Σελίδες

22 Μαρ 2012

Τώρα οι μισθωτοί της χώρας μας μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι! Η ΓΣΕΕ δίνει τη μάχη του Βερολίνου...


Ο πρόεδρός της, Γιάννης Παναγόπουλος, συναντάται σήμερα με την καγκελάριο της Γερμανίας Α. Μέρκελ, αλλά και με όλη την πολιτική ηγεσία της Γερμανίας, «της ατμομηχανής της ΕΕ» όπως τη χαρακτήριζαν πριν λίγα χρόνια και δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους από την ισχυροποίηση των γερμανικών μονοπωλίων. 
Ο Γ. Παναγόπουλος συναντάται με την Μέρκελ για να «αναλύσει - όπως γράφει το σχετικό δελτίο Τύπου - τις θέσεις της Συνομοσπονδίας για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων λιτότητας και ύφεσης, καθώς και τις επιπτώσεις τους στην ελληνική κοινωνία και οικονομία».
Το πρώτο που πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια η ΓΣΕΕ - αλλά όχι μόνο αυτή - είχε «στοχοποιήσει» την Μέρκελ ως την αιτία δεινών για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας. Ηταν μια βολική πολιτική για τη ΓΣΕΕ, που πάσχιζε να βγάλει λάδι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα ντόπια μονοπώλια με τους εκπροσώπους των οποίων συναγελάζεται η ηγεσία της ΓΣΕΕ. Τώρα, φαίνεται ότι η τακτική αλλάζει και η Μέρκελ γίνεται συνομιλητής της ΓΣΕΕ. Αλήθεια, ποια η σκοπιμότητα τέτοιων συναντήσεων; `Η, μήπως, και αυτή εντάσσεται στο «διάλογο» μεταξύ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που έχουν τις ίδιες δεσμεύσεις, τα ίδια «ευρωπαϊκά ιδεώδη», τις ίδιες «πανευρωπαϊκές αξίες», καπιταλιστικές θα λέγαμε εμείς.
Ρητορικό το ερώτημα, γιατί περί αυτού πρόκειται. Αφού και η κυβέρνηση της Γερμανίας και η ηγεσία της ΓΣΕΕ ομνύουν στην ίδια στρατηγική: Στη στήριξη του οικοδομήματος της ΕΕ, του ευρωμονόδρομου, της εξουσίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Και απέναντι σε αυτήν την κοινή αρχή, οι οποιεσδήποτε επιμέρους διαφορές, οι τακτικές, οι αποχρώσεις σοσιαλδημοκρατών και φιλελευθέρων παραμερίζονται, αφού προέχει η εξυπηρέτηση του κοινού σκοπού. Και επειδή αυτός ο σκοπός δεν αλλάζει, οι εργαζόμενοι της χώρας μας μόνο να ανησυχούν πρέπει από τέτοιες κολεγιές.
ΥΓ: Για τη συνάντηση ανησύχησε και η «Αυτόνομη Παρέμβαση» η παράταξη του «Συν»... αλλά με το δικό της τρόπο. Ετσι, αυτό που βρήκε να καταλογίσει στον Παναγόπουλο είναι «η περαιτέρω απαξίωση της ΓΣΕΕ»! Συνεχίζοντας, μάλιστα, την καλλιέργεια αυταπατών καλεί την πλειοψηφία να βρεθεί στον αντίποδα των επιδιώξεων του ΣΕΒ. Για λάθος λόγο στεναχωριέται η «ΑΠ». Γιατί όσο πιο γρήγορα η πολιτική της ΓΣΕΕ απαξιωθεί στη συνείδηση των εργαζομένων, όσο πιο γρήγορα πετάξουν την ηγεσία της από το σβέρκο τους, τόσο καλύτερα για το κίνημα και την προοπτική των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου