Σελίδες

3 Μαΐ 2012

ΔΗΜΑΡ: Πανέτοιμη για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ


Απολύτως διαθέσιμη να βάλει πλάτες στην ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού, συμμετέχοντας και σε κυβέρνηση, εμφανίζεται η ΔΗΜΑΡ με τον Φ. Κουβέλη, να δηλώνει χτες στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι οι μόνες «κόκκινες γραμμές» που θέτει για κάτι τέτοιο είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η σταδιακή απαγκίστρωση απ' το μνημόνιο, αν και αναγνωρίζει το δεσμευτικό της δανειακής συνθήκης.
Συμβάλλοντας στη διασπορά αυταπατών στο λαό, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ισχυρίστηκε ότι αυτά είναι δυνατόν να δρομολογηθούν την επομένη των εκλογών, παρότι όπως πρόσθεσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, προϋποθέτουν τη μετατόπιση της ΕΕ σε «προοδευτικές πολιτικές». Βάζει, δηλαδή, και αυτός το λαό να κυνηγήσει χίμαιρες, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα της ΕΕ, για να κρύψει ότι δεν έχει στρατηγική σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την εξουσία τους στην Ελλάδα.
Συντηρώντας τα εκβιαστικά διλήμματα σε βάρος του λαού, ο Φ. Κουβέλης ισχυρίστηκε ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει εντός του ευρώ και της ΕΕ, διαφορετικά «θα ζημιωθεί παραπέρα και καίρια το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και η διεθνής θέση» της χώρας και έπλεξε το εγκώμιο του Ολάντ, μιλώντας για«δημοκρατική αριστερή πολιτική» που δήθεν αυτός πρεσβεύει.

Ο Φ. Κουβέλης εισηγητικά ανέφερε ότι το κόμμα του δε θα δώσει «αριστερό άλλοθι» σε μια ενδεχόμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ωστόσο, όπως δήλωσε,«δεν είναι αδιάφοροι στο ζήτημα της αυριανής κυβέρνησης, αντιθέτως ως κυβερνώσα αριστερά το έχει στις προτεραιότητές της» και συμπλήρωσε ότι «η πρότασή μας για συγκρότηση κυβέρνησης πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα απευθύνεται προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις χωρίς εξαίρεση».
Αν και δέχτηκε πάμπολλες ερωτήσεις για το ποιες δυνάμεις εννοεί, απέφυγε να απαντήσει, ωστόσο διόλου δεν απέκλεισε τον πραγματικό αποδέκτη αυτής του της πρότασης που είναι το ΠΑΣΟΚ. Λίγο νωρίτερα, όμως, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Α. Παπαδόπουλος, μιλώντας στον «Real fm» ανέφερε πως «δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ», αλλά «αν ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς τη ΝΔ και συμφωνούσαμε σε ένα πλαίσιο, με βάση τις αρχές που βάζουμε εμείς, που δεν είναι άλλες από την παραμονή στην Ευρώπη και τη σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου, τότε θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε».
Με άλλα λόγια, στη ΔΗΜΑΡ είναι πανέτοιμοι να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ. Καθόλου τυχαία, άλλωστε, πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν βρει πολιτική στέγη στη ΔΗΜΑΡ, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρός της ισχυρίστηκε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να λειτουργήσει σαν σεισμός που θα μετατοπίσει δήθεν προοδευτικά το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «όταν αλλάζουν οι συσχετισμοί αλλάζουν και οι πολιτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου