Σελίδες

10 Οκτ 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τον Ομπάμα κλείνει το μάτι και στο ΔΝΤ


Στην κόντρα με τη Γερμανία και την ΕΕ για τη διαχείριση στην Ελλάδα, παίρνει το μέρος του Ταμείου
Σαν ευκαιρία για να κρύψει πίσω απ' την Α. Μέρκελ τις ευθύνες της ΕΕ και της ντόπιας πλουτοκρατίας για την κρίση, αλλά και για να λανσάρει εκ νέου την «άλλη» διαχείριση, η οποία όμως οδηγεί το λαό στον γκρεμό από άλλο δρόμο, εξέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα. Σ' αυτή την κατεύθυνση, ο Αλ. Τσίπρας αφόρισε τους πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης σαν «Μερκελιστές» και απέδωσε την επίθεση στο λαό στις εμμονές, το αδιέξοδο πείσμα, το δογματισμό, την επιμονή στο λάθος από τη γερμανική κυβέρνηση.
Στο διά ταύτα, σε άρθρο του στον «Γκάρντιαν», χρέωσε την καπιταλιστική κρίση στην «πολιτική λιτότητας», την οποία αποκήρυξε, επειδή «εμποδίζει την ελληνική οικονομία να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης», αλλά και γιατί αυξάνει το χρέος, οδηγώντας «τόσο την Ελλάδα όσο και τους δανειστές της στην καταστροφή». Ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να φυτέψει στα μυαλά του λαού ότι είναι δυνατόν να υπάρξει διαχείριση της κρίσης με χαλάρωση της λιτότητας και πως ένα «μείγμα» με κεϊνσιανά στοιχεία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξοδο από το τούνελ προς όφελος του λαού.
Μ' αυτό το στόχο πήρε ανοιχτά θέση υπέρ του ΔΝΤ στην ενδοϊμπεριαλιστική διαμάχη με την ΕΕ, ισχυριζόμενος ότι ενώ το Ταμείο λέει ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει «η Μέρκελ και οι τελευταίοι συγκάτοικοί της στο υπόγειο καταφύγιο του Μνημονίου, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης, επιμένουν». Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του ΔΝΤ ερμηνεύεται από το γεγονός ότι το Ταμείο ζητάει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, πρόταση την οποία ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να πλασάρει σαν φιλολαϊκή.
Ο ίδιος εξέφρασε και την έγνοια του για το μέλλον της ΕΕ, υπερασπιζόμενος «ένα νέο σχέδιο που θα βαθύνει την ολοκλήρωσή της», σερβίροντας την αυταπάτη ότι αυτό μπορεί να υπηρετεί «όχι τα συμφέροντα των πολυεθνικών επιχειρήσεων και των χρεοκοπημένων τραπεζιτών».
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η ομιλία του χτες βράδυ στα εγκαίνια του παραρτήματος Ελλάδας του ιδρύματος «Ρόζα Λούξεμπουργκ» του γερμανικού κόμματος «Die Linke». Εφτασε στο σημείο να φέρει τη Γερμανίδα κομμουνίστρια και επαναστάτρια στα μέτρα της σοσιαλδημοκρατίας που υπηρετεί το «Die Linke» και ο ΣΥΡΙΖΑ, ευχόμενος να «εμπνευστούν οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης και της Ελλάδας από τον αντιδογματισμό και τον ασυμβίβαστο ουμανισμό της Ρόζας Λούξεμπουργκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου