Σελίδες

7 Σεπ 2011

Αντιδραστική - φασιστική- εξέλιξη...




Επικίνδυνες διατάξεις, οι οποίες αν εφαρμοστούν και γενικευτούν θα βάλουν επιπλέον εμπόδια στην προβολή κομμάτων όπως το ΚΚΕ από τα αστικά ΜΜΕ, εισάγει το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα που προωθεί η κυβέρνηση. 
Στο προσχέδιο που ενέκρινε, η κυβέρνηση επικαλείται την εμπλοκή στη διενέργεια του δημοψηφίσματος όχι μόνο των κομμάτων «αλλά και ενώσεων προσώπων, επιστημονικών, επαγγελματικών ή συνδικαλιστικών οργανώσεων και κάθε άλλης οργάνωσης της κοινωνίας των πολιτών» και γι' αυτό προτείνει τη συγκρότηση δύο επιτροπών προεκλογικού αγώνα. 
Στη μία θα συνωστίζονται όσοι τοποθετούνται θετικά στο ερώτημα του δημοψηφίσματος και στην άλλη όσοι τοποθετούνται αρνητικά.



Σε καθεμιά από τις δύο επιτροπές, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα διατίθεται ίδιος χρόνος στα ΜΜΕ για να προβάλλει τις θέσεις της. 
Η κατανομή, όμως, του χρόνου στο εσωτερικό της κάθε επιτροπής θα καθορίζεται από τα μέλη της. Η συγκεκριμένη διάταξη βάζει στην ίδια μοίρα τα πολιτικά κόμματα με διάφορες ΜΚΟ ή άλλες «ομάδες», που ενδέχεται να προκύπτουν από συγκυριακές συγκολλήσεις μπροστά σε ένα δημοψήφισμα. Με δεδομένη την ανεξέλεγκτη συμμετοχή στην επιτροπή του «Ναι» ή του «Οχι», γίνεται κατανοητό ότι ουσιαστικά θα καταπνίγεται η έκφραση ανεπιθύμητων για την κυρίαρχη πολιτική απόψεων, αφού, αντικειμενικά, όσο περισσότεροι οι συμμετέχοντες, τόσο λιγότερος ο χρόνος που θα τους αναλογεί για προβολή των θέσεών τους.


Ακόμα πιο πέρα, με πάτημα το νόμο της κυβέρνησης, τον αποκλεισμό του ΚΚΕ ενδέχεται να τον αποφασίζουν σε συνεννόηση αντικομμουνιστικές ή αντιδραστικές ομάδες που συμμετέχουν στην ίδια επιτροπή με τελείως διαφορετική ιδεολογική και πολιτική αφετηρία από αυτή του Κόμματος. Επίσης, το νομοσχέδιο δεν προβλέπει προβολή των θέσεων ενός φορέα ή κόμματος που δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε καμία απ' τις δύο επιτροπές. Για παράδειγμα, αν ένα κόμμα, όπως το ΚΚΕ, δε θελήσει να ταυτιστεί πολιτικά με τους συμμετέχοντες στη μια ή την άλλη επιτροπή και επιλέξει να πολεμήσει το δημοψήφισμα ως διαδικασία, δεν πρόκειται να βρει ούτε δευτερόλεπτο στα αστικά ΜΜΕ, αν προϋπόθεση για την προβολή των θέσεων κάθε κόμματος είναι η συμμετοχή του σε μια από τις δύο επιτροπές. Δηλαδή, η αποδοχή των ψευτοδιλημμάτων με τα οποία κάθε φορά η κυβέρνηση θα επιχειρεί να νομιμοποιήσει προαποφασισμένες αλλαγές.


Είναι αυτονόητο για τους αστούς ότι η εξαφάνιση του ΚΚΕ από τα αστικά ΜΜΕ και τις άλλες μορφές μαζικής προπαγάνδας ταιριάζει γάντι στις επιδιώξεις τους να χειραγωγήσουν το λαό, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για την προεκλογική περίοδο ενός δημοψηφίσματος. 
Σημάδια αυτής της προσπάθειας δίνονται ήδη, αφού στις αστικές εφημερίδες έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις με ερωτήματα ίδια με αυτά που σκέφτεται να θέσει η κυβέρνηση σε δημοψήφισμα. 
Γανώνουν από τώρα το μυαλό του λαού με σκοπό, όταν έρθει το δημοψήφισμα, να είναι παγιωμένη συνείδηση το τι θέλει δήθεν η πλειοψηφία, ώστε να πετύχει η κυβέρνηση το επιθυμητό αποτέλεσμα. 
Να πολεμήσει ο λαός τα δημοψηφίσματα. 
Αν η κυβέρνηση θέλει να ακούσει τη γνώμη του, να πάει τώρα σε εφ' όλης της ύλης εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου