«Αθώος» κρίθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής Ευελπίδων, ο σπουδαστής και αρχηγός της Σχολής που τραγούδησε τον ύμνο της χούντας την ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου,
υποχρεώνοντας (σύμφωνα με τις καταγγελίες) και άλλους σπουδαστές να κάνουν το ίδιο.
Μαζί με την «αθώωση» του συγκεκριμένου ευέλπιδος, νομιμοποιείται και με τη βούλα το καθεστώς ασυλίας στην αντιδραστική διαπαιδαγώγηση που παρέχεται στις σχολές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται ότι τόσο η τυπική, όσο και η «άτυπη» εκπαίδευση των αξιωματικών, υπηρετεί συγκεκριμένους προσανατολισμούς και δόγματα των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τη
στρατιωτική κατάρτιση και την ανάδειξη στελεχών που θα ηγηθούν στην αμυντική υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Το περιστατικό για το οποίο κατηγορούνταν ο σπουδαστής σημειώθηκε στις 17 Νοέμβρη 2011, μέρα γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο τεταρτοετής εύελπις επιχείρησε να αντιστρέψει το πραγματικό νόημα του γιορτασμού, υμνώντας μαζί με άλλους ευέλπιδες τη χούντα. Ανάλογα περιστατικά έχουν εκδηλωθεί και άλλες φορές στη Σχολή Ευελπίδων. Μάλιστα, το 1982 πρωταγωνιστής ήταν ο πατέρας του συγκεκριμένου εύελπι, που σήμερα υπηρετεί ως ταξίαρχος σε σχηματισμό του Εβρου.
Για το συγκεκριμένο συμβάν, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος, είχε διαμηνύσει τότε ότι «δε θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας». Συμπληρωματικά, η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου περιστατικού έδωσε τροφή στην προπαγάνδα αστικών κύκλων, που προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν το λαό, με φήμες και διαρροές για «σταγονίδια» που απειλούν την αστική δημοκρατία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου