Σελίδες

10 Ιουλ 2012

Δημοσίευμα "βόμβα" θέλει τη Γ. Αγγελοπούλου πίσω από την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ

Πώς συνδέεται το όνομα της Γιάννας Αγγελοπούλου με αμερικανική εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Μία πραγματική βόμβα έσκασε για τη Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση χρηματοδότησης αμερικανικής εταιρείας πολιτικής επικοινωνίας, που να είχε αναλάβει την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
Το θέμα παίρνει μείζονες διαστάσεις, όχι μόνο για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την ίδια την κα Αγγελοπούλου, η οποία φέρεται να βάφτηκε
"κόκκινη" προκειμένου να πάρει την προσωπική της εκδίκηση απέναντι στο πολιτικό σύστημα, που δεν της έδωσε κι άλλους τίτλους και αξιώματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Δημοκρατίας, που επικαλείται άρθρο της "Καθημερινής", ειδική ομάδα της εταιρείας συμβούλων Teneo, πρόεδρος της οποίας αναγράφεται ο στενότερος σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, ο 40χρονος σήμερα Ντάγκλας "Νταγκ" Μπαντ, προ εκλογών 17ης Ιουνίου, ήρθε στην Ελλάδα και προσέφερε τις υπηρεσίες της "σε αντισυστημικό κόμμα, το οποίο θέλει να μετακινηθεί περισσότερο προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος, αλλά να το κάνει με τρόπο, για να μην τρομάξει την πελατεία του", όπως περιγράφεται περιφραστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται, ότι ο Μπαντ βρίσκεται από την ηλικία των 23 ετών στο  πλευρό του Κλίντον και είναι μέχρι σήμερα ο ιθύνων νους του οργανισμού Clinton Global Initiative, που ασχολείται με τις πολιτικές εξελίξεις διεθνώς και την ανάδειξη νέων, κατά τόπους φιλικών προς την υπερδύναμη ηγεσιών.
Κατά κάποιον τρόπο με την υπόθεση φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να συνδέεται και η κα Αγγελοπούλου, που "έφερε την εταιρεία στην Αθήνα".
"Δεν λυπάται τα χρήματα, γιατί διαθέτει πάρα πολλά", αναφέρει η εφημερίδα, κάνοντας λόγο για "τραγωδία εκδίκησης".
Το δημοσίευμα ήρθε να "κουμπώσει" στις συζητήσεις που προκάλεσε και η παρουσία του γιου της, Παναγιώτη, στην κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια.
Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος βρισκόταν κάτω από την εξέδρα όπου μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας , δίπλα στη σκηνή μαζί με τρεις φίλους του και μια νεαρή φίλη του.
Παρακολούθησε ολόκληρη την ομιλία του κ. Τσίπρα, ενώ δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του, ιδιαίτερα όταν στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας παρουσίασε μέλη ξένων αριστερών οργανώσεων και κομμάτων και όταν αναφέρθηκε στο κίνημα "Occupy Wall Street".
Η ανάμειξη του ονόματος της κας Αγγελπούλου στη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει και μία νέα διάσταση, δεδομένου ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των χρηματοδοτών του ιδρύματος Κλίντον και διατηρεί στενές οικογενειακές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρό και τη σύζυγό του και νυν υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.
Σημειώνεται, πως η Teneo σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της, Ντέκλαν Κέλι, διοικείται από ένα πρώην στέλεχος της CIA, το οποίο δεν κατονομάζει και  έχει γραφεία σε εννέα μεγαλουπόλεις και συγκεκριμένα, σε Ουάσιγκτον, Πεκίνο, Ντουμπάι, Ζυρίχη, Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, Δουβλίνο, Νέα Υόρκη, Σάο Πάολο.
ΠΗΓΗ


14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/7/12, 2:13 π.μ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ : http://topontiki.gr/article/22290
    ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή όταν έβγαλε η "Δημοκρατία" πρωτοσέλιδο ότι "μας ψεκάζουν" γιατί δεν έκανες, ρε Τάσο, σχετική ανάρτηση; Τόση εγκυρότητα έχει η φυλλάδα; Μήπως να κάνουν ανάρτηση και για τον έπαινο υπέρ του μνημονίου από άρθρα της; Μήπως η εγκυρότητα της "δημοκρατίας" καλύπτει τα κριτήριά σου ως πηγή όταν επιτίθεται σε μετανάστες ή ευλογεί την προβολή των στοιχείων των οροθετικών ιερόδουλων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΙΜΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ :

      Την αρχή έκανε η «Καθημερινή» που σε ενυπόγραφο άρθρο της φωτογράφισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη δύναμη εκείνη που δέχτηκε προεκλογικά υπηρεσίες από αμερικανική ομάδα συμβούλων. Στο άρθρο αναφέρεται ότι η εταιρεία αυτή («Teneo») διαθέτει γραφεία σε επτά σημεία του κόσμου, πρόεδρός της είναι ο στενότερος σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον και ιθύνων νους του οργανισμού «Clinton Global Initiative», που έχει σκοπό την ανταλλαγή και την ώσμωση των ιδεών μεταξύ ηγετών. Ομάδα της ειδικευόμενη στις πολιτικές καμπάνιες -σύμφωνα με την «Καθημερινή»- βρέθηκε προεκλογικά στην Αθήνα όπου «προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε αντισυστημικό κόμμα, το οποίο θέλει να μετακινηθεί περισσότερο προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος, αλλά να το κάνει με τρόπο, για να μην τρομάξει την πελατεία του». Στο θέμα έδωσε συνέχεια η εφημερίδα «Δημοκρατία». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο οργανισμός «Clinton Global Initiative», του οποίου ιθύνων νους είναι ο πρόεδρος της «Teneo», «ασχολείται με τις πολιτικές εξελίξεις διεθνώς και την ανάδειξη νέων, κατά τόπους φιλικών προς την υπερδύναμη ηγεσιών». Αυτά γράφτηκαν τις προηγούμενες μέρες και ο λαλίστατος κατά τα άλλα ΣΥΡΙΖΑ ούτε σχολίασε, ούτε διέψευσε. Τα ερωτηματικά παραμένουν, όπως όμως παραμένει γεγονός και οι -προεκλογικά- φιλικές διαθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του προς τις ΗΠΑ και τον Μπ. Ομπάμα και την πολιτική που εφαρμόζει.

      ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/7/12, 12:21 μ.μ.

      Το άρθρο της καθημερινής για όποιον ενδιαφέρεται:
      http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_08/07/2012_488402
      ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος10/7/12, 10:03 μ.μ.

      Αγαπητέ δείμο του πολίτη, το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν το έβγαλε το ΚΚΕ,αλλά οι συγκεκριμένες εφημερίδες (Καθημερινή, Δημοκρατία).
      Για το αν ισχύουν αυτά που γράφονται, έχει ευθύνη να τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν ισχύουν, να τα καταγγείλουν ή να τα διαψεύσουν επίσημα.
      Όμως δεν έχει κανένας δικαίωμα με αφορμή την αντιπαράθεση να γράφει αθλιότητες και βρομιές για το ΚΚΕ, οι οποίες σε τελική ανάλυση διαδίδονται και εφευρίσκονται από μηχανισμούς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, κρατικούς μηχανισμούς και το τελευταίο διάστημα από επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ.
      Τα ερωτηματικά παραμένουν, όπως όμως παραμένει γεγονός και οι -προεκλογικά- φιλικές διαθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του προς τις ΗΠΑ και τον Μπ. Ομπάμα και την πολιτική που εφαρμόζει.
      Το ΚΚΕ αντιπαρατίθεται πολιτικά.
      Και για να είμαστε καθαροί, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αντιλαϊκή κατεύθυνση και αναπαράγει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σε πολλά ζητήματα. Αποκαλύπτεται καθημερινά ο ρόλος τους. Επομένως ενοχλούνται από τις αποκαλύψεις, γιατί εκτός των άλλων, δεν μπορούν πλέον να σπεκουλάρουν με τις δήθεν επιθέσεις φιλίας και ενότητας στους κομμουνιστές.
      Εδώ και τρεις εβδομάδες, στελέχη και υποστηριχτές του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στην στοιχειοθετημένη πολιτική αντιπαράθεση που ανοίγει το ΚΚΕ, με συκοφαντίες, κατασκευασμένα σενάρια, χυδαιολογία και λιβελογραφήματα,παρόμοια με αυτά που προωθούν τα αστικά επιτελεία.
      Αλλά έτσι είναι, όσο περισσότερο ενσωματώνεσαι στην υπηρεσία της αστικής τάξης, τόσο περισσότερο αντικομμουνισμό κάνεις, δίνοντας εξετάσεις στο σύστημα που σε στηρίζει...
      k.k.

      Διαγραφή
    4. Δείμο γιατί δεν "πιέζεις" το κόμμα σου, τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση ξεκάθαρη και σταράτη για το αν ισχίουν όλα αυτά ή τα καταγγέλει?
      Βέβαια είναι ανέξοδο για σένα να τα βάζεις με κάποιο blog, για την εγγυρότητα του και λοιπές σαχλαμάρες.
      Δείμο παραπλανημένε και απολίτικε, αλλού πρέπει να τα ψάξεις αυτά, αν βέβαια έχεις το κουράγιο και το πολιτικό σθένος.
      Λοιπόν, σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς σου για το blog, και όταν έχεις στοιχεία περί του αντιθέτου το συζητάμε, μέχρι τότε θα σου πρότεινα περισυλλογή και σκέψη για την μαλακία που έκανες και ψήφισες Συριζα...
      Ακόμα μπορείς κάτι να περισώσεις, αν βέβαια πρυτανευσει η γνώση, η λογική και το πολιτικό κριτήριο.
      Πάντως φιλικά σου εύχομαι περαστικά, αν και η ασθένεια αυτή είναι ανίατη, αν δεν την προλάβεις...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε, δε θυμάμαι να αναφέρθηκα στο ΚΚΕ, για να κατανοήσω το σχόλιό σου. Αναφέρομαι στις πηγές του άρθρου (δύο φυλλάδες εκ των οποίων η μία άκρως ηλίθια και η άλλη ακραία νεοφιλελεύθερη). Το βρωμιές έγραψα για το ΚΚΕ; Και ποιος είσαι εσύ που θα με κρίνεις σε επίπεδο διαλόγου όταν απλά γράφεις ανέδοξα. Αν εσύ θεωρείς αξιόπιστες τις δύο φυλλάδες (τουλάχιστον ο "Ρ" το έθεσε ερωτηματικά γιατι βολεύει) είναι δικό σου θέμα. Αλλά, αν κάνεις τον κόπο και διαβάσεις πιο πάνω θα δεις ότι δεν έπιασα στο πληκτρολόγιό μου το ΚΚΕ.

      bandiera rossa, έχω το ευτύχημα ή δυστύχημα να μην ανήκω σε κόμμα. Αν για σένα είναι κατακριτέο το ότι έκρινα πιο κοντά στις αρχές μου το ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ, τότε πρέπει να αποβάλεις την κουλτούρα του αλάνθαστου και να κάνεις διάλογο χωρίς αφορισμούς. Έχουμε πόλεμο και θες εμφύλιο
      Αν σπεύδεις ως υπεράσπιση του Τάσου, δε θυμάμαι να είχε ανάγκη από υπερασπιστές. Είναι ικανότατος να μου απαντά και να συνδιαλέγεται (σε αντίθεση με άλλους). Γιατί τελικά δε θυμάμαι, πότε αναφέρθηκα στην εγκυρότητα του παρόντος ιστολογίου. Για να σχολιάζω επί τόσους μήνες, μάλλον το κρινω αξιόλογο στις επιλογές του, παρά τις διαφωνίες μου.
      Αν ναι είναι και τούτο. Μέσα στην απολίτική μου φάση, τολμώ και συζητώ με άλλους που έχουν διαφορετική θέση από μένα. Γιατί θέλω να μάθω πώς σκέφτονται οι άλλοι, να δω τη δική τους αλήθεια κι ίσως με πείσουν (αν και η στάση σου μόνο απέναντι με βάζει).
      Αν το ιστολόγιο ταυτίζεται με τη "Δημοκρατία" και την "Καθημερινή" τότε όντως θα το κατηγορήσω. Αλλά μόνο όταν σχολιάσω, θα έχεις το δικαίωμα να με κατηγορήσεις ότι λοιδορώ την εγκυρότητα. Αν δε η σκέψη και η μισαλλοδοξία -εκείνη του αλάνθαστου- σου επιτρέπει ποτέ να κάνεις διάλογο, σε περιμένω. Μέχρι τότε αφήνω το μυαλοδάκι σου να ξεκουράζεται, για να μαζέψεις προσβολές αντί επιχειρημάτων...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/7/12, 1:15 π.μ.

    Ο Λένιν στην εποχή του έλεγε ότι «ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό είναι κούφια και ψεύτική φρασεολογία, αν δεν συνδέεται αδιάρρηκτα
    με τον αγώνα ενάντια στον οπορτουνισμό».
    ΣΑΡΑΝΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/7/12, 11:24 π.μ.

    Η σιωπή του ενόχου συνεχίζεται...
    Φανταστείτε να είχε βγει παρόμοιο άρθρο για το ΚΚΕ και να το άφηνε αναπάντητο το ΚΚΕ...

    ΥΓ. Έτσι εξηγούνται ΠΑΡΑ πολλά!
    ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο παραπάνω άρθρο, ούτε καταγγέλει , ούτε διαψεύδει κατηγορηματικά την ουσία του δημοσιεύματος.
      Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε λέξη για το θέμα, εννοώ καμμία ανακοίνωση του γραφείου τύπου του.
      Η αναγνώστρια "Ιφιγένεια " , στο σχόλιο της τα λέει όλα...
      "Η σιωπή του ενόχου συνεχίζεται...
      Φανταστείτε να είχε βγει παρόμοιο άρθρο για το ΚΚΕ και να το άφηνε αναπάντητο το ΚΚΕ...

      ΥΓ. Έτσι εξηγούνται ΠΑΡΑ πολλά!
      ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ"

      Διαγραφή
  6. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση... Προχτές άκουσα σε κάποια εκπομμή να μιλά ένας βουλευτής του για το θέμα. Σήμερα βρήκα αυτό (http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=700630) στην "Αυγή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς όλους:Ο ΣΥΡΙΖΑ επί τέλους εδέησε να τοποθετηθεί για τα δημοσιεύματα της "Καθημερινής" και της "Δημοκρατίας", δια μέσου επιστολής του Τ. Κορωνάκη, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω κανένα λόγo να αμφισβητήσω την προσπάθεια διάψευσης, ούτε φυσικά να ισχυριστώ ότι τα δημοσιεύματα έχουν βάση. Άλλωστε δεν υπάρχουν και πολλά στοιχεία. Όμως, ομολογώ, ότι από την επιστολή του Τ. Κορωνάκη, μπερδεύτηκα περισσότερο και έχω περισσότερα ερωτήματα...Σε τελική ανάλυση δεν κατάλαβα να διαψεύδει κάτι επί της ουσίας. Με συγχωρείτε, ίσως έχω εγώ το πρόβλημα...Αλλά μπορείτε να τη βρείτε, να τη διαβάσετε και να κρίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή