Σελίδες

10 Φεβ 2011

Τηλε-στρατοδίκες...



«Επισκεφτήκατε τους καταληψίες στο υπουργείο Υγείας;» ρωτούσε και ξαναρωτούσε με το γνωστό ύφος του τηλε-στρατοδίκη η παρουσιάστρια του βραδινού δελτίου του «Μέγκα» τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλο και έχοντας δεδομένη την απάντηση, προχωρούσε στο ζητούμενο συμπέρασμα: «Αρα νομιμοποιείτε την κατάληψη»! 
Το ζήτημα δεν είναι βέβαια η «αποκάλυψη» της υποκριτικής και «δίγλωσσης» στάσης της ηγεσίας της ΝΔ απέναντι στους καταληψίες γιατρούς, αλλά η ιδεολογική τρομοκρατία που επιχειρείται από κυβέρνηση, πλουτοκρατία και αστικά ΜΜΕ σε βάρος συνολικά των απεργιακών κινητοποιήσεων. 

Κάθε μορφή πάλης που θεωρούν «ακραία» ή εκτιμούν ότι δε συνάδει με την αστική «νομιμότητα» στήνεται στο απόσπασμα και καλούνται οι πάντες να την αποκηρύξουν και να την καταδικάσουν, ώστε να ανοίξει στη συνέχεια ο δρόμος για την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης. 
«Ο πολιτικός κόσμος μπορεί να νομιμοποιεί καταλήψεις υπουργείων;», ήταν το αγωνιώδες ερώτημα της εν λόγω παρουσιάστριας. 
Η λέξη καταληψίες εκστομίζεται από τα χείλη των τηλε-εισαγγελέων με την ίδια αποστροφή που εκφέρουν τη λέξη εγκληματίας. 
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που συνδέονται πάντα με τη λέξη ταλαιπωρία και άφθονα κροκοδείλια δάκρυα για το «κοινό» ή τους «ασφαλισμένους», τους οποίους βέβαια μονίμως τα αφεντικά των αστικών ΜΜΕ έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, αφού κάθε κλάδος που αγωνίζεται αντιμετωπίζεται με πανομοιότυπη αντιδραστική τακτική από τα αστικά ΜΜΕ. 
Το σίγουρο είναι όμως ότι φοβούνται ένα κίνημα που ξέρει τι θέλει, που βάζει ευθέως στόχο την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, ακριβώς γιατί ένα τέτοιο ταξικό κίνημα αγνοεί επιδεικτικά τα τρομο-ιδεολογήματά τους.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/2/11, 11:03 μ.μ.

    Αυτή ειδικά η ψ@λα χρειάζεται δέσιμο σε λυγισμένους φοίνικες και εκτίναξη-σκίσιμο στα 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή