Σελίδες

25 Ιουλ 2012

Τα ΜΑΤ στην υπηρεσία του Μάνεση ...


Με εντολή της συγκυβέρνησης που απροκάλυπτα παίζει το παιχνίδι του Μάνεση, διεκόπη η κυκλοφορία της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου τρεις φορές και έβγαλαν τα φορτηγά από το εργοστάσιο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Νέα Γενική Συνέλευση των χαλυβουργών σήμερα
Στην αστυνομοκρατούμενη πλέον «Χαλυβουργία Ελλάδας», εντός κι εκτός του εργοστασίου, μετά την προχτεσινή διπλή βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ κατά των χαλυβουργών, η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ φροντίζει να ικανοποιεί κάθε επιθυμία του επιχειρηματία Ν. Μάνεση προκειμένου να αυξάνει τα κέρδη του και ταυτόχρονα προσπαθεί να κάμψει τον αγώνα των απεργών.
Εφτασε στο σημείο αυτή η κυβέρνηση, διαμέσου των αρμοδίων υπουργείων, να διακόπτει την κυκλοφορία των οχημάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της διασταύρωσης των ΕΛΠΕ, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα οι νταλίκες του μεγαλοβιομήχανου να μπαίνουν στο εργοστάσιο και να φορτώνουν το εμπόρευμα που βρίσκεται αποθηκευμένο στις
εγκαταστάσεις του εργοστασίου και οι χιλιάδες οδηγοί να μένουν καθηλωμένοι στο οδόστρωμα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Ανάγκασαν τους φορτηγατζήδες να κινηθούν στο αντίθετο ρεύμα
Η αποθέωση της εξυπηρέτησης του μεγαλοεπιχειρηματία σε βάρος των απεργών χαλυβουργών, καθώς και των χιλιάδων οδηγών ήταν η στιγμή που τα φορτηγά φορτωμένα πλέον με το υλικό ήταν έτοιμα να αποχωρήσουν. Τότε ξαναδιέκοπταν την κυκλοφορία των οχημάτων για να γίνει το ανήκουστο! Τα φορτηγά να βγαίνουν από την πύλη του εργοστασίου και να κινούνται αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας και να διανύουν μια απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου για να μην περάσουν μπροστά από τους συγκεντρωμένους χαλυβουργούς που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από το εργοστάσιο. Η ουρά των αυτοκινήτων έφτανε σχεδόν μέχρι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί.
Τα ΜΑΤ στην υπηρεσία του Μάνεση. Είναι η στιγμή που οι νταλίκες φορτώνονται στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου με εμπόρευμα και οι αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν
Η επιχείρηση αυτή της αστυνομίας προκάλεσε την αντίδραση των απεργών χαλυβουργών που κατήγγειλαν αυτό το πρωτοφανές κρούσμα αυθαιρεσίας. Ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ, που βρέθηκε στο πλευρό των χαλυβουργών, ζήτησε εξηγήσεις από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, ο οποίος φυσικά δεν τόλμησε να ψελλίσει τίποτα.
Μάλιστα, για να είναι σίγουροι πως η εν λόγω επιχείρηση θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή ...επιτυχία, επιστράτευσαν από τα ξημερώματα, στην πύλη του εργοστασίου, 8 κλούβες των ΜΑΤ με τουλάχιστον 20 διμοιρίες και διψήφιο αριθμό περιπολικών και αυτοκινήτων της Ασφάλειας με το αντίστοιχο ...προσωπικό, το οποίο ήταν φανερό πως το είχαν προετοιμάσει να προχωρήσει σε αθρόες συλλήψεις, σε περίπτωση που έκριναν πως κινδυνεύουν να θιγούν τα συμφέροντα του Μάνεση.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου διακόπηκε στις 9.30 το πρωί για αρκετά λεπτά για να περάσουν 11 νταλίκες. Στις 11.10 π.μ. ξαναδιακόπηκε η κυκλοφορία για να αποχωρήσουν φορτωμένες αυτή τη φορά 4 νταλίκες και στις 2.25 μ.μ. ξαναδιακόπηκε για να φύγουν και οι τελευταίες 7 νταλίκες.
Νέα Γενική Συνέλευση σήμερα
Οι απεργοί χαλυβουργοί από την πλευρά τους προγραμματίζουν νέα Γενική Συνέλευση για σήμερα Τετάρτη στις 11 π.μ., μετά τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των ΜΑΤ και τον εμπαιγμό που υφίστανται ουσιαστικά από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε μπει στον κόπο να ενημερώσει τη Διοίκηση του Σωματείου για τη συνάντηση στην οποία τους έχει καλέσει (την ανακοίνωσε γραπτώς προχτές Δευτέρα) για την Παρασκευή 27 Ιούλη, στις 3 μ.μ. Αποφεύγει δηλαδή την άμεση συνάντηση μαζί τους όπως επανειλημμένα ζητά το ΔΣ του Σωματείου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», ευελπιστώντας πως με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει να σπάσει την απεργία.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Καταγγέλλει τη νέα επιχείρηση στρατιωτικού τύπου
Ανακοίνωση, με αφορμή τα χτεσινά γεγονότα εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας "Η Ενότητα" καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ που με μια στρατιωτικού τύπου επιχείρηση και με την προστασία εκατοντάδων ανδρών των ΜΑΤ και της αστυνομίας έβαλαν πάλι σήμερα, λίγο μετά τις 9.30 το πρωί νταλίκες να φορτώσουν το παλιό εμπόρευμα του Μάνεση, που για 9 μήνες ήταν στις αποθήκες, ενώ οι εργαζόμενοι απεργούν. Παράλληλα, έκλεισαν και την εθνική οδό ταλαιπωρώντας χιλιάδες κόσμο.
Οι χαλυβουργοί, μετά και την τελευταία μας Γενική Συνέλευση το Σάββατο 21.7.2012 αποφασίσαμε με συντριπτική πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργίας.
Δηλώνουμε πως το εργοστάσιο θα λειτουργήσει μόνο όταν το αποφασίσουν οι χαλυβουργοί, που τόσα χρόνια δίνουμε τη ζωή μας για να θησαυρίζει ο Μάνεσης.
Γνωρίζουμε καλύτερα απ' τον καθένα πότε και με ποιους μπορεί να λειτουργήσει το εργοστάσιο. Το εργοστάσιο, παρά τις προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης και του Μάνεση, δε λειτουργεί.
Τέλος, καλούμε τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ άμεσα να διενεργήσει έλεγχο στο εργοστάσιο, γιατί προφανώς δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Γνωρίζει άλλωστε ο Ειδικός Γραμματέας ότι οι εργαζόμενοι εδώ και 9 μήνες απεργούν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου