Σελίδες

31 Ιαν 2012

Ανησυχεί η Μπακογιάννη-Μητσοτάκη Ντόρα...



«Δύναμη ανατροπής» χαρακτηρίζει το κόμμα της (Δημοκρατική Συμμαχία) η Ντόρα Μπακογιάννη, (κορη του Μητσοτακη), σε άρθρο της στην «Καθημερινή» της Κυριακής. Από το περιεχόμενο του άρθρου, προκύπτει ότι το μόνο που φιλοδοξεί να ανατρέψει η Μπακογιάννη, είναι ό,τι απομείνει όρθιο από την συγκυβέρνηση Παπαδήμου, την οποία στηρίζει. Εχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις αντιλαϊκές ανατροπές των προηγούμενων δεκαετιών, σαν στέλεχος της ΝΔ σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, η Μπακογιάννη μιλάει τώρα για «παλιά κόμματα (που) αδυνατούν να αλλάξουν». Στόχος της είναι να θολώσει τα νερά και να βγάλει λάδι την αστική διαχείριση, διεκδικώντας αναβαθμισμένο ρόλο για την ίδια και το κόμμα της. Ξέρει καλά ότι η στρατηγική των αστικών κομμάτων ήταν και παραμένει αναλλοίωτη, ενάντια στο λαό και υπέρ των μονοπωλίων. Εκπροσωπώντας όμως τις μερίδες εκείνες του κεφαλαίου που επιδιώκουν επιτάχυνση της αναμόρφωσης του αστικού συστήματος, ψέγει τα «παλιά κόμματα» ότι δεν προχωρούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε συνεργατικές λύσεις, που θα κάνει πιο αποτελεσματική την επίθεση στο λαό.
***
Είναι επόμενο ότι με τέτοια στρατηγική, η Μπακογιάννη δεν θα μπορούσε παρά να βλέπει το ΚΚΕ σαν το βασικό εχθρό της πολιτικής που υπερασπίζεται για το κεφάλαιο. Γι' αυτό στο άρθρο της επιτίθεται στο ΚΚΕ, στοχεύοντας στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες που βάζουν πραγματικά εμπόδια στην κυρίαρχη πολιτική, προβάλλοντας με όρους στρατηγικής τη φιλολαϊκή διέξοδο του άλλου δρόμου ανάπτυξης. Γράφει η Μπακογιάννη: «Το ΚΚΕ κινείται στα όρια του νόμου και - με το ΠΑΜΕ ως προμετωπίδα - προσπαθεί, με την παρακώλυση κάθε οικονομικής δραστηριότητας, να προσθέσει νέες στρατιές ανέργων στις ήδη υπάρχουσες. Τι ονειρεύεται; Κάτι σαν τη Βόρειο Κορέα που οδήγησε σε θάνατο από πείνα δύο εκατομμύρια πολίτες της, την οποία έσπευσε να συγχαρεί και να ευχηθεί να αντέξει;». Ποιο νόμο υπερασπίζεται η Μπακογιάννη; Τους νόμους που θέσπισαν το πρώην κόμμα της, το ΠΑΣΟΚ και τώρα η συγκυβέρνηση Παπαδήμου, με τους οποίους τσακίζονται μισθοί και δικαιώματα, λαϊκοί άνθρωποι στερούνται ακόμα και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας, παιδιά πετιούνται βίαια έξω από τους παιδικούς σταθμούς, οι χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε μεσαιωνικά κάτεργα για τους εργαζόμενους, για να σωθεί το κεφάλαιο από τη χρεοκοπία. Αυτόν το «νόμο», τη βάρβαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού αστική νομιμότητα, το ΚΚΕ την πολεμάει με όρους μαζικής πολιτικής πάλης για να την ανατρέψει. Αυτή η προοπτική είναι που ανησυχεί το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό. Γι' αυτό βγάζει αφρούς η Μπακογιάννη, ζητώντας επί της ουσίας να μεγαλώσει η επίθεση και η καταστολή ενάντια στο ταξικό κίνημα.
***
Οσο για την προσπάθεια της Μπακογιάννη να χρεώσει στο ΠΑΜΕ και στους εργατικούς αγώνες την ανεργία, το παραμύθι τους είναι πρόκληση, αφού αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τις στρατιές των ανέργων είναι ο καπιταλισμός και τα κόμματά του. Το δικό τους σύστημα παράγει άνεργους ακόμα και σε περίοδο ανάπτυξης και τους χρησιμοποιεί για να συμπιέζει συνολικά τα εργατικά δικαιώματα. Το δικό τους σύστημα παράγει κρίσεις, στη διάρκεια των οποίων η ανεργία αναπόφευκτα αυξάνεται, αφού καταστρέφονται παραγωγικές δυνάμεις, με πρώτη την εργατική δύναμη. Οσο για τις βρωμιές σε βάρος του ΚΚΕ με αφορμή την αλληλεγγύη στην Β. Κορέα, που βρίσκεται στο μάτι του ιμπεριαλιστικού κυκλώνα, η Μπακογιάννη το μόνο που επιβεβαιώνει είναι η απέχθεια που τρέφει η τάξη της στο δικαίωμα ενός λαού να επιλέγει ο ίδιος το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα της χώρας του και να το υπερασπίζεται από κάθε ιμπεριαλιστική επιβολή. Τα άλλα όλα είναι παραμύθια για τη δημιουργία εντυπώσεων, η οποία προκύπτει από την αδυναμία της Μπακογιάννη και του σιναφιού της να αντιπαρατεθούν πολιτικά και επί της ουσίας με το ΚΚΕ.

Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου