Σελίδες

8 Ιουν 2011

Χώροι δουλειάς, εκπαίδευσης, γειτονιές να γίνουν κάστρα ανειρήνευτου αγώνα.


Σε ξεσηκωμό κάλεσαν, χτες, το λαό οι νέοι κομμουνιστές, μέσα και απ' τη μαχητική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά απ' το υπουργείο Εργασίας και έστειλε ηχηρό μήνυμα. Συνθήματα όπως «Εργάτη νέε σου κλέβουν τη ζωή, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους κι εσύ», 
«Υπάρχει λύση, έχεις επιλογή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή», ακούστηκαν δυνατά στο κέντρο της Αθήνας.
Η χτεσινή κινητοποίηση της ΚΝΕ ξεκίνησε απ' την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου συγκεντρώθηκαν οι οργανώσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ και την πλατεία Καραϊσκάκη, όπου συγκεντρώθηκαν οι κλαδικές και συνοικιακές οργανώσεις και έκαναν πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας, το χώρο της συγκέντρωσης όπου μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.

Η συγκέντρωση έκλεισε με συναυλία που άνοιξε ο Πέτρος Πουντίδης, μεταλλεργάτης στη Ζώνη του Περάματος, ο οποίος αφιέρωσε ένα εργατικό τραγούδι στο συνάδελφό του Βασίλη Βερλή που προ ημερών κάηκε κατά τη διάρκεια της δουλειάς στο 60% του σώματός του και δίνει τη μάχη για τη ζωή. Ακολούθησε ο Βασίλης Λέκκας με την «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου» και «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», τραγούδια που όπως είπε «έχουν ξεχωριστή θέση στη συνείδηση του λαού». Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι Κώστας Σταυρόπουλος, Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Νατάσα Μουσούδη και Μιχάλης Τουμανίδης. Η συναυλία έκλεισε με το παλιό αμερικάνικο εργατικό τραγούδι - ορόσημο «Which side are you on».
Αγώνας ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του
«Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στους νέους εργάτες, στις εργάτριες, στους ανέργους, στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται στα θρανία, στο νέο κόσμο που βιώνει και θα βιώσει ακόμα πιο έντονα τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης» τόνισε ο Θοδωρής Χιώνης, απ' το βήμα της συγκέντρωσης, ενώ απ' την αρχή της ομιλίας του επισήμανε: «Με την κοροϊδία και τον εκβιασμό ότι θα μειώσουν την ανεργία θέλουν να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους. Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει στο στόχαστρο το νέο κόσμο και αυτά είναι τα σημεία με τα οποία συμφωνεί η ΝΔ».

Υπογράμμισε πως «τα μέτρα είναι νέα αλλά εδώ και χρόνια τα επεξεργάζονται» και σημείωσε ότι «αποτελούν στρατηγικής σημασίας μέτρα για το μεγάλο κεφάλαιο. Για να ανατρέψει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, κατακτήσεις των εργαζομένων στις καπιταλιστικές χώρες προηγούμενων δεκαετιών που δόθηκαν κάτω από το βάρος των πρωτόγνωρων δικαιωμάτων που είχαν οι εργαζόμενοι στις σοσιαλιστικές χώρες».
Στη συνέχεια ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ είπε: «Καλέσαμε σε πόλεμο στον πόλεμο που κήρυξαν στο λαό κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία, σε οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία σε αντεπίθεση για να σταματήσει η κατηφόρα, να μην πληρώσουμε την κρίση, το χρέος, τα αδιέξοδα του συστήματός». «Δε μείναμε στα λόγια», συμπλήρωσε, και θύμισε ότι «οι κομμουνιστές μαζί και με άλλους αγωνιστές εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, νέους από τους χώρους της μαθητείας και της εκπαίδευσης, μπήκαν στη φωτιά της μάχης αντιμετωπίζοντας όλες τις συνέπειες». Θύμισε, μεταξύ άλλων, ότι «οργανώθηκαν πάνω από 20 απεργίες, εκατοντάδες μικρές και μεγαλύτερες μάχες σε τόπους δουλειάς, κλάδους, σχολεία, σχολές. Το αστικό κράτος ήρθε αντιμέτωπο με τη παλικαρίσια στάση των ναυτεργατών κόντρα στη πολιτική επιστράτευση». Συμπλήρωσε, δε, πως «οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δεν περίμεναν κανέναν, έγιναν με τις απεργιακές μάχες, ιδιαίτερα του τελευταίου δίχρονου, παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη. Το πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη με σύνθημα "Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε" έδωσε κουράγιο σε εκατομμύρια εργαζόμενους στη γηραιά ήπειρο».
Ο Θ. Χιώνης, τόνισε ότι αυτό που εμποδίζει να αξιοποιηθεί ο πλούτος που παράγεται «από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για τις δικές τους ανάγκες, είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και τη γη. Γι' αυτό πρέπει κάθε επιχείρηση, κάθε χώρος δουλειάς, τα χωράφια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα νοσοκομεία, οι λαϊκές γειτονιές, οι χώροι κατάρτισης και εκπαίδευσης να γίνουν κάστρα του ανειρήνευτου αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, στα βάρβαρα μέτρα, με σκοπό να γίνουν κοινωνική περιουσία.
Καλούμε σε ξεσηκωμό, σε νέα ένταση των δυνάμεων και των προσπαθειών για την όξυνση της ταξικής πάλης. Από αύριο θα οργώσουμε όλους τους χώρους, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε στις 15 Ιούνη την άλλη Τετάρτη μέρα Γενικής Απεργίας να κλείσουν τα πάντα, να νεκρώσει η Ελλάδα, να σπάσει ο τσαμπουκάς των αφεντικών, να τσακιστούν οι εκβιασμοί της κυβέρνησης. Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ να γίνουν ορμητικοί χείμαρροι.
Καλούμε σε στράτευση για να φουντώσει η λαϊκή οργάνωση, αλλάζοντας όπου χρειάζεται τους συσχετισμούς, με τη μαζική μαχητική συμμετοχή. Δίνοντας μάχες παντού για την υπεράσπιση των ανέργων, των νέων εργατών, των νέων της μαθητείας, των σχολών, της λαϊκής οικογένειας με στόχο τη ριζική ανατροπή.
Σήμερα υπάρχουν πρόσθετες προϋποθέσεις αλλά και παγίδες για το λαϊκό και νεανικό απεγκλωβισμό από τα αστικά διλήμματα, τις αστικές επιδιώξεις από τα αδιέξοδα του συστήματος. Γι' αυτό Συμπόρευση με το ΚΚΕ. Δεν πληρώνουμε τη κρίση, τα χρέη, τα κέρδη του κεφαλαίου. Για να γίνει η εργατική τάξη με τους σύμμαχους της, αφέντης στο τόπο της και στη ζωή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου