Σελίδες

25 Ιουλ 2012

Οι λαοί να ματαιώσουν ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο


Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επιστολή της προς την Κάθριν Αστον, Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, καταδικάζει την επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Συρία, που δημιουργεί προϋποθέσεις για γενικευμένη σύρραξη στην ευρύτερη περιοχή. Τονίζει ταυτόχρονα ότι οι εξελίξεις στη Συρία είναι αποκλειστικά υπόθεση του λαού της και απαιτεί να σταματήσουν οι επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε Συρία και Ιράν, να αρθούν άμεσα οι κυρώσεις της ΕΕ ενάντια στις χώρες αυτές και τους λαούς τους, να μη συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Στην επιστολή τους, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας και Μπάμπης Αγγουράκης επισημαίνουν τα εξής:
«Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει την επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή. Το πρόσφατο εγκληματικό, τρομοκρατικό χτύπημα στη Δαμασκό που προκάλεσε το θάνατο του υπουργού Αμυνας, Νταούντ Ράτζιχα, και άλλων
κυβερνητικών στελεχών της Συρίας, είναι αποτέλεσμα της απροκάλυπτης ιμπεριαλιστικής επέμβασης, που στηρίζει την ένοπλη αντιπολίτευση και άλλους μηχανισμούς, που δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα του συριακού λαού. Ο σκληρός ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τη διασφάλιση επιρροής και γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, ανεβάζει την ένταση και δημιουργεί προϋποθέσεις για γενικευμένη σύρραξη.
Σε νέα φάση εξέλιξης μπαίνουν οι πιέσεις και οι απειλές στο Ιράν, με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόγραμμα. Το πολεμικό κλίμα που καλλιεργείται στην ευρύτερη περιοχή της λεγόμενης Ευρασίας, εδώ και πολλά χρόνια, είναι προφανές ότι σχετίζεται με τον ενεργειακό πλούτο και τη γεωστρατηγική θέση της περιοχής και καθόλου με τις δήθεν «ανθρωπιστικές» ανησυχίες κεντρικών και περιφερειακών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Αυτήν την, ήδη, εκρηκτική κατάσταση οξύνουν οι κλιμακούμενες απειλές για μονομερές πλήγμα κατά του Ιράν από το Ισραήλ, το οποίο επίσης επιδιώκει να εδραιώσει το ρόλο του ως ισχυρή δύναμη κατά των λαών της περιοχής.
Η πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οι εκρηκτικές αντιθέσεις με δυνάμεις που διεκδικούν ρόλο στην περιοχή, όπως της Ρωσίας και της Κίνας, η εμπλοκή αντιλαϊκών καθεστώτων της περιοχής που φιλοδοξούν να εκπληρώσουν αναβαθμισμένο ρόλο, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Τουρκία, φέρνουν πιο κοντά την προοπτική της γενικευμένης σύγκρουσης και ανοιχτής στρατιωτικής επέμβασης, όπως στη Λιβύη, ενάντια στη Συρία και το Ιράν. Στα επικίνδυνα αυτά σχέδια εμπλέκεται άμεσα και η Ελλάδα, κυρίως λόγω της στρατηγικής σημασίας της Αμερικανο-ΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας και της προθυμίας της ελληνικής συγκυβέρνησης να συμμετέχει στους εγκληματικούς σχεδιασμούς εναντίον των λαών της περιοχής.
Η ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει την επιτακτική ανάγκη της αντίστασης των λαών της περιοχής στις επεμβάσεις, για να ματαιώσουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Οι εξελίξεις στη Συρία είναι αποκλειστικά υπόθεση του λαού της, που είναι ο μόνος υπεύθυνος να αποφασίσει για το μέλλον του και την πορεία της χώρας του.
Απαιτούμε:
  • Να σταματήσουν οι επεμβάσεις των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ενάντια στη Συρία και το Ιράν.
  • Να αρθούν άμεσα οι κυρώσεις της ΕΕ ενάντια στη Συρία και το Ιράν, που πλήττουν τους λαούς τους και έχουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες και στους λαούς των χωρών - μελών της ΕΕ.
  • Να μη συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που προετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν.
  • Να μην τηρηθεί οποιαδήποτε "συμβατική υποχρέωση" που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει την Ελλάδα.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. Να κλείσει τώρα.
  • Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
Η ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί το λαό μας να εκδηλώσει πολύμορφα την αλληλεγγύη του με τους λαούς της περιοχής που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να σύρουν σε σφαγή. Να δυναμώσει την πάλη του για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που αποτελεί την πιο πολύτιμη συνεισφορά για το ειρηνικό μέλλον και τη λαϊκή ευημερία στην ευρύτερη γειτονιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου