Σελίδες

28 Νοε 2011

Καμώνεται τον πολέμιο... για να δηλώσει αφοσίωση.




Δεν ξεχνάει την αποστολή του το σιτιζόμενο από την ΕΕ Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, άλλωστε η δημιουργία του επιτράπηκε από την ΕΕ αφού υπέβαλε δήλωση αφοσίωσης στους σκοπούς της.
Προχτές, το προεδρείο του εξέδωσε ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στην ΕΕ. 
Αναφέρει σ' αυτήν: «Συντηρητικοί κύκλοι και λόμπι έχουν ήδη ανοίξει τη συζήτηση για την αναθεώρηση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών σε ακόμα πιο αυστηρή κατεύθυνση. 
Η Ευρωπαϊκή Αριστερά σηκώνει το γάντι: Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και των κοινωνικών αναγκών, ενάντια στην Ευρώπη των αγορών. 
Θα παλέψουμε για τη ριζική αλλαγή των Συνθηκών στην κατεύθυνση του τερματισμού του νεοφιλελευθερισμού και προωθώντας τις ακόλουθες αρχές: 


Την ενίσχυση της δημοκρατίας, της πολιτικής ενοποίησης και της λαϊκής κυριαρχίας. Τη ριζική αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ, ώστε να μετατραπεί σε δανειστή τελευταίας καταφυγής και να μπορεί να τυπώσει χρήμα (...) Σε αυτή τη δομική, συστημική κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού, οι εθνοκεντρικές προσεγγίσεις είναι καταδικασμένες σε αποτυχία (...) Είναι επίσης ώρα να πιέσουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για μια νέα, θεμελιώδη συζήτηση για την επανίδρυση της Ευρώπης σε κοινωνική βάση, σε πλήρη αντίθεση με την αυταρχική απόφαση της 26ης Οκτωβρίου για την "Οικονομική Διακυβέρνηση"».
Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τι είδους «γάντι» σηκώνει το ΚΕΑ. Καμώνεται τον πολέμιο των «αγορών» και του «νεοφιλελευθερισμού» και την ίδια ώρα παραμένει πιστά αφοσιωμένο στην ΕΕ των μονοπωλίων, κατηγορώντας κάθε άποψη που την αμφισβητεί και την αντιπαλεύει, που προβάλλει στο λαό την αναγκαιότητα αποδέσμευσης με λαϊκή εξουσία, σαν «εθνοκεντρική» και «καταδικασμένη σε αποτυχία», γιατί είναι υπέρμαχος του καπιταλισμού. Πολεμά τάχα τις αγορές και την ίδια ώρα ζητά απ' την ΕΚΤ να τυπώνει χρήμα, να δανείζει φτηνά τα καπιταλιστικά κράτη, ώστε με τη σειρά τους να τα καταθέτουν στις «αγορές». Καμώνεται το αντιτιθέμενο στην «οικονομική διακυβέρνηση» και την ίδια ώρα υπερασπίζεται την πολιτική ενοποίηση της ΕΕ, πλευρά της οποίας είναι η οικονομική διακυβέρνηση. Κι ενώ καράβια χάνονται στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης, οι βαρκούλες του ΚΕΑ αρμενίζουν με ρότα, λέει, την άσκηση πίεσης στο Ευρωκοινοβούλιο για την επανίδρυση της Ευρώπης σε κοινωνική βάση! Δηλαδή για μεταμόρφωση του λύκου σε πρόβατο. Ο πάντα επικίνδυνος οπορτουνισμός, δούρειος ίππος των αστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου