Σελίδες

10 Οκτ 2012

Δε θα περάσουν οι απειλές της «Χρυσής Αυγής»


Ανακοίνωση, με αφορμή τη βρώμικη επίθεση σε μέλος του Κόμματος στην περιοχή
Την επίθεση με απειλές και βρισιές, σε βάρος του μέλους του ΚΚΕ Σάββα Τσακμακίδη, από ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Χαλκιδικής Νικόλαο Ρήγα, καταγγέλλει η ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ. Το μεσημέρι της Δευτέρας, οι Χρυσαυγίτες πλησίασαν τον Σ. Τσακμακίδη, τον έβρισαν και τον απείλησαν ότι κινδυνεύει η ζωή του και της οικογένειάς του, επειδή πρωτοστάτησε για να σωθεί από τα χέρια τους ένας Αφρικανός μετανάστης, πλανόδιος πωλητής.
Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Κυριακή, μέρα μεσημέρι, στην παραλία της Φούρκας στη Χαλκιδική, 8 μέλη της «Χρυσής Αυγής» επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια έναν Αφρικανό μικροπωλητή.
Ο Σ. Τσακμακίδης που βρέθηκε στο σημείο, αντέδρασε και μαζί με άλλους κατάφεραν να σταματήσουν τη δολοφονική επίθεση. Στη συνέχεια, κάλεσαν ασθενοφόρο για να μεταφέρει τον μετανάστη στο Κέντρο Υγείας. Αντ' αυτού, ήρθε η αστυνομία, η οποία άφησε ανενόχλητους τους Χρυσαυγίτες και οδήγησε τον τραυματισμένο μετανάστη στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων!
Η ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα για το χαρακτήρα αυτού του νεοναζιστικού μορφώματος. Σε ανακοίνωσή της «προειδοποιεί πως οι απειλές και οι προπηλακισμοί από τους απόγονους του Χίτλερ, θα πάρουν την απάντησή τους. Τα φασιστοειδή που σήμερα βάζουν στόχο τους μετανάστες, τους κομμουνιστές, ετοιμάζονται να χρησιμοποιηθούν απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό. Το κίνημα μπορεί και θα τσακίσει κάθε τέτοια προσπάθεια. Ούτε η κρατική καταστολή, ούτε οι μηχανισμοί κράτους και παρακράτους μπορούν να σταματήσουν τον αγωνιζόμενο λαό. Αυτοί που παίρνουν το ψωμί από το στόμα του πεινασμένου, θέλουν και βουλωμένο το στόμα του. Δε θα τους περάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου