Σελίδες

14 Απρ 2011

Αδιέξοδα και επιχείρηση παραπλάνησης...

ΜΗ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ αυτά η Βάσω Παπανδρέου, ότι δηλαδή ήθελε να παραιτηθεί όταν είδε πως η κυβέρνηση έφερε το μνημόνιο. Δεν αντέχουμε τη θλίψη.
Και αυτήν όπως και τους άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους καταλαβαίνουμε, τους συμπονούμε και δεν μπορούμε άλλο να ακούμε το δράμα τους.
Πραγματικά, είναι να δακρύζει κανείς όταν βλέπει τόσες άδολες σοσιαλιστικές ψυχές, στην αίθουσα της Βουλής, να σηκώνουν με απόγνωση τα χέρια τους και να ψηφίζουν το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο με πόνο και καημό.
Τόσους υπέρμαχους της «αναδιανομής του εισοδήματος» και του «κοινωνικού κράτους» να εξαναγκάζονται να λένε «ναι» στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και τόσα άλλα που η κακιά στιγμή και η ανάγκη εξαναγκάζουν την κυβέρνηση να κάνει.

Μιλάμε ότι έχουν όλοι έτοιμη την παραίτηση στην τσέπη ανά πάσα στιγμή, έτοιμοι να φύγουν. Ομως, πάντα μένουν. Σαν τις αμερικάνικες βάσεις, αν τους θυμίζει κάτι αυτό...
ΣΤΑ 23 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ θα είναι οι περικοπές σε μισθούς και παροχές που θα κάνει η κυβέρνηση την τριετία 2012 - 2015, όπως μας ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας. Κι αυτά, μόνο στο Δημόσιο...
Δηλαδή, μιλάμε για 7 δισεκατομμύρια λιγότερα από τα χρήματα που έδωσε στους τραπεζίτες πριν από μερικές βδομάδες και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές και χωρίς πολλές - πολλές συζητήσεις.
Φυσικά, τα 30 δισ. των τραπεζιτών ήδη έχουν ...αναχωρήσει για τις τσέπες των μετόχων και από εκεί για Ελβετία, οπότε μάλλον θα χρειαστούν κι άλλες ενισχύσεις το επόμενο διάστημα.
Βλέπετε, το τραπεζικό σύστημα θεωρείται «στυλοβάτης», «αιμοδότης» και «φίλος» της εθνικής οικονομίας. Τι θα κάναμε χωρίς όλα αυτά τα ιδρύματα να μας ...τα μασάνε.
Ο δημόσιος τομέας πάλι μπορεί να ...προσφέρει στην «εθνική προσπάθεια». Βλέπετε, η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια δεν είναι «αναπτυξιακές» δραστηριότητες. Δεν αποφέρουν, βρε παιδί μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου