Σελίδες

22 Μαρ 2012

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, είπε τις προάλλες ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι μη ρεαλιστική, ουτοπική....


ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ...ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ...
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΝ,
ΑΦΑΝΗΣΤΕ ΤΟΝ...
Διέξοδος ρεαλιστική και αναγκαία
Τα αστικά κόμματα, αδυνατώντας να αντιπαρατεθούν πολιτικά και επί της ουσίας με το ΚΚΕ, ισχυρίζονται αφοριστικά ότι δεν έχει προτάσεις για διέξοδο από την κρίση. 
Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, είπε τις προάλλες ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι μη ρεαλιστική, ουτοπική. Παρουσιάζουν ως ρεαλιστική μια πολιτική που σφάζει τα εργατικά δικαιώματα, τις συντάξεις, που αναγκάζει τον κόσμο να ζει με συσσίτια και τα παιδιά να πηγαίνουν πεινασμένα στο σχολείο, τους ανάπηρους να μην μπορούν να ζήσουν, τα νέα ζευγάρια να σκέφτονται αν θα κάνουν παιδιά και οικογένεια γιατί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Αυτός είναι ο ρεαλισμός που υπερασπίζονται και αυτή την πολιτική παρουσιάζουν σαν μονόδρομο, επειδή συμφέρει το κεφάλαιο.
Προσπαθούν να κρύψουν σκόπιμα ότι για άλλη διέξοδο παλεύουν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και για άλλη το ΚΚΕ, το κόμμα της εργατικής τάξης. Οτι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα συγγενικά τους κόμματα, αγωνίζονται για να στηρίξουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Και πως το ΚΚΕ, στον αντίποδα, με την πολιτική και την στρατηγική του αγωνίζεται για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Για τη λαϊκή εξουσία που θα απαλλάξει την κοινωνία από τα παράσιτα, τους καπιταλιστές που ληστεύουν τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες. Στη βάση αυτή είναι φανερό πως άλλες είναι οι προτάσεις του ΚΚΕ και άλλες οι προτάσεις των υπολοίπων. Οταν λένε ότι το ΚΚΕ δεν έχει προτάσεις, στην πραγματικότητα, εννοούν ότι το ΚΚΕ δεν έχει προτάσεις στα όρια του δικού τους συστήματος. Επειδή έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά αδιέξοδα στην πολιτική τους και τη στρατηγική τους, ταυτίζουν αυθαίρετα τα συμφέροντα των μεγαλοκαπιταλιστών με αυτά των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και ζητούν από το ΚΚΕ να κάνει το ίδιο.
Το ΚΚΕ παλεύει για την ανακούφιση του λαού από τα δεινά που του φορτώνει ο καπιταλισμός και η διαχείρισή του, ξεκαθαρίζοντας ότι προϋπόθεση για αυτό είναι να δυναμώσει η πάλη για να περάσει η εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης, του λαού. Για να είναι ο λαός κυρίαρχος, δηλαδή να αποφασίζει με βάση τα συμφέροντά του, πρέπει να έχει στα χέρια του τον πλούτο που υπάρχει και παράγεται στη χώρα, τον πλούτο που ο ίδιος με τα χέρια και το μυαλό του δημιουργεί, να έχει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής. Για να μπορεί να απολαμβάνει τους κόπους της δουλειάς του όμως, πρέπει να έχει την εξουσία στα δικά του χέρια καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να σχεδιάσει, δεν μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά για όλους και όλες. Κανένας δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν έχει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας.
Ο δρόμος πάλης στην προοπτική ανατροπής της οικονομικής κυριαρχίας και πολιτικής εξουσίας του κεφαλαίου είναι ο μόνος δρόμος για να αναχαιτίσει τη νέα επίθεση φτώχειας που του επιφυλάσσουν, πρωτοφανή φτώχεια σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα παραγωγικότητας της εργασίας. Το ΚΚΕ θεωρεί αναγκαία και μόνη συμφέρουσα για το λαό, την κοινωνικοπολιτική συμμαχία της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου. Ρεαλιστικό και αναγκαίο σήμερα είναι να απολαμβάνει ο λαός καλύτερες συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν Παιδεία - Υγεία, να συμμετέχει στη διεύθυνση και τον έλεγχο της παραγωγής. Συμφέρον να στηρίξουν το ΚΚΕ έχουν και όσοι εργαζόμενοι δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και του χωριού, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες, πρέπει να στηρίξουν το δικό τους Κόμμα για να δουν καλύτερες μέρες οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου