Σελίδες

20 Ιουλ 2011

Η «δημοκρατία» τους...


Την προηγούμενη βδομάδα εταιρεία πέταξε στο δρόμο πέντε εργαζόμενους γιατί αντιστάθηκαν στη διαρκή καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους. 
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι κεφαλαιοκράτες στο σύνολό τους υψώνουν όλο και περισσότερο τους τόνους προκειμένου να φοβίσουν τους εργαζόμενους, ώστε να μην αντιδρούν στα όλο και πιο σκληρά μέτρα που λαμβάνονται. 
Μέτρα όπως η σκληρή φοροαφαίμαξη που, στις σημερινές συνθήκες, αυτά λειτουργεί πολλαπλασιαστικά. 

Απειλεί την ίδια την επιβίωση των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.
Ολα τα παραπάνω, από την απόλυση λόγω αντίστασης στην καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων από τ' αφεντικό μέχρι την επιβολή μέτρων που μας στερούν τα στοιχειώδη, γίνονται για να σωθεί το κεφάλαιο. 
Μας απαγορεύουν να είμαστε υγιείς, να έχουμε αθλητισμό, να δουλεύουμε λίγες ώρες, να βλέπουμε τα παιδιά μας, να μάθουμε πράγματα για να μπουκώσουν αυτοί με περισσότερα κέρδη. 
Για να γίνουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και τα πολιτικά τους τσιράκια πιο πλούσιοι και εμείς να μετράμε τις μπουκιές μας.
Ολα αυτά τα λένε «δημοκρατία» και μας κουνάνε το δάκτυλο και αγανακτούνε όταν διεκδικούμε. Θέλουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε ένοχοι γι' αυτό. 
Ενα πρέπει να έχουμε καθαρό. 
Ο,τι αυτοί αποκαλούν «δημοκρατία» για εμάς είναι βαρβαρότητα και εμείς τα θύματά της. 
Ομως εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου και έχουμε κάθε δικαίωμα να γκρεμίσουμε και τη βαρβαρότητα και τα παράσιτα που τη στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου