Σελίδες

10 Οκτ 2012

Στα γεμάτα μπροστά!


Ο «Ριζοσπάστης» παρουσίασε χτες αναλυτικά στοιχεία για τον ανταγωνισμό μεταξύ ιμπεριαλιστών, ο οποίος ανάμεσα στ' άλλα αφορά και στη χώρα μας. Και υπ' αυτό το πρίσμα ανέδειξε την επίσκεψη Μέρκελ ως ενταγμένη στις κινήσεις που αφορούν σε αυτόν τον ανταγωνισμό.
Ο αστικός Τύπος πλημμύρισε από αναλύσεις για το πώς θα καρπίσουν τα γρασίδια αν και μόνο ο σκύλος της Μέρκελ αφήσει το κάτουρό του σ' αυτά.
Κι όταν πια η βόλτα της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα ολοκληρώθηκε (ποια Αθήνα δηλαδή, στο τρίγωνο Προεδρικό Μέγαρο - Μαξίμου - «Χίλτον» κινήθηκε) ποιος τους κράταγε...
Φοβερό! Η Μέρκελ έκανε βόλτα με τον Σαμαρά στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου και η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου προσδίδοντας αίγλη στη χώρα μας, αποφάνθηκε η ΝΕΤ στο κεντρικό δελτίο της.
Επιτέλους, η κρατική τηλεόραση βρήκε τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στα ιδιωτικά κανάλια που μας γάνωσαν το κεφάλι για τα δώρα που φέρνει η Μέρκελ. Μετά τη βόλτα στο Προεδρικό θα αυξηθούν οι τουρίστες που θα προσθέσουν έναν ακόμα προορισμό στο πρόγραμμά τους. Χαρά, δηλαδή, για όσους πουλάνε τσολιαδάκια.
Οι μίζεροι, βέβαια, θα κάνουν πάλι κριτική, αλλά έτσι προχωράει μπροστά μια
οικονομία, βήμα βήμα. Φαντάζεστε μια δήλωση Ομπάμα ότι ο παππούς του στο ταξίδι προς την Αμερική πέρασε και από την Ελλάδα. Εκεί να δεις μπίζνες...
***
Ας μείνουμε λίγο ακόμα στα στοιχεία του παραμυθιού:
Στα κεραμίδια είχε βγει πριν από τη ΝΕΤ το «Mega». Ο Πρετεντέρης, μάλιστα, εκτίμησε ότι «κλείνει η περίοδος που η Ελλάδα ήταν το μαύρο πρόβατο».
Αμέσως μετά στα newsroom των τηλεοπτικών σταθμών άρχισαν να παρελαύνουν τα αποτελέσματα:
Ογδόντα εννιά κυβερνητικές αποφάσεις πρέπει να παρθούν μέχρι τις 18 του μήνα για να μη μείνει τίποτα όρθιο απ' τα εργατικά δικαιώματα.
Από κοντά τρέχουν οι αποφάσεις που έχουν ήδη παρθεί: Το ένα χαράτσι μετά το άλλο φτάνουν ήδη στα εργατόσπιτα.
***
Αλλά εκεί που πας να μαυρίσεις πάλι, έρχεται το ευχάριστο νέο: Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αφού αγανάχτησε με τους καπιταλιστές που δε λένε να κάνουν πίσω από την επιδίωξή τους να έχουν το μέγιστο κέρδος, βρήκε λύση στο πρόβλημα των τιμών: Θα τρώμε ληγμένα!
Ετσι, και οι καπιταλιστές θα κερδίζουν από αυτά που αλλιώς θα πετούσαν στα σκουπίδια, κι εμείς θα τρώμε φτηνά σκουπίδια. Δημιουργεί, βέβαια, ένα νέο πρόβλημα μια τέτοια λύση καθώς ήδη χιλιάδες άνθρωποι τρέφονταν τζάμπα από τα σκουπίδια των σούπερ μάρκετ, τώρα θα είναι υποχρεωμένοι κι αυτοί να πληρώνουν. Από τη σκοπιά, βέβαια, της ισονομίας το μέτρο είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιοι να 'ναι τζαμπατζήδες όταν οι άλλοι πληρώνουν.
***
Ας γυρίσουμε, όμως, στην πραγματικότητα:
Αξεπέραστη η καπιταλιστική κρίση κι εδώ κι αλλού. Η καμπάνια του Ερυθρού Σταυρού που δεν αφορά πια την Αϊτή αλλά μια μεγάλη καπιταλιστική χώρα, την Ισπανία, είναι χαρακτηριστική.
Αποκαλύπτει, κοντά σ' άλλα, ότι μέσα σ' αυτό το μαντρί που λέγεται Ευρωπαϊκή Ενωση δεν υπάρχει μέλλον για τους λαούς, κι ας βεβαιώνει για το αντίθετο ο Τσίπρας, ο οποίος έφτασε χτες στο σημείο να υποτάσσει τις τεράστιες διαδηλώσεις - που έβαλαν καθαρά απέναντι ως εχθρό την Ευρωπαϊκή Ενωση - στην επιδίωξη του κόμματός του να εκτονώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια προβάλλοντας ως λύση την αλλαγή χαλίφη.
Πρόσθετα, οι χτεσινές εικόνες από τη Γαλλία του «ελπιδοφόρου» Ολάντ, όπου τα εκεί ΜΑΤ χτυπώντας τους απεργούς της «Πεζό» έδειξαν να συναγωνίζονται σε αγριότητα τα ελληνικά, έδειξαν ωμό το πρόσωπο ενός συστήματος που η αντιδραστικότητά του δε θα σταματήσει αν δεν της βάλει φρένο το ίδιο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.
***
Τι μας μένει στο πηλίκον;
Η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι θα δουν προκοπή μόνο οι λαοί που θα σηκωθούν στα πόδια τους και θα αντιπαλέψουν στα ίσια τον αντίπαλο.
Το γεγονός ότι και χτες εκφράστηκε δυνατά η συσπείρωση γύρω από το ΠΑΜΕ, ότι καταγράφηκαν και νέες δυνάμεις να μπαίνουν στη μάχη με όρους συνολικής αντιπαράθεσης είναι το ένα το κρατούμενο.
Στα γεμάτα, λοιπόν, για την οργάνωση και της επόμενης απεργίας. Για την παραπέρα οργάνωση των εργατών, για τη συγκρότηση και ισχυροποίηση του λαϊκού μετώπου που θα βάζει θέμα αποδέσμευσης από τη λυκοσυμμαχία, θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να πάρουν την οικονομία στα χέρια τους οι λαϊκές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου