Σελίδες

3 Μαΐ 2012

Η τριχιά του ΣΥΡΙΖΑ...


 «Ακόμα και έτσι να είναι και να έχετε δίκιο σε αυτά που λέτε, πιστεύετε ότι τούτη την ώρα το κρίσιμο είναι να πιαστούμε κάνοντας την τρίχα τριχιά από την πιθανότητα κάποιο στέλεχος συνδικαλιστικό σε ένα μαζικό χώρο να έκανε λάθος;». 
Ετσι απάντησε ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση του «Ρ» που αφορούσε τη δράση των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες μαζί με τις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις που επιβάλλουν μειώσεις μισθών. Προσπάθησε, δηλαδή, να εμφανίσει τη στάση αυτή σαν ένα λάθος κάποιου συνδικαλιστικού στελέχους. 
Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Είναι λάθος ενός στελέχους ή είναι μια συγκεκριμένη τακτική η συμφωνία δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ (ή δυνάμεων που τον στηρίζουν) στις μειώσεις μισθών:
  • Στη ΓΕΝΟΠ;
  • Στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων;
  • Στο Σωματείο Ναυτιλιακών Υπαλλήλων;
  • Στο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ
  • Στο επιχειρησιακό σωματείο στο σούπερ-μάρκετ «Βερόπουλος»;
  • και πάει λέγοντας...
Υστερα από αυτά, κανείς δε δικαιούται να υποθέσει ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς που οραματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τίποτα καλό για τους εργαζόμενους. 
Αυτοί είναι που λένε ότι οι «αριστερές» κυβερνήσεις θα παλέψουν για ικανοποιητικούς μισθούς; 
Αυτοί που ήδη, από μόνοι τους, πάνε και συζητάνε και δέχονται πώς θα προσαρμοστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στις ανάγκες των επιχειρήσεων; 
Τέτοιες κυβερνήσεις προτιμούν το κακό από το χειρότερο, σκύβουν το κεφάλι στους κεφαλαιοκράτες και πλασάρονται ως ικανότεροι διαχειριστές του συστήματος. 
Ετσι ακριβώς εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ως ένας καλός διαχειριστής της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 
Καλά θα κάνουν λοιπόν οι εργάτες σε αυτές τις εκλογές να απαντήσουν αποδυναμώντας τα κόμματα του κεφαλαίου, να αποδυναμώσουν και όσους διεκδικούν ρόλο ικανού πλασιέ, ενισχύοντας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου