Σελίδες

29 Νοε 2011

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Οποια κωλοτούμπα θέλετε, όποιο βρώμικο αντιλαϊκό έργο θέλετε, αρκεί να με έχετε στις προτεραιότητές σας.



Πειθαρχημένος στις εντολές της πλουτοκρατίας.
Εγγραφες διαβεβαιώσεις πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να θωρακιστούν τα μονοπώλια σε βάρος του λαού.
«(...) διαβεβαιώνω ότι η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου επιβεβαιώνει τη στήριξη του πολυετούς προγράμματος προσαρμογής και προσυπογράφει τις πολιτικές της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου (...) Στην επόμενη Βουλή, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους στόχους του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, καθώς και τις βασικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές αυτού του προγράμματος. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάποιες προσαρμογές στις πολιτικές του προγράμματος είναι απαραίτητες. Οι προτάσεις μας, όμως, θα κινούνται ευθέως στο πλαίσιο των στόχων για επιτυχή δημοσιονομική ενοποίηση, ιδιωτικοποιήσεις με απόλυτη διαφάνεια, οικονομική σταθερότητα, απελευθέρωση των αγορών, με σύνεση και ρεαλισμό, και άλλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με σκοπό την ενίσχυση της μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης».
Παραπάνω από σαφής, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, με άρθρο που δημοσίευσε στην κομματική του εφημερίδα,

διαβεβαίωσε την ΕΕ πως θα κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι του, ώστε να υλοποιηθεί μέχρι κεραίας η βάρβαρη πολιτική σε βάρος του λαού, που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να δρασκελίσει την κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες και για να θωρακίσει την εξουσία του. Συγχρόνως, εκβιάζει το λαό να συναινέσει στη βαρβαρότητα, λέγοντας ότι η πτώχευσή του είναι ο μόνος τρόπος, για να διασφαλιστούν οι μισθοί και οι συντάξεις.
Ολα τα παραπάνω τα επένδυσε με μια αχαλίνωτη επίθεση στο κίνημα και το λαό, προσπαθώντας να τον καταστήσει συνυπεύθυνο για την κρίση. Οπως προκλητικά ισχυρίζεται, για να κρύψει ότι η κρίση είναι της πλουτοκρατίας που το κόμμα του υπηρετεί, για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται και οι διεκδικήσεις του κινήματος, τις οποίες χαρακτηρίζει «ακράτεια των συνδικαλιστών για προνόμια που δεν άντεχε ο προϋπολογισμός της χώρας»!
Προσπαθώντας να εφεύρει άλλοθι για την πλήρη και απροσχημάτιστη στήριξή του στην πολιτική που εξοντώνει το λαό, ισχυρίζεται πως «χρειαζόμαστε την έξωθεν στήριξη», αφού η «σωτηρία της πατρίδας» δεν μπορεί «να προέλθει από τις εγχώριες δυνάμεις». Ταυτόχρονα, επιχειρεί να αποδώσει τις κωλοτούμπες του κόμματός του στην «υπευθυνότητά του», γράφοντας ότι «ως ΛΑ.Ο.Σ., αποφασίσαμε, χωρίς κανείς να μας το επιβάλει, παρά μόνο η συνείδησή μας και η υπευθυνότητα απέναντι στο έθνος, να ψηφίσουμε υπέρ των διαρθρωτικών μέτρων του Μνημονίου τον Μάιο του 2010».
Η «συνείδηση» του ΛΑ.Ο.Σ. είναι ταξική υπέρ της πλουτοκρατίας. Γι' αυτό ψήφισε το μνημόνιο, το οποίο στη συνέχεια δημαγωγικά απαρνήθηκε, προκειμένου να ξεγελάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, ενώ σήμερα συμμετέχει από την πρώτη γραμμή στην υλοποίηση μέτρων που προβλέπονται από τα προηγούμενα και επόμενα μνημόνια. Επιχειρεί, ταυτοχρόνως, να βγει «στον αφρό», ισχυριζόμενος ότι δεν φταίει το μνημόνιο, αλλά η μη ενδεδειγμένη διαχείρισή του και η «κουτοπονηριά», με την οποία δήθεν «προσπαθήσαμε ν' αντλήσουμε παροχές, χωρίς να εξυπηρετούνται οι δεσμεύσεις μας»!
Εκπαιδευμένος στην προβοκάτσια
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επαναλαμβάνει απηχώντας τους φόβους της άρχουσας τάξης απ' τη δράση στην Ελλάδα του ΚΚΕ και του εργατικού λαϊκού κινήματος, ότι οι πιέσεις της τρόικας «θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επικράτηση μιας ακραίας ρητορικής για έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ, όπως την αντιλαμβάνονται η σταλινική Αριστερά και οι συνιστώσες του Αναρχισμού και των αντιεξουσιαστών. Δηλαδή, προϊόντος του χρόνου, σε συνάρτηση και με τις επικρατούσες "κατοχικού τύπου" αντιλήψεις σε κάποιες κυβερνήσεις κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενδέχεται να μετατραπεί η Ελλάδα από χώρα της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε μια ιδιότυπη "Κούβα της Μεσογείου"».
Καθόλου τυχαία, ο Καρατζαφέρης προσπαθεί να ταυτίσει τη μαζική πολιτική πάλη του λαού με τις διάφορες κρατικές και παρακρατικές ομάδες, δείχνοντας πως το κόμμα του είναι εκπαιδευμένο στην προβοκάτσια. Με αυτόν τον τρόπο, δεν προσπαθεί να συκοφαντήσει μόνο το ΚΚΕ, αλλά και να τρομοκρατήσει το λαό, που δείχνει σημάδια χειραφέτησης από την αστική πολιτική, οργανώνεται και την πολεμά, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία για τους απολογητές της καπιταλιστικής εξουσίας και της απάνθρωπης ΕΕ, μεταξύ των οποίων είναι και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για την «επιστολή» Καρατζαφέρη προς την ΕΕ: 
«Με την επιστολή του (γελοιότητας και κουτοπονηριάς) ο Καρατζαφέρης λέει επί της ουσίας προς την πλουτοκρατία και την ΕΕ: Οποια κωλοτούμπα θέλετε, όποιο βρώμικο αντιλαϊκό έργο θέλετε, αρκεί να με έχετε στις προτεραιότητές σας. Το σύστημα που σαπίζει έχει τα πολιτικά στηρίγματα που του αξίζουν».

1 σχόλιο:

  1. Το ακροδεξιό δεκανίκι του συστήματος ...

    Όπως συμβαίνει και σε όλη την Ευρώπη (και όχι μόνον) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή