Σελίδες

29 Νοε 2011

ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, Θερμοκήπιο της αντίδρασης η ΝΑΤΟική διαπαιδαγώγηση.



Οσοι εκπλήσσονται για το περιστατικό τη μέρα του Πολυτεχνείου κρύβουν ότι τα δόγματα του στρατού επιφυλάσσουν και ρόλους καταστολής στο εσωτερικό της χώρας.
Ενδεικτικό της διαπαιδαγώγησης που παρέχεται στους σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων είναι το περιστατικό που σημειώθηκε στις 17 Νοέμβρη, μέρα γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, όπου τεταρτοετής εύελπις και αρχηγός της τάξης του επιχείρησε να αντιστρέψει το πραγματικό νόημα του γιορτασμού, υμνώντας μαζί με άλλους ευέλπιδες τη χούντα. Το γεγονός, επίσης, είναι δηλωτικό της πολιτικής κλειστών θυρών, που ασκείται γενικά στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας.
Αλήθεια, τι συμβαίνει στην Ευελπίδων; 

Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου περιστατικού έρχεται σε μια περίοδο που αστικοί κύκλοι, κύρια από το ΠΑΣΟΚ, καλλιεργούν φήμες και διαρροές για «σταγονίδια» που απειλούν την αστική δημοκρατία. Ποιες δυνάμεις κρύβονται πίσω απ' αυτό, αν όντως συμβαίνει όπως λένε τα διάφορα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας; Ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια. Υπάρχουν ευθύνες έτσι ή αλλιώς στις κυβερνήσεις για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και για το συγκεκριμένο περιστατικό, όποιο και αν είναι. Σε κάθε περίπτωση, τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα, τώρα και στο παρελθόν, φανερώνουν ότι η αντιδραστική διαπαιδαγώγηση στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων έρχεται να «δέσει» με τη δράση ομάδων στο εσωτερικό του στρατεύματος, με ακροδεξιές πεποιθήσεις.
Το γεγονός πήρε διαστάσεις μετά από σχετικό δημοσίευμα του κυριακάτικου «Βήματος». Σύμφωνα με αυτό, μετά το επίσημο μέρος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο αρχηγός των ευέλπιδων σηκώθηκε στο βήμα, ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες, να αποχωρήσουν οι σπουδαστές που προέρχονται από την Κύπρο και άλλες χώρες και άρχισε να εξηγεί στους συναδέλφους του ότι «η επανάσταση της 21ης Απριλίου» είχε διαστρεβλωθεί. Στη συνέχεια, μαζί με άλλα πέντε άτομα τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου, ενώ πολλοί ζητωκραύγαζαν σχετικά συνθήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα περιστατικά έχουν και άλλες φορές εκδηλωθεί στη Σχολή Ευελπίδων. Μάλιστα, το 1982 πρωταγωνιστής ήταν ο πατέρας του συγκεκριμένου ευέλπιδος, που σήμερα υπηρετεί ως ταξίαρχος.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενημερώθηκε το βράδυ της 26ης Νοέμβρη από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, από τον οποίο ζήτησε «να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές ότι δε θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας». Σε σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αναφέρεται ότι «για το περιστατικό αυτό, έχει ήδη ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος, μετά από Ενορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από τα αρμόδια όργανα. Ο πρωταίτιος έχει απαλλαχθεί από τα διοικητικά του καθήκοντα και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής με το ερώτημα της αποπομπής του».
Εκπαιδεύονται για καταστολή του λαού
Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός φέρνει και πάλι στην επιφάνεια το ζήτημα της εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέρος αυτής της εκπαίδευσης, αλλά και της διαπαιδαγώγησης, είναι η προετοιμασία τους για τις ιμπεριαλιστικές αποστολές, αλλά και η προετοιμασία τους για ρόλους εσωτερικής κατασταλτικής δύναμης, εκτός, αλλά και εντός συνόρων των μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως επιτάσσουν τα σχετικά μνημόνια με το ΝΑΤΟ που έχουν από κοινού ψηφίσει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Αλλωστε, αυτές είναι οι κατευθύνσεις του νέου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ και της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) της ΕΕ, που εφαρμόζουν με συνέπεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη συνδρομή του ΛΑ.Ο.Σ. Μάλιστα, έχουν γίνει και ασκήσεις καταστολής διαδηλωτών από το Στρατό, με τη χρήση τεθωρακισμένων, όπως έγινε τον περασμένο Φλεβάρη στο Κιλκίς. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα αυτά τα χρόνια μετά το 1996 (Βοσνία) που η Ελλάδα συμμετέχει στις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές αποστολές, πάνω από 25.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν πάρει μέρος, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, σε ιμπεριαλιστικές αποστολές και πολέμους, υποστηρίζοντας τους σφαγείς των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/11/11, 11:37 μ.μ.

    Δεν ήταν απλώς ο αργηχός της τάξης. Ήταν ο αρχηγός της σχολής (ο αρχηγός τηςη 4ης τάξης είναι και αρχηγός της σχολής). Δηλαδή ο σημαιοφόρος και υποτίθεται ο καλύτερος μαθητής (αν και οι θέσεις αυτές χρειάζεται και μπόλικο γλείψιμο όπως έλεγαν οι ΣΣΑΣίτε συμφοιτητές μου)εμφορείται από τέτοιες ιδέες, που πάει να πει πως σχεδόν όλη σχολή είναι φυτώριο του φασισμού. Είναι πολύ επικίνδυνοι και πρέπει να τους έχουμε υποψη μας.
    Μάλιστα, τώρα που το σκέφτομαι, ενός γνωστού μου συνταξιούχου αστυνομικού, που υπηρέτησε χρόνια κοντά σε βουλευτή του πασοκ, ο γιος ξεκίνησε ως πασοκτζής όταν μπήκε στη σχολή και μετατράπηκε σε Καρατζαφερικός κι όταν τον ρώτησα τι συμβαίνει στη σχολή, μου είπε ότι οι μισοί τουλάχιστον είναι με τον Καρατζαφέρη. Αυτός τώρα πρέπει να 'χει 2-3 χρόνια που αποφοίτησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι συμβαίνει με την Ευελπίδων;
    Οταν την περασμένη Κυριακή δημοσιοποιήθηκε η δράση της ομάδας των χουντόφιλων στη Σχολή Ευελπίδων, τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο αστικός Τύπος, ανέβηκαν στα κεραμίδια για το περιστατικό. Τις αποκαλύψεις ωστόσο και τις κορόνες του υπουργείου για τη διενέργεια έρευνας, ακολούθησε η απόλυτη σιωπή, καθώς εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα, δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη ανακοίνωση για το θέμα. Τι συμβαίνει τελικά στην Ευελπίδων; Τι λέει η κυβέρνηση; Επιβεβαιώνει στο σύνολό τους τα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας; Τι ήξεραν οι αρμόδιοι τόσα χρόνια και πώς τελικά διαπαιδαγωγούνται οι αξιωματικοί του Στρατού; Ποιος γνώριζε για τη δράση των συγκεκριμένων ευέλπιδων και ομάδων στη Σχολή και γιατί τους κάλυπταν μέχρι να αποκαλυφθεί το περιστατικό; Αυτά και άλλα ερωτήματα χρειάζεται να απαντηθούν άμεσα από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, που από τη δημοσιοποίηση του περιστατικού - το οποίο να σημειωθεί ότι έγινε στις 17 Νοέμβρη - κάνει στην κυριολεξία την πάπια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιβεβαιώνει το περιστατικό στην Ευελπίδων
    Ερωτηματικά για την απόκρυψη του συμβάντος από τη διοίκηση της Σχολής
    Παραδέχτηκε χτες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γ. Ραγκούσης, το περιστατικό με τη δράση χουντόφιλων στην Σχολή Ευελπίδων, οι οποίοι ανήμερα της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου τραγούδησαν τον ύμνο της χούντας. Απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση, είπε ότι «το περιστατικό υπήρξε και το αξιολογούμε ως σοβαρό γεγονός γιατί εκδηλώθηκε μέσα στη Σχολή Ευελπίδων που εκπαιδεύει τα αυριανά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και την ηγεσία τους».
    Ο Γ. Ραγκούσης ισχυρίστηκε ακόμα ότι «από την έρευνα και τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει, προκύπτει ότι η ηγεσία της Σχολής Ευελπίδων εμφανίζεται να έμαθε κι εκείνη με πολύ μεγάλη καθυστέρηση το ότι έλαβε χώρα στα σπλάχνα της Σχολής ένα τέτοιο σοβαρό περιστατικό. Για εμάς αυτό είναι ένα γεγονός προς αξιολόγηση. Πειθαρχική αξιολόγηση! Διότι μπορεί από εκεί να απορρέει το συμπέρασμα ότι η Διοίκηση της Σχολής δεν ήξερε κάτι που μας το απέκρυψε (...)». Κατά τον αναπληρωτή υπουργό, παρά το περιστατικό «δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο ότι υπάρχει γενικό θέμα με τις Ενοπλες Δυνάμεις».
    Σύμφωνα, εξάλλου, με χτεσινό δημοσίευμα των «Νέων», ο αρχηγός της Σχολής Ευελπίδων που πρωτοστάτησε στο περιστατικό, παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της αποπομπής, ενώ ο σχετικός φάκελος παραδίδεται και στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου, για να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν ποινικά αδικήματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν ολοκληρωθεί δύο ΕΔΕ (της Σχολής και του ΓΕΣ) και το πόρισμα της πρώτης προβλέπει ποινή φυλάκισης 20 ημερών στους ευέλπιδες, οι οποίοι «με βήμα σημειωτόν απήγγειλαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου», ενώ δεν επιβάλλεται καμία ποινή σε πρωτοετείς σπουδαστές και σε αξιωματικούς της Σχολής Ευελπίδων.
    Στο πόρισμα αναφέρεται ακόμα ότι από τις 15 Νοεμβρίου δύο ημέρες πριν το περιστατικό, ο αρχηγός της Σχολής ζήτησε από έναν σπουδαστή να του βρει τον ύμνο της 21ης Απριλίου και στις 16 Νοεμβρίου είχε δώσει τον ύμνο σε έξι σπουδαστές της Σχολής «για να τον μάθουν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή