Σελίδες

15 Οκτ 2010

ΟΧΙ ΓΙΑΝΝΗΣ,ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ....


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Φτωχοί, άνεργοι και άστεγοι... το «αμερικανικό όνειρο» στις πραγματικές του διαστάσεις. Ο νέος εφιάλτης για τους Αμερικανούς εργαζόμενους, αφού πρώτα έχουν χάσει τη δουλειά τους ή εάν έχουν κατορθώσει να διατηρήσουν τη θέση εργασίας τους έχουν δει τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται, είναι οι κατασχέσεις.
Τις περισσότερες κατοικίες από τότε που κατέρρευσε η αγορά ακινήτων, το 2006, κατάσχεσαν κατά το τρίμηνο Ιούλη - Σεπτέμβρη οι τράπεζες στις ΗΠΑ, με μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών να αμφισβητούν τις κατασχέσεις και στις Ηνωμένες Πολιτείες πλέον να γίνεται λόγος για «σκάνδαλο» και να ζητούν τη διενέργεια έρευνας, ενώ ο Λευκός Οίκος κωφεύει χαρακτηριστικά στα αιτήματα οργανώσεων, αλλά και απλών ανθρώπων «να παγώσουν οι κατασχέσεις».
H κατάσταση είναι τραγική: Το τρίτο τρίμηνο του 2010 κατασχέθηκαν συνολικά 288.345 ιδιοκτησίες, ενώ το προηγούμενο τρίμηνο 270.000, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η «RealtyTrac Inc.», μία υπηρεσία σχετική με τις κατασχέσεις. Μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2010 οι αμερικανικές τράπεζες έχουν κατάσχει συνολικά 816.000 κατοικίες και υπολογιζόταν να κλείσουν το έτος με 1,2 εκατομμύρια κατασχέσεις.
Κι όμως αυτό το καταστροφικό, για τους εργαζομένους, σκηνικό που διαμορφώνεται δεν πρόκειται να προκαλέσει κανένα «σεισμό». Αντιμέτωποι με το αδιέξοδο, οι Αμερικανοί φαίνεται ότι στρέφονται ξανά στους Ρεπουμπλικανούς, δίνοντάς τους την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στις «ενδιάμεσες» εκλογές της 2ας Νοέμβρη. Σύμφωνα με το πόρισμα του ινστιτούτου «Ipsos», για το πρακτορείο «Ρόιτερς», ποσοστό 48% των εκλογέων θα ψηφίσουν Ρεπουμπλικάνο βουλευτή ή γερουσιαστή έναντι 44% που θα ψηφίσουν Δημοκρατικό βουλευτή ή γερουσιαστή. Την ίδια στιγμή ο Δημοκρατικός πρόεδρος Ομπάμα έχει μόνο 43% θετικών κρίσεων, γεγονός που σημαίνει ότι η προσωπική εκστρατεία που διεξάγει προκειμένου οι Δημοκρατικοί να διατηρήσουν τον έλεγχο και των δύο Σωμάτων του Κογκρέσου - στις 2 Νοεμβρίου, εκλέγονται 435 βουλευτές (όλοι) και 37 από τους 100 γερουσιαστές - δεν αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο αμερικανικός λαός βρίσκεται σταθερά εγκλωβισμένος στις «Συμπληγάδες Πέτρες» του δικομματικού συστήματος που εξυπηρετεί το κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου