Σελίδες

24 Αυγ 2011

Η σαπίλα των παράσιτων του συστήματος δεν έχει όρια...



«Τα Βαρέα και Ανθυγιεινά πιστεύω ότι πρέπει να αναθεωρηθούν τελείως. Δε νομίζω ότι οι καμαριέρες μετά το Στρος Καν κάνουνε ένα βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα, εκτός αν, είπαμε, ότι... αυτή η περίπτωση που τους κατατάσσει εκεί». 
Αυτή τη χυδαία δήλωση έκανε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης στη χτεσινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» με το γνωστό δημοσιογράφο Β. Λυριτζήνα... αντιδρά χαμογελώντας και λέγοντας «αθωώθηκε κιόλας, ο κ. Στρος Καν». 
Οχι, δεν πρόκειται να βάλουμε κανένα θαυμαστικό. 
Δεν αιφνιδιαζόμαστε. 
Ουτε για το τι λένε οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης ούτε για το τι ρόλο παίζουν τα στηρίγματά τους, οι αστοί δημοσιολόγοι. 
Γράφουμε για να αναδείξουμε τι σκέφτεται η αστική τάξη και τα όργανά τους για τους εργάτες και τις εργάτριες. 
Για το πώς σκέφτονται τα παράσιτα για τους παραγωγούς του πλούτου. 
Για να αποδείξουμε ότι έχουμε κάθε λόγο να τα ξεριζώσουμε.
Η απαράδεκτη τοποθέτηση του Β. Κορκίδη και τα γελάκια του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ ένα πράγμα δείχνουν: το θράσος τους δεν έχει όρια προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών. 
Βλέπουν ότι η πραγματικότητα είναι εναντίον τους. 
Κανένα γεγονός και κανένα στοιχείο δεν επιβεβαιώνει τα λεγόμενά τους. 
Αντιθέτως, δικαιώνει πέρα για πέρα το δίκαιο αίτημα της εργατικής τάξης για ένταξη νέων επαγγελμάτων στην περίπτωση των ΒΑΕ. 
Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα αντιδρούν με διαστρεβλώσεις, προβοκάτσιες, συκοφαντίες, χυδαιολογίες.
Οι καμαριέρες -όπως και όλες οι εργάτριες- παράγουν καθημερινά έργο μέσα στις πιο άθλιες συνθήκες που δημιουργούν ο Κροκίδης και οι όμοιοί του. 
Η πλειοψηφία τους δουλεύει με συμβάσεις μιας μέρας, εποχικές, σε καθεστώς «δουλεμπορίας», μέχρι και 12 ώρες τη μέρα και με λεφτά που δεν μπορούν καν να χαρακτηριστούν αμοιβές, αφού μετά βίας φθάνουν κάπου τα 600 ευρώ.
Ετσι, θησαυρίζουν οι μεγαλοξενοδόχοι και όλοι οι αστοί. 
Και την ίδια στιγμή τις χλευάζουν και κάνουν άθλια σχόλια σε βάρος τους. Υποστηρίζουν πως είναι χρήσιμες για να τους αλλάζουν τα σεντόνια, να τους καθαρίζουν το δωμάτιο και να ικανοποιούν τις ορέξεις τους. 
Αυτή είναι η ηθική τους, σάπια όσο και το σύστημά τους, όσο και οι κοινωνικές σχέσεις πάνω στις οποίες οικοδομείται. 
Ας κοιτάξουν στους δικούς τους κύκλους για να δουν την ενσάρκωσή της...

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/8/11, 3:17 μ.μ.

    Το θρασύτατο σχόλιο του προέδρου της ΕΣΕΕ καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Η ανακοίνωση της ΟΓΕ αναφέρει:

    «Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κροκίδη για την απαράδεκτη δήλωση που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια της απεργίας του κλάδου επισιτισμού - τουρισμού και ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 23 Αυγούστου 2011.
    Η δήλωσή του ότι: "δε νομίζω ότι οι καμαριέρες μετά τον Στρος Καν κάνουν ένα βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα" προσβάλλει κατάφωρα τις γυναίκες και ιδιαίτερα τις εργαζόμενες του συγκεκριμένου κλάδου που δουλεύουν κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, με μισθούς πείνας, συχνά με μαύρη εργασία για να ζήσουν με αυτές και τα παιδιά τους.
    Η δήλωσή του καθρεφτίζει το ήθος της τάξης που υπηρετεί».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/8/11, 8:39 μ.μ.

    ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΟΓ ΓΛΟΜΠΙΝΓΚ :
    TRASH είπε...
    Τι μου ήρθε τώρα; Θυμήθηκα το '96 περίπου όταν έγινε στην Αλβανία η εξέγερση ενάντια στον Μπερίσα, έναν υπουργό που όταν οι εξεγερμένοι τον συνέλαβαν μέσα στο υπουργικό του γραφείο, του τοποθέτησαν ένα πράσο στον πρωκτό και του έδωσαν να φάει μπισκότα αλοιμένα με ...κόπρανα!
    Τι άσχετα πάω και θυνάμαι ε, κ.Κροκίδη μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή