Σελίδες

31 Ιαν 2012

Πραγματικός «επίτροπος» τα συμφέροντα του κεφαλαίου...




ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες ο Λουκάς Παπαδήμος και θα μας ανακοινώσει μία ακόμη ... εθνική επιτυχία!
Ποια θα είναι αυτή; 
Κάτι του είδους «θα σας κόψουμε τους μισθούς, θα καταργήσουμε τον 13ο και 14ο, θα σας μειώσουμε τις συντάξεις, θα διαλύσουμε τα ταμεία, θα περικόψουμε τον προϋπολογισμό για υγεία - παιδεία - ασφάλιση. 
Ομως δεν θα έχουμε επίτροπο»!!!
Δεν ξέρουμε αν περιμένουν κιόλας ...πανηγύρια σε όλη την χώρα για την περήφανη στάση της κυβέρνησης, να χτυπάνε χαρμόσυνα οι καμπάνες και όλα τα σχετικά.

Τι να πει κανείς, ωραίο το σενάριό τους περί ... νέας εθνικής απελευθέρωσης, το έργο όμως είναι κακοσκηνοθετημένο και δεν το πιστεύει κανένας.
Αφήστε που μάλλον για την ...λέξη επίτροπος και όχι την ουσία της είναι η όλη φασαρία. 
Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι όλα τα «κλιμάκια» που έχουν μαζευτεί στην Αθήνα παρέχουν όντως... τεχνική βοήθεια.
Οσον αφορά τον πραγματικό «επίτροπο», αυτός είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των πολυεθνικών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών. 
Κι αυτή η επιτροπεία ισχύει εδώ και δεκαετίες.
ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ δελτία ειδήσεων δεν συζητάμε καν! 
Προφανώς είναι εντελώς μέσα στο κόλπο.
Αλλιώς δεν εξηγείται οι ίδιοι που έχουν πανηγυρίσει την ένταξη της χώρας στην «ευρωπαϊκή οικογένεια», τη συνθήκη του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας, οποιαδήποτε ευρωπαϊκή οδηγία ως ... «εκσυγχρονισμό», ξαφνικά να μας μιλάνε για ...ευρωπαϊκούς δογματισμούς και να εξεγείρονται κατά των ευρωπαϊκών αποφάσεων.
Υπάρχουν στιγμές που ...κουνάς το κεφάλι σου για να διαπιστώσεις αν ακούς καλά. 
Αν δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση των εργαζομένων και των συνταξιούχων θα ήταν πραγματικά μια αστεία παράσταση όλο αυτό που βλέπουμε κάθε απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου