείχνει μερικούς «συνδικαλιστές» με το δάχτυλο και τους παραδίδει στη χλεύη, το κάνει μόνο και μόνο για να σωθεί το σύστημα το οποίο και οι δύο υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου