Σελίδες

9 Μαρ 2011

ΟΥΤΟΠΙΑ Ή ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ?

Στη γραμμή της διαχείρισης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας συνέστησε στον πρωθυπουργό, κατά τη χτεσινή τους συνάντηση, να ασκήσει πιέσεις στους δανειστές και τους εταίρους της ευρωένωσης, χρησιμοποιώντας μάλιστα σαν εργαλείο και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος για να αποσπάσει περισσότερα στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών ανταγωνισμών και παζαριών προς όφελος της ντόπιας πλουτοκρατίας!
Οπως είπε, εξήγησε στον πρωθυπουργό ότι η «εμπλοκή του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις δεν είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης, αντιθέτως, μπορεί να δώσει δύναμη και ισχύ στη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας».

Πρόκειται για θράσος και πρόκληση πρώτου μεγέθους προς το λαϊκό κίνημα, που καλείται ουσιαστικά απ' τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να υποβοηθήσει την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της ντόπιας άρχουσας τάξης, έχοντας προηγουμένως σφαγιάσει τα δικαιώματα του λαού και με δηλωμένη την απόφασή της να συνεχίσει το σφαγιασμό.
Ο Αλ. Τσίπρας στις δηλώσεις του αναφέρθηκε ακόμα στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, για το οποίο εξέφρασε το παράπονο ότι αποτελεί «το τέλος της πολιτικής, το τέλος της διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο» και δήλωσε ότι «καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να υιοθετήσει μια τέτοια προοπτική ερήμην της λαϊκής βούλησης», ζητώντας από την κυβέρνηση να κάνει δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου