Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» : Νέο πρόγραμμα πολύμορφων κινητοποιήσεωνΜε νέο πρόγραμμα πολύμορφων κινητοποιήσεων και μοιράζοντας αποφασιστικά κάλεσμα πανεργατικού ξεσηκωμού και συντονισμού στους εργάτες από τον κλάδο του Μετάλλου (και όχι μόνο) συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στονΑσπρόπυργο, ενώ ο σκληρός τους αγώνας κλείνει σήμερα 93 ημέρες απεργίας. Πολύτιμο εφόδιο για την ενίσχυση των απεργών που δίνουν αποτελεί η έμπρακτη αλληλεγγύη, προκειμένου να δυναμώσει ένας αγώνας που αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη.
Την περασμένη Κυριακή το Διοικητικό Συμβούλιο του εργοστασιακού σωματείου αποφάσισε ομόφωνα σειρά δράσεων και συγκεκριμένα:
  • Σήμερα Τρίτη, οι απεργοί χαλυβουργοί θα βρεθούν στις 11 π.μ. και πάλι στην Κηφισιά και με πορεία θα φτάσουν στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης. Θα διαμηνύσουν από κοντά στην εργοδοσία, ότι δε πρόκειται να υποχωρήσουν ούτε να αναστείλουν τον αγώνα τους αν δεν ανακληθούν οι 65 απολύσεις και δεν παρθούν πίσω οι αντεργατικές αξιώσεις για 5ωρη εργασία με μείωση μισθών.
  • Αύριο Τετάρτη, θα συμμετέχουν μαζικά στη παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στον Πειραιά.
  • Την Πέμπτη το σωματείο μαζί με την Επιτροπή Γυναικών διοργανώνουν νέα κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας όπου χαλυβουργοί μαζί με τις οικογένειές τους και με τη συμπαράσταση σωματείων και φορέων όλης της Αττικής θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στην Ομόνοια και από εκεί θα πάνε με πορεία στο υπουργείο Εργασίας.
Ασταμάτητη η αλληλεγγύη
Οι απεργοί χαλυβουργοί συνεχίζουν να παίρνουν αστείρευτο κουράγιο από την αλληλεγγύη που δεν έχει σταματήσει στιγμή να εκφράζεται από εργαζόμενους, σωματεία, φορείς, απλούς ανθρώπους του λαού, από κάθε μεριά της χώρας αλλά και του κόσμου. Σ' αυτό το πλαίσιο αυξάνουν καθημερινά και τα μηνύματα αλληλεγγύης που φτάνουν από άλλες χώρες, όπως αυτό που ήρθε από το Συνδικάτο εργατών στον ηλεκτρισμό από το Μεξικό.
Είναι χαρακτηριστική η χθεσινή ημέρα, καθώς στη πύλη της Χαλυβουργίας και παρά το τσουχτερό κρύο βρέθηκαν το πρωί μαθητές από όλη την Αττική. Θεώρησαν υποχρέωση - όπως έλεγαν στους χαλυβουργούς - την χτεσινή ημέρα αργίας για τα σχολεία να την αξιοποιήσουν για να βρεθούν στο πλευρό αυτών που αποτελούν ταξικούς δασκάλους που τους διδάσκουν με το αγωνιστικό τους παράδειγμα.
Ετσι από το πρωί πέρασαν από τη πύλη της Χαλυβουργίας μαθητές από: Μουσικό Λύκειο Πειραιά, 1ο και 3ο Γυμνάσιο Περάματος, 1ο ΓΕΛ Ρέντη, 4ο Λύκειο Κορυδαλλού, 2ο ΓΕΛ Πειραιά, Συντονιστικό Σχολείων Πειραιά, 1ο ΓΕΛ Ανω Λιοσίων, 4ο Γυμνάσιο Ανω Λιοσίων, 1ο ΕΠΑΛ Ιλίου, 1ο ΕΠΑΛ Νίκαιας, 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου κ.ά. Στην πύλη της Χαλυβουργίας βρέθηκαν και πολλοί μαθητές μέλη ΟΒ της ΚΝΕ από περιοχές του κέντρου της Αθήνας.
  • Μια από τις δεκάδες και με πολύμορφους τρόπους έκφραση αλληλεγγύης που γίνονται για τον αγώνα των χαλυβουργών αποτελεί και η σημερινή στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης». Η θεατρική παράσταση του Σπύρου Παπαδόπουλου στις 9 μ.μ. «Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» θα δοθεί για την ενίσχυση του αγώνα των χαλυβουργών και όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα πάνε για την οικονομική τους ενίσχυση.
Ταξική αλληλεγγύη δήλωσαν κι οι Κύπριοι εργαζόμενοι
Εκδήλωση αλληλεγγύης οργάνωσαν στη Λευκωσία η ΠΕΟ και τουρκοκυπριακά συνδικάτα
Στην εκδήλωση που έγινε στη Λευκωσία (φωτ.) κυκλοφόρησαν και κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης των απεργών χαλυβουργών. Στο βήμα ο ΓΓ της ΠΕΟ Π. Κυρίτσης
Εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ), σε συνεργασία με τα τουρκοκυπριακά συνδικάτα DEV-IS, KTAMS, KTOS, KTOEOS και ΒΕΣ, κυκλοφορώντας παράλληλα κουπόνια για την οικονομική ενίσχυση των απεργών.
Την ταξική αλληλεγγύη των Κυπρίων εργατών στους Ελληνες χαλυβουργούς εξέφρασε στην ομιλία του ο γγ της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν «αγώνα τιμής και αξιοπρέπειας, ενάντια στην ασυδοσία της εργοδοσίας, ενάντια στην αυθαιρεσία των μαζικών απολύσεων, ενάντια στην επιβολή εξευτελιστικών όρων εργασίας, ενάντια στην προσπάθεια αχρήστευσης της Συλλογικής Σύμβασης».
Αναφερόμενος στην καπιταλιστική κρίση ο Π. Κυρίτσης τόνισε ότι «το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του έχουν κορυφώσει την επίθεσή τους ενάντια στο εργατικό κίνημα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων».
Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία «με την στήριξη των ταξικών δυνάμεων και ιδιαίτερα του ΠΑΜΕ έχουν επιλέξει το δρόμο της αξιοπρέπειας, το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης» με τον αγώνα τους να «έχει γίνει υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης και να αναδεικνύει ξανά τη μεγάλη αξία της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους».
«Ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας με ταξικά μας αδέλφια που αντιστέκονται εναντία στην ανελέητη επίθεση της εργοδοσίας» σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος της DEV - IS, Μεχμέτ Σέις, προσθέτοντας ότι «τα αδέλφια μας, οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργία στην Ελλάδα άναψαν τη φλόγα του αγώνα. Κι εμείς πρέπει να ενισχύσουμε μαζί τους τη διεθνή μας ενότητα, τον αγώνα και την αλληλεγγύη». Κλείνοντας ο Μ. Σέις τόνισε ότι τα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινά καθώς και ο αγώνας, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας των Χαλυβουργών «είναι αγώνας όλων των εργαζομένων».

Τις ομιλίες ακολούθησε συναυλία με την αφιλοκερδή συμμετοχή των Κούλη Θεοδώρου, Μαρία Χρίστου και Παμπίνα Κοντέα.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και χαιρέτισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου