Σελίδες

8 Ιουν 2011

Να γίνει το βήμα μπροστά.



Συσσωρευμένη η οργή του λαού και της νεολαίας, ενθαρρυντική η έκφρασή της στους δρόμους και στις πλατείες της χώρας από ένα τμήμα τους.
Μπορεί να γίνει ελπιδοφόρα, αν μετουσιωθεί σε υλική δύναμη υπέρ των συμφερόντων και αναγκών τους.
Οσοι συμμετέχουν σ' αυτές τις κινητοποιήσεις, οφείλουν σοβαρά να προβληματιστούν και να αναζητήσουν τον «καταλύτη».
Το ΚΚΕ καθαρά τους λέει ότι αυτός είναι η συμμετοχή τους στο οργανωμένο ταξικό κίνημα, ότι η δυναμική της οργής τους θα πολλαπλασιαστεί όταν συναντηθεί με τους στόχους και τον προσανατολισμό του.


Είναι κρίσιμης σημασίας η αγανάκτηση να μην εκτονωθεί ανώδυνα για το σύστημα που φταίει για όσα οι άνθρωποι του μόχθου υποφέρουν.
Να γίνει δύναμη ανατροπής του συθέμελα.

Τα ταξικά συνδικάτα, το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, μπορούν να της δώσουν αυτήν τη μορφή, που εγγυάται αποτελεσματικότητα στον αγώνα. Εκεί έχει θέση κάθε άνθρωπος του μόχθου, κάθε νέος, να δώσει δυναμική, να πάρει δύναμη. Εχει λόγο στη διαμόρφωση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του. Εχει ρόλο στις μορφές πάλης. Εχει προοπτική γιατί στοχεύει τους υπαίτιους και τις αιτίες, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ, τα κόμματα που τους υπηρετούν.


Ας προβληματιστούν όσοι κινητοποιούνται από την πρεμούρα των μηχανισμών του συστήματος να τους κρατήσουν μακριά από την οργάνωση στα συνδικάτα, στους τόπους δουλειάς. Εκεί όπου ο υπεύθυνος για την κατάντια της ζωής τους παίρνει σάρκα και οστά. Εκεί όπου αναπαράγονται η εκμετάλλευσή τους και το σάπιο σύστημα που τους καταδυναστεύει. Εκεί όπου ο ιδρώτας τους γίνεται κέρδος για τον καπιταλιστή. Η πλατεία Συντάγματος, όσο μαζική κι αν είναι, στο βαθμό που δε χτυπάει τα κέρδη και την εξουσία τους, δεν τους αγγίζει και δε δίνει διέξοδο προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.


Οι ίδιες οι συνθήκες θέτουν ενώπιον του λαού και των παιδιών του την ανάγκη για οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης στην προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, που θα έχει στο κέντρο της τον ίδιο και τις ανάγκες του. Μπορεί να την ανοίξει μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία. Σ' αυτήν χωρά όλος ο λαός. Να μην επιτρέψουν όσοι κινητοποιούνται να παρασυρθούν από αποπροσανατολιστικές, αλλά επικίνδυνες κραυγές, που τσουβαλιάζουν τους αντιπάλους και τους συμμάχους τους. Να μην επιτρέψουν να παιχτούν στην πλάτη τους τα παιχνίδια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού. Να μην παραπλανηθούν από κίβδηλες υποσχέσεις ότι μπορεί να αλλάξει πολιτική με τους μεγαλοεπιχειρηματίες να «βασιλεύουν». Να αλλάξει η πολιτική δίχως να αλλάξει η τάξη που εξουσιάζει.


Μπορεί η συμμετοχή τους στις πλατείες να αποτελέσει το βήμα που θα ωθήσει σε μια ταξική αγωνιστική ανάταση με διάρκεια, συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Μπορεί η οργή τους, αν γονιμοποιηθεί με τις θέσεις και τις προτάσεις του ταξικού κινήματος, να αποδώσει καρπούς προς όφελός τους. Να επιλέξουν σήμερα το δρόμο της οργάνωσης εκεί που εργάζονται, εκεί που ζουν. Να γίνουν πρωτεργάτες για την ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων σε κάθε επίπεδο. Να πυκνώσουν τις γραμμές της ταξικής πάλης, της συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Υπάρχει λύση και προοπτική, με οργανωμένο λαό και ΚΚΕ ισχυρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου