Σελίδες

24 Αυγ 2011

Χυδαία επίθεση στους αγώνες των εργαζομένων.



«Εσχάτη προδοσία» αποκάλεσε, χτες στη Βουλή, τις κινητοποιήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Α. Γεωργιάδης. 
 Με τη φασιστικής έμπνευσης τοποθέτηση, που θυμίζει την αντικομμουνιστική προπαγάνδα των πιο μαύρων εποχών για το λαό, ο Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του βρίσκεται στην προμετωπίδα της επίθεσης του κεφαλαίου και των αστικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. 
Αμεση απάντηση στο παραλήρημα, πήρε ο ΛΑ.Ο.Σ. από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Σπύρο Χαλβατζή.
Ο Α. Γεωργιάδης απευθύνθηκε με θράσος στον Σπ. Χαλβατζή, ζητώντας «να πάτε έξω και να μαζέψετε αυτούς τους κυρίους του ΠΑΜΕ, που έχουν αποκλείσει τα κεντρικά ξενοδοχεία της πόλεως. 

 Η κίνηση να πλήττετε τον ελληνικό τουρισμό στην κρισιμότερη στιγμή της οικονομικής μας φάσης των τελευταίων πενήντα ετών, διαρκώς και αδιαλείπτως και με κάθε τρόπο, συνιστά πράξη εσχάτης προδοσίας. Είστε ενάντια στην ευημερία του ελληνικού λαού. Επενδύετε στην καταστροφή και τη φτώχεια των ανθρώπων».
Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζής, είπε, μεταξύ άλλων: «Το γεγονός ότι η ασύδοτη δράση μεγαλοξενοδόχων, οι οποίοι χρησιμοποιούν εργαζόμενους κατά 30% - κατά την έκφραση κυβερνητικού στελέχους - με απλήρωτη μαύρη εργασία και ανασφάλιστη, το γεγονός ότι οι μεγαλοξενοδόχοι υποχρεώνουν εργαζόμενους να υπογράφουν καθημερινή ημερήσια σύμβαση εργασίας, το γεγονός ότι πληρώνονται με 520 ευρώ το μήνα, δεν λογίζεται εσχάτη προδοσία αλλά λογίζεται και είναι καπιταλιστική εκμετάλλευση που στηρίζεται στους νόμους που έχει ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και στηρίζει ο ΛΑ.Ο.Σ.
Εμείς ως ΚΚΕ θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους αγώνες ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική. Τις αποφάσεις τις παίρνουν τα συνδικάτα και οι συλλογικοί φορείς».
Η ωμότητα με την οποία ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. αναπαράγει την κυρίαρχη προπαγάνδα ενάντια στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, δεν τον διαφοροποιεί σε τίποτα από την κυβέρνηση, τις άλλες αστικές δυνάμεις και τα ΜΜΕ, που λύσσαξαν χτες με τα ίδια ιδεολογήματα για την περιφρούρηση της απεργίας από το ΠΑΜΕ. Είναι φανερό ότι, παρά τους επιμέρους ανταγωνισμούς τους, τα αστικά κόμματα στέκονται σαν μια γροθιά απέναντι στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες που αντιπαλεύουν την κυρίαρχη πολιτική.
Ανοιχτή σύμπλευση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδηςπαρενέβη χτες σε εκπομπή του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ, για να χαρακτηρίσει «λυπηρά φαινόμενα στον τουρισμό» την περιφρούρηση της απεργίας, ζητώντας από τους συνδικαλιστές - όπως είπε - να αφήσουν «την τουριστική εξέλιξη να προχωρήσει». Αυτό που δεν είπε είναι ότι η κυβέρνηση με τη μεγαλοεργοδοσία είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για το σημερινό χάλι στον τουρισμό, καθώς με την πολιτική τους στερούν το δικαίωμα των διακοπών από εκατομμύρια εργαζόμενους και την ίδια ώρα καταδικάζουν σε συνθήκες γαλέρας τους εργατοϋπάλληλους στην εστίαση και τον τουρισμό.
Ο ίδιος, δίνοντας έμμεσα τα εύσημα στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, σχολίασε ότι «τα μπλόκα προέρχονται αποκλειστικά από το ΠΑΜΕ» και υποκριτικά ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει διατυπώσει ακόμη την τελική της θέση για το ποια επαγγέλματα θα χαρακτηριστούν ΒΑΕ και ποια θα αποχαρακτηρισθούν».
Στο ίδιο πνεύμα, η υπεύθυνη του τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Ολ. Κεφαλογιάννη, δήλωσε χτες ότι η περιφρούρηση της απεργίας«αποτελεί ακόμα ένα χτύπημα για τον ελληνικό τουρισμό. Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια, που το μόνο αποτέλεσμά της είναι να διογκώνει τα υφιστάμενα προβλήματα στον τουρισμό. Να στρέφεται, δηλαδή, εις βάρος των εργαζομένων και των επιχειρηματιών του κλάδου». Η ίδια καλεί με νόημα το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να σταματήσει «να παρακολουθεί, άβουλο και μοιραίο, τον ελληνικό τουρισμό να διασύρεται με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο».



1 σχόλιο:

  1. Botsoglu kostas24/8/11, 2:35 μ.μ.

    Τωρα πια ειναι ξεκαθαρω το θεμα ποιος-ποιον.Θα παρουν την απαντηση στους δρομους,ολοι αυτοι και τα κομματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή