Σελίδες

24 Αυγ 2011

Για μια «Παιδεία» στα μέτρα του κεφαλαίου...



ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ δεν το κατάλαβαν η κυβέρνηση - κατά πώς είπε ο πρωθυπουργός - κάνει ένα «ιστορικό βήμα» στο χώρο της Παιδείας. 
Απελευθερώνει το πανεπιστήμιο από τις «πελατειακές σχέσεις» και το... παραδίδει στην κοινωνία.
Ομως επειδή αυτά είναι κάπως... αφηρημένες έννοιες, ευτυχώς έχουμε την Αννα Διαμαντοπούλου - την υπουργό Παιδείας - να μας τα αποσαφηνίζει. 
Ετσι λοιπόν μάθαμε ότι πολύ θα ήθελε να δει έναν εφοπλιστή στη διοίκηση του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ε, τότε ναι, είναι απολύτως βέβαιο πώς το ΠΑΣΟΚ παλεύει και κάνει αλλαγές για το συμφέρον της «κοινωνίας». 
Γιατί ως «κοινωνία» εννοεί τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους.
Σε αυτούς παραδίδει την τριτοβάθμια εκπαίδευση και είναι βέβαιο πώς έχουν εξαιρετικές ιδέες για το τι θα την κάνουν. Αλλωστε εργαζόμενους χρειάζονται και πάντα θα χρειάζονται. 
Γιατί να μην τους... «σπουδάσουν» και όπως θέλουν.
Πώς να το κάνουμε είναι διαφορετικό πράγμα η κατάργηση δικαιωμάτων, η υποταγή, η μερική απασχόληση, οι μισθοί των 400 και 500 ευρώ να... διδάσκονται στα πανεπιστήμια και να έχουν ακαδημαϊκή υπόσταση.
ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ του είδους Α. Γεωργιάδη, δεν είναι και παράξενο πράγμα να ακούς ότι η περιφρούρηση της απεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι πράξη «εσχάτης προδοσίας».
Το θέμα όμως δεν είναι μόνο ποιοι το λένε αυτό, αλλά και ποιοι το εννοούν. 
Κι από ό,τι φαίνεται είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που το λένε...
Γιατί οι «ακραίοι» βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. εκστομίζουν τέτοια πράγματα, όμως οι «μετριοπαθείς» του ΠΑΣΟΚ, ή της ΝΔ παλιότερα, βγάζουν τις απεργίες παράνομες, κάνουν επιστρατεύσεις και ενίοτε μας απειλούν με... τανκς αν δεν ψηφίσουμε κανένα «μνημόνιο» ή «μεσοπρόθεσμο».
Και φυσικά όλοι αυτοί μαζί, παρέα και αγκαλιά ψηφίζουν τους νόμους και τις διατάξεις που δίνουν προνόμια στο κεφάλαιο και θεωρούν «εχθρό» όποιον αντιτίθεται στην κερδοφορία του και στην εκμετάλλευση του λαού.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος24/8/11, 4:55 μ.μ.

    RED. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ο ΔΕΙΛΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΣΕ ΤΟ 46- 49 ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ .ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΤΟ 1936 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ..ΠΟΣΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ?5000 ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ .ΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ 5000 ΔΩΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟ ?ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΥΤΕ ΜΕΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑΔΩΡΕΑΝ .ΕΙΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ .ΑΠΟΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΙΣΛΙΓΚ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΚΤΙΚΩΝ ΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ Η ΝΑ ΔΑΝΗΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΠΕΙΣΜΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή