Σελίδες

1 Ιουν 2012

Aleksis 2012




Είμαι περήφανος, διότι "ήρθε η ώρα της Αριστεράς", την οποία περίμενα πως και πως από την ώρα που γεννήθηκα.

Είμαι σίγουρος ότι τώρα θα Εξουσιάσω. 
Τώρα θα Κυβερνήσω. 
Τώρα θα Διαφεντεύσω τη ζωή και τον τόπο μου.
Είμαι συγκινημένος, διότι φαντάζομαι τον Αντρίκο δακρυσμένο κάπου εκεί πάνω, να μονολογεί ξεχειλίζοντας από χαρά για το γνήσιο τέκνο του.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ επικαιροποιημένο. 
Το αντίδοτο στην Κρίση.
Ο "Aleksis" μίλησε και για Αγροτική Παραγωγή. 
Ο Τσιπρανδρέου!
Πότε θα μάθει (άσε που ξέρει κι απλά κάνει την πάπια)  ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ φταίει για το χάλι των αγροτών και της υπαίθρου; 
Έως τότε, πάμε παρακάτω!
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε!!!
  • Τώρα διεκδικούμε την διακυβέρνηση του τόπου για να μεταφέρουμε την εξουσία εκεί απ' όπου πηγάζει, δηλαδή στον ελληνικό λαό.
Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει... Α, ναι, σωστά. Παραφρασμένο το "Ο Λαός στην Εξουσία" του Μέγα Αντρίκου!
  • Θα αποκαταστήσουμε την δημοκρατία, την λαϊκή κυριαρχία και τα δικαιώματα του πολίτη.
Τι φώναζαν οι ΠαΣόΚοι το 1981 μπαμπά; Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία!
  • Θα δείξουμε εμπιστοσύνη στα στελέχη της δημόσιας διοίκησης ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση.

Το Νέο ΠαΣόκ!
Έτσι. Να είσαι σίγουρος ότι τα Στελέχη θα εργαστούν με αυταπάρνηση για την ευημερία του λαού και του τόπου. Ποτέ άλλωστε δεν αποτέλεσαν Κομματικό Στρατό!
  • Θα διεκδικήσουμε νέα αναδιαπραγμάτευση του χρέους και μορατόριουμ. Το ύψος εξυπηρέτησης του χρέους θα πρέπει να συνδεθεί με τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταργήσει άμεσα την πράξη υπουργικού συμβουλίου με την οποία μειώθηκαν ο κατώτατος μισθός κατά 22%, κατά 32% για νέους έως 25 ετών καθώς και μειώθηκαν τα επιδόματα ανεργίας. Θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και το επίδομα μητρότητας στα 461 ευρώ.

Έτσι. Αγωνιστικά. Είπαμε, εκεί απέτυχαν οι προηγούμενοι. Στο είδος και τον τρόπο διαπραγμάτευσης! 
Από προεκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ
Μάης 2012
Με τους ήδη κατώτατους μισθούς και το Νέο Μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα τί θα γίνει; Γαργάρα;
Με τις περίφημες 100.000 προσλήψεις σε παιδεία και υγεία τί γίνεται; Στο πρόγραμμα του 2009 ήταν κι αυτές ε; 
Τότε πως εξηγείς την διπλανή φωτογραφία;
  • Σταθεροποίηση των πρωτογενών δαπανών κατ' ελάχιστον στο 43% έναντι της μείωσης του κάτω από 36% όπως προβλέπει το Μνημόνιο. Θα καλυφθεί από την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Σαμαροφέρνεις λίγο ή μου φαίνεται;!
  • Η προσαρμογή θα προέλθει από την φορολόγηση του πλούτου με στόχο την αύξηση των εσόδων από φόρους κατά 4% των εχόντων και κατεχόντων σε ορίζοντα 4ετίας. Προϋποθέτει την ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος. Πρέπει να σταματήσουμε να φορολογούμε την φτώχεια και να φορολογούμε τον πλούτο.

1% ανά έτος φόρο στον Πλούτο! Όχι τόσο βάναυσα μέτρα για τους Έχοντες ρε Αλέκο!
  • Άμεση υλοποίηση πλήρους και κανονικού περιουσιολόγιου, Ελλήνων σε Ελλάδα και εξωτερικού. Θέσπιση αυστηρών ποινών. Δήμευση μέρους της περιουσίας σε όσους συλλαμβάνονται να δηλώνουν ψευδώς τα περιουσιακά του στοιχεία. 
  • Εθνική Προγραμματική Συμφωνία, με τον κλάδο της ναυτιλίας και τον εφοπλιστικό κόσμο, που θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα.

Στο Σοσιαλισμό βεβαίως!
Πολύ σωστά τα λες κουμπάρε. Άλλωστε, ο Πατριωτισμός των Εφοπλιστών είναι αδιαπραγμάτευτος! 
Ερώτηση Κρίσεως: Αυτές οι κακές Οφσόρ Εταιρείες πώς θα ενταχθούν στο Περιουσιολόγιο;
  • Αλλαγή των φορολογικών συντελεστών και της κλίμακας των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων και η προσαρμογή τους στο μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να επιτευχθεί αύξηση των εσόδων με ελάφρυνση των φτωχότερων και επιβάρυνση των πλουσιότερων. Επανεξέταση όλων των ειδικών φορολογικών καθεστώτων και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Σταδιακή μείωση συντελεστών ΦΠΑ και η ελαχιστοποίησή τους στα διατιμημένα τρόφιμα (ψωμί, γάλα, κλπ).

Στο συγκεκριμένο σημείο δε Σαμαροφέρνεις απλώς, τον Παντρεύτηκες!
  • Θα δημιουργήσουμε συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα στην δίκαιη και αξιοπρεπή αμοιβή. Δίκαιη και αξιοπρεπή σύνταξη για τα γηρατειά. Θα καλύπτουμε τις μελλοντικές ανάγκες του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης από το ταμείο Εθνικού Πλούτου. Εκεί θα μεταφέρονται όλα τα δικαιώματα του φυσικού πλούτου της χώρας. Και όλη η εμπορεύσιμη κινητή και ακίνητη περιουσία του κράτους.

Μια απορία έχω: Όταν λες Εμπορεύσιμη Περιουσία του Κράτους τι εννοείς;!
  • Θα εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες οι οποίες έχουν πάρει δάνεια και τα φορτώνουν στις επόμενες γενιές. Θα παγώσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις. Θα επαναφέρουμε σταδιακά και ανάλογα με τις δυνατότητες της οικονομίας υπό δημόσιο έλεγχο επιχειρήσεις που είναι σε μερικό δημόσιο έλεγχο ή έχουν ήδη ιδιωτικοποιηθεί.

Η εθνικοποίηση των τραπεζών από μόνη της, απλά Σώζει τις Τράπεζες! Κι εγώ που νόμιζα ότι οδεύουμε προς το Σοσιαλισμό ρε "Aleksi"!


  • Θα αναδιοργανώσουμε την δημόσιο διοίκηση. Διαφάνεια και αξιοκρατία. Θα αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα τα ζητήματα που άπτονται της μεταναστευτικής πολιτικής. Η διαπραγμάτευση ενός νέου πλαισίου μεταναστευτικής πολιτικής διεκδίκηση αποτελεσματικής ευρωπαϊκής στήριξης και αλληλεγγύης. Ταξιδιωτικά έγγραφα για τον μεγάλο όγκο των μεταναστών που επιχειρούν να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη για να βρουν δουλειές.


Τα ίδια έλεγε κι η Κατσέλη ως υπουργός


Διαφάνεια και Αξιοκρατία! Δεν τις έχω ξανακούσει αυτές τις λέξεις Ποτέ στο Παρελθόν! 

Μεταναστευτική πολιτική με τη συνθήκη Σένγκεν και Δουβλίνο ΙΙ εν ισχύ;!

  • Καθιέρωση της απλής και ανόθευτης αναλογικής.

Αφού πρώτα πάρουμε το μπόνους των 50 εδρών!

  • Η χώρα μας είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ από αυτή την σχέση απορρέουν δικαιώματα και υποχρεώσεις.

και σκοπεύουμε να παραμείνουμε εκεί!

Ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα Πρόεδρααα!!

  • Θα ενεργοποιήσουμε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για την υπογραφή διμερών συμφωνιών με τις γειτονικές χώρες στην οριοθέτηση ΑΟΖ. Να εδραιώσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευαίσθητη και πολύπαθη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Και γω ο βλάκας τόσα χρόνια νόμιζα ότι οι Πόλεμοι γίνονται για τα Πετρέλαια! Λάθος θα έκανα!

  • Επιθυμούμε διακαώς την βελτίωση των σχέσεών μας με την Τουρκία. Και οι 2 μας πληρώσαμε βαρύ τίμημα από τον ψυχρό πόλεμο στο Αιγαίο. Δώσαμε την ευκαιρία σε μεγάλες δυνάμεις να εκμεταλλευθούν τον ανταγωνισμό και να βγάλουν μεγάλα κέρδη. Η ειρήνη πρέπει να επικρατήσει. Αλλά η ειρήνη χρειάζεται 2. Η χώρα μας αλλά και η Κύπρος υποστήριξε και υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Δεν είδαμε κανένα θετικό βήμα από την άλλη πλευρά προς την επίλυση του Κυπριακού.

Οι καπιταλιστικοί ανταγωνισμοί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι ο Ψυχρός Πόλεμος και μάλιστα εντός ΝΑΤΟ!

Ο Τσίπρας θα λύσει το Κυπριακό. Για θύμισέ μου τη Θέση Σου για το Σχέδιο Ανάν;!
  • Πρώτη πράξη μας η ακύρωση του Μνημονίου και των Εφαρμοστικών του Νόμων.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το Πήδημα! Δε θυμάμαι όμως να ήσουν ποτέ καλός άλτης!

Ολόκληρη η ομιλία του είναι διαθέσιμη ΠΑΝΤΟΥ!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/6/12, 10:24 μ.μ.

    Η άρχουσα τάξη, τρομοκρατημένη από το ενδεχόμενο να θέσει ο λαός στον εαυτό του το πραγματικό δίλημμα «Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ», προσπαθεί να τον τρομοκρατήσει με το παραπλανητικό δίλημμα «ή με το Ευρώ ή με τη δραχμή»! Θέλει να μας πει δηλαδή ότι ο καπιταλισμός του ευρώ που μας καταστρέφει είναι καλύτερος από τον καπιταλισμό της δραχμής που θα μας… καταστρέψει! Αυτό που δεν αλλάζει είναι στο σκεπτικό τους είναι Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ έτσι ή αλλιώς.
    Ε, δεν μας ενδιαφέρει ποιος καπιταλισμός μας καταστρέφει περισσότερο, μας αρκεί ότι μας καταστρέφει. Έτσι το δίλημμα επανέρχεται: ή με το κεφάλαιο και την καταστροφή ή με τους εργάτες και την εξουσία του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή