Σελίδες

8 Ιουν 2011

ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ...



Χαμηλής νοημοσύνης δεν είναι
, ούτε αδαής για τα όσα λέει το ΚΚΕ. Παριστάνει όμως τον ανήξερο, για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ. Ο λόγος για τον Μπ. Παπαδημητρίου του «ΣΚΑΪ». 
Στη ραδιοφωνική του εκπομπή εκτίμησε ότι όλα τα κόμματα συναγωνίζονται για το «ποιος θα είναι περισσότερο πλατεία από τον άλλον» και λίγο αργότερα, παρουσίασε ένα ηχητικό απόσπασμα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συγκέντρωση της Δευτέρας στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ, στο οποίο η Αλέκα Παπαρήγα έλεγε: «Επομένως, ο αγώνας δεν μπορεί να μένει στις πλατείες, δεν τις υποτιμούμε τις πλατείες και εμείς κάνουμε κεντρικές κινητοποιήσεις, αλλά για να ριζώσει ο αγώνας και να έχει αποτελέσματα πρέπει να πατήσει σε κάθε τόπο δουλειάς, εκεί που είναι απευθείας ο ταξικός αντίπαλος. 

 Η αλλαγή που έχουν ανάγκη ιδιαίτερα οι εργατοϋπάλληλοι, η εργατική τάξη, αυτοί που δουλεύουν μάλιστα στη βιομηχανία, στην υλική παραγωγή, στην παραγωγή εμπορευμάτων, είναι μια ριζική αλλαγή στο πεδίο της οικονομίας. Εμείς λέμε την κατάργηση της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην οικονομία».
***
Δέσ' τε τώρα πώς ερμήνευσε ο «αϊτός» του «ΣΚΑΪ» τα όσα είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: «Η κυρία Παπαρήγα τώρα σκέφτεται ότι ίσως θα έπρεπε να είχε δει διαφορετικά εκείνα τα περίφημα περί ανυποταγής, περί εξεγέρσεων παντού και για τα πάντα, περί διαδηλώσεων οι οποίες έτσι γινόντουσαν χωρίς ιδιαίτερο σκοπό, περί όλου αυτού του πράγματος το οποίο βεβαίως τώρα πήγε πλατεία, και εκεί δυσκολεύονται να υψώσουν τις παντιέρες, τα πανό, το ΠΑΜΕ δεν έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ή έστω το μοναχικό ρόλο που έχει αποφασίσει ότι πρέπει να έχει και τον έχει δώσει στον εαυτό του, όπως όταν γίνεται μια απεργία πανεργατική της ΓΣΕΕ, αλλού το ΠΑΜΕ, αλλού οι υπόλοιποι. Ολα αυτά και πολλά ακόμη είναι που έφεραν τα πράγματα εδώ που τα έφεραν (...) οι πολιτικοί πρέπει να πάνε να προσκυνήσουν το λαό που δεν ενημέρωσαν, τον λαό που εξαπάτησαν πολύ συχνά, να προσπαθήσουν να του πούνε, αφού πρώτα ζητήσουν ένα πολύ μεγάλο συγγνώμη».
***
Ο Παπαδημητρίου παραδέχεται ότι το ΚΚΕ έχει μεγάλο μερτικό στο γεγονός ότι ο κόσμος κινητοποιείται και πως πιάνουν τόπο τα καλέσματά του σε ανυπακοή, όταν όλα τα άλλα κόμματα εν χορώ τρομοκρατούν το λαό να συναινέσει στην κυρίαρχη πολιτική. Ακόμα, το ΚΚΕ ήταν αυτό που από την πρώτη ώρα είπε ότι το αυθόρμητο εκφράζεται στο έδαφος που δημιουργεί η οργανωμένη πάλη και πως θα υπάρξουν και στο μέλλον λαϊκά ξεσπάσματα, ακόμα πιο μαζικά. Τα παραπάνω, ο Παπαδημητρίου προσπαθεί να τα φέρει στα μέτρα του συμφέροντος των αστών φέρνοντάς τα σε αντιπαράθεση με την εργατική - λαϊκή πάλη που για να είναι νικηφόρα θα πρέπει να είναι βαθιά ριζωμένη στους τόπους δουλειάς και να κατατείνει στην ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Η οργάνωση αυτής της πάλης αποτελεί μόνιμο προσανατολισμό και στρατηγικό στόχο του ΚΚΕ. Ο Παπαδημητρίου όμως λέει κομπογιαννίτικα ότι το ΚΚΕ φοβάται τα λαϊκά ξεσπάσματα και τώρα που βλέπει γεμάτες τις πλατείες, μετανιώνει για το κάλεσμα περί ανυπακοής και δηλώνει την προτίμησή του στο οργανωμένο κίνημα, το οποίο ελέγχει! Πρόκειται για πολιτική διαστροφή, που καμιά σχέση δεν έχει με τα όσα λέει το ΚΚΕ. Τσουβαλιάζει μάλιστα το ΚΚΕ με τα άλλα κόμματα και το καλεί να ζητήσει και αυτό συγγνώμη από το λαό, για να εκτονωθεί η δυσαρέσκειά του, επειδή αυτό βολεύει τα αφεντικά και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά τους!
***
Ο Παπαδημητρίου και η τάξη που υπηρετεί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ότι οι θέσεις του ΚΚΕ έχουν καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη του κινήματος. Ξέρουν ότι μεγάλο τμήμα αυτού του κόσμου που σήμερα διαδηλώνει με θολά αιτήματα και περιεχόμενο, μπορεί σε μια πορεία να ριζοσπαστικοποιηθεί στους δρόμους, επειδή στην Ελλάδα υπάρχει ένα ΚΚΕ με αντιμονοπωλιακή στρατηγική, που παλεύει να μην ενσωματωθούν στο σύστημα οι δεδομένες λαϊκές αντιδράσεις. Αυτό είναι που τους φοβίζει. Γι' αυτό προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις του ΚΚΕ, να φέρουν σε αντιπαράθεση το οργανωμένο με το αυθόρμητο και το ΚΚΕ με τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα και αλλού. Με τον καημό τους θα μείνουν. Αργά ή γρήγορα, ο λαός θα κλοτσήσει από το δρόμο του τα κάθε λογής αναχώματα, για να λύσει το βασικό πολιτικό ζήτημα, που δεν είναι άλλο από το ποια τάξη κατέχει την εξουσία. Σ' αυτή την κατεύθυνση, το ΚΚΕ δίνει και θα δίνει τον καλύτερο εαυτό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου