Σελίδες

1 Ιουν 2012

Σταύρος Τάσσος: Στις εκλογές της 17 Ιούνη η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μονόδρομος και αναγκαιότητα


Σεισμολόγος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ,
υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ
στη Β' Αθήνας

«Το βέβαιο είναι ότι κύριος στόχος της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού στις εκλογές της 17 Ιούνη είναι να μειώσει την κοινοβουλευτική δύναμη του ΚΚΕ, ή/και να το εγκλωβίσουν σε μια κυβερνητική λύση, για να έχουν λυμένα τα χέρια τους για το σχηματισμό κεντροδεξιάς, κεντροαριστερής, αριστερής, ή οικουμενικής κυβέρνησης, σ' όλες τις περιπτώσεις υπηρέτη των μονοπωλίων. Ολες οι παραλλαγές θα επιδιώκουν την "ανάπτυξη" με βάρβαρη λιτότητα, δηλαδή επενδύσεις και κερδοφορία του κεφαλαίου που απαιτούν μισθούς Κίνας και Βουλγαρίας, και κυρίως έναν χωρίς δικαιώματα υποταγμένο λαό.
Το ΚΚΕ έχει πρόταση εξουσίας, που συνοψίζεται στο τρίπτυχο: Λαϊκή εξουσία, δηλαδή κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής με εργατικό - λαϊκό έλεγχο και επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, μονομερή διαγραφή του χρέους, και αποδέσμευση από την ΕΕ. Μια τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει σήμερα γιατί ο λαός μας δεν έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα της πρότασης εξουσίας του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ σαν βαθιά δημοκρατικό κόμμα σέβεται τη σημερινή στάση του ελληνικού λαού στην πρότασή του. Αγωνίζεται να την αλλάξει και να πείσει εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα για την αναγκαιότητα της ενεργού συμμετοχής τους στην αντίσταση και στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, ώστε ο ίδιος ο λαός να πάρει την εξουσία, να πάρει δηλαδή τον πλούτο που υπάρχει και παράγει στα χέρια του.
Το ΚΚΕ, όμως, δεν παλεύει μόνο για το αύριο, αλλά και για το σήμερα. Παλεύει να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα για το λαό και να αποσπάσει οποιοδήποτε θετικό μέτρο. Και εκεί όπου το ταξικό κίνημα έχει το πάνω χέρι ή κάνει πολύμηνο ηρωικό απεργιακό αγώνα, όπως στη "Χαλυβουργία", ή, όπως στον κλάδο τροφίμων και ποτών, υπογράφει Συλλογικές Συμβάσεις χωρίς καμιά μείωση μισθού.
Ενα ισχυρό και κοινοβουλευτικά ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση αντίστασης στη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων που θα ακολουθήσει, και θα αναπτερώσει το ηθικό του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού μας.
Στις εκλογές της 17 Ιούνη η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μονόδρομος και αναγκαιότητα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, είναι τα κόμματα που διαχρονικά υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για αριστερή λύση, ενδιαφέρεται για αριστερό άλλοθι. Θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, και εγκλωβίζοντας το ΚΚΕ στην κυβερνητική του πρόταση να το ουδετεροποιήσει, να το κάνει συνένοχο, και να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα με τις μικρότερες δυνατές αντιστάσεις. Θα 'ταν αυτοκτονία του ΚΚΕ αν συμμετείχε σε μια τέτοια κυβέρνηση.
Το ΚΚΕ, όμως, πρέπει να το ψηφίσει κάθε άνθρωπος που ανήκει στα λαϊκά στρώματα και επειδή δεν αλλάζει θέσεις σαν τα πουκάμισα, γιατί δικαιώθηκε σ' όλες του τις προβλέψεις για το ρόλο της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν, γιατί δεν πούλησε το λαό. Το ΚΚΕ αναδεικνύει τη βαρβαρότητα και την επιθετικότητα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού και την ανάγκη ενός αντιιμπεριαλιστικού - αντικαπιταλιστικού κινήματος ειρήνης. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ απειλούν να βάλουν φωτιά στην περιοχή μας με μια νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και στο Ιράν, με στόχο τον έλεγχο των αγορών, των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Ο λαός μας πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα για να ματαιώσει οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στα νέα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. 
Το ΚΚΕ επίσης είναι το μόνο κόμμα που έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας, ενώ το ταξικό πρόσημο των συνεπειών ενός σεισμού με δραματικό τρόπο αποκάλυψαν, για άλλη μια φορά, οι τελευταίοι σεισμοί στην Ιταλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου