Σελίδες

25 Ιουλ 2012

Το κεφάλαιο εντείνει την εκμετάλλευση και την καταστολή


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για την επέτειο από τη δολοφονία της Σ. Βασιλακοπούλου
Για τα 32 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, η οποία έχει ως εξής:
«Στις 28 Ιούλη, συμπληρώνονται 32 χρόνια απ' τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου απ' τη μεγαλοεργοδοσία έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ. Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ήταν μέλος της ΚΝΕ και φοιτήτρια της Παντείου. Δολοφονήθηκε την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες και τις εργάτριες της ΕΤΜΑ. Οι εντολές της εργοδοσίας ήταν ρητές: "Να μην πάρουν οι εργάτες προκηρύξεις του ΚΚΕ. Για κανένα λόγο...". Με ευθύνη της αστυνομίας και της εργοδοσίας ένα από τα λεωφορεία της εταιρείας πέφτει πάνω στη Σωτηρία, την τσακίζει με τις πίσω ρόδες και φεύγει.
Σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης το κεφάλαιο εντείνει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση και την καταστολή. Η πρόσφατη επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς χαλυβουργούς, η στήριξη της συγκυβέρνησης στον επιχειρηματία Μάνεση και στον απεργοσπαστικό μηχανισμό του, αποδεικνύει πως το αστικό κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους ήταν και θα είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες. Πάντα, ο κόσμος των αφεντικών από τη μία και των εργατών και των παιδιών τους από την άλλη ήταν σε σύγκρουση, σε διαρκή αντιπαράθεση. Διά πυρός και σιδήρου σήμερα θέλουν να επιβάλουν τη δουλειά εφ' όρου ζωής για ένα ξεροκόμματο, την υπερεκμετάλλευση των νέων εργαζομένων, τη δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα.
Οι νέοι εργάτες και εργάτριες, οι άνεργοι και οι άνεργες, οι σπουδαστές και οι φοιτητές είναι ανάγκη να διαλέξουν το δρόμο της οργανωμένης πάλης και της ενίσχυσης της λαϊκής συμμαχίας. Το δρόμο της συμμετοχής στο σωματείο και στο συνδικάτο, στην επιτροπή αγώνα και στους συλλόγους, στις λαϊκές επιτροπές και στις επιτροπές ανέργων. Με μαζική, ενεργητική συμμετοχή στη συζήτηση και στη διαμόρφωση αιτημάτων και στόχων πάλης για να παρεμποδιστεί η αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί τους νέους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στην αμορφωσιά και στην ανεργία. Με μαζικές διαδικασίες, με μαζικές γενικές συνελεύσεις να ξηλώνεται ο αρνητικός συσχετισμός. Να πεταχτούν έξω από κάθε χώρο τα τσιράκια και οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές που θέλουν να δέσουν το λαό χειροπόδαρα στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη, να γίνει πράξη το σύνθημα "ένας για όλους και όλοι για έναν"».
Η ΚΝΕ, τιμώντας τη μνήμη της σ. Σωτηρίας, καλεί τους νέους και τις νέες σε συγκέντρωση έξω από την πύλη του πρώην εργοστασίου της ΕΤΜΑ, την Πέμπτη 26 Ιούλη στις 7.30 το απόγευμα.
Στην εκδήλωση εκ μέρους της ΚΝΕ χαιρετισμό θα απευθύνει η Βιβή Δάγκα, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου