Σελίδες

29 Νοε 2011

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Οι «ανισόρροποι φιλελεύθεροι» απειλούν την ΕΕ...



Αυταπάτες και αποπροσανατολισμός με τη σέσουλα.
Τις προτάσεις του κόμματός του «να φορολογηθεί ο πλούτος και το κεφάλαιο, να τεθεί το κρατικοδίαιτο τραπεζικό σύστημα υπό πραγματικό δημόσιο έλεγχο, να μπουν φραγμοί στην ασυδοσία των αγορών και να υπάρξει συνολική ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα του χρέους», επανέλαβε ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας την Κυριακή σε «Ελευθεροτυπία» και «Free Sunday», δένοντας τα παραπάνω με το νέο «συνασπισμό εξουσίας» που οραματίζεται, για να αναβαθμιστεί ο ρόλος του οπορτουνισμού στην αστική διαχείριση.
Οι προτάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως προαπαιτούμενο την πάση θυσία παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και τη διάσωση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής από την κρίση που τον ταλανίζει. 

Γι' αυτό είναι εκ των προτέρων αποπροσανατολιστικές και επικίνδυνες για τους εργαζόμενους και το λαό, αφού καλλιεργούν την αυταπάτη ότι τα δικά τους συμφέροντα μπορεί και να ταυτίζονται με τις επιδιώξεις μερίδων της πλουτοκρατίας, ή ότι είναι εφικτές φιλολαϊκές λύσεις χωρίς να πειραχτεί η εξουσία των μονοπωλίων.
Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τις δυνάμεις της «αριστεράς», εντάσσοντας σ' αυτές και το ΚΚΕ, να παραμερίσουν τις «επιμέρους διαφορές» και να συμμαχήσουν, αποκρύπτοντας ότι οι διαφορές του οπορτουνισμού με το ΚΚΕ κάθε άλλο παρά επιμέρους είναι και πως ακριβώς γι' αυτό, μια εκλογική συμμαχία θα φυλλορροούσε την επόμενη κιόλας μέρα. 
Πρόσθεσε ότι «ο Συνασπισμός του μνημονίου, είτε με το στανιό είτε με το ζόρι, συγκροτήθηκε υπό τον κ. Παπαδήμο. Ηρθε η ώρα να συγκροτηθεί και αυτός που θα τον ανατρέψει», επιβεβαιώνοντας ότι θέλει τη συμμαχία σαν όχημα αλλαγής φρουράς στη διακυβέρνηση, αλλά επουδενί της τάξης που εξουσιάζει και την οποία εκπροσωπεί η κυβέρνηση Παπαδήμου.
Επιχείρησε επιπλέον να φέρει στα μέτρα του την άποψη του ΚΚΕ ότι το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι αποπροσανατολιστικό, λέγοντας: «Είναι θετικό που σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε (...) Η επιστροφή στη δραχμή, ιδίως με τους όρους και τους συσχετισμούς του κεφαλαίου, θα σημαίνει ότι θα έχουμε σε κυκλοφορία δύο νομίσματα (...) Γι' αυτό εμείς λέμε ότι επιθυμία μας δεν είναι να πάμε σε μια κατάσταση που θα ανταγωνίζεται η δραχμή την λιρέτα και το εσκούδο, και οι Ελληνες εργαζόμενοι τους Ιταλούς και τους Πορτογάλους. Επιθυμία μας είναι να αγωνιστούμε όλοι μαζί, προκειμένου να χειραφετηθεί η Ευρώπη από το κεφάλαιο»!
Η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση απ' την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, λαϊκή εξουσία και οικονομία, είναι προφανές ότι δε συμφωνεί πουθενά με την αντίληψη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για πάση θυσία παραμονή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη που τη διανθίζει με αυταπάτες περί εξανθρωπισμένου καπιταλισμού. 
Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε κατήγγειλε ότι στην ΕΕ κυριαρχεί μια «πλειοψηφία ανισόρροπων νεοφιλελεύθερων, που έχουν βάλει στο στόχαστρο την κοινωνία και τη δημοκρατία»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου