Σελίδες

9 Μαρ 2011

Το κρίμα στο λαιμό τους!

Γράφει: ο Νικος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Την περασμένη Τετάρτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που ζητήθηκε από το ΚΚΕ ειδικά για το θέμα των μεταναστών, δήλωσε:
«Ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση για να εκφράσουμε τη μεγάλη αγωνία μας για το ποια θα είναι η εξέλιξη με τους 300 απεργούς πείνας. Η θέση μας είναι γνωστή και καθαρή. Θεωρούμε ότι πρέπει να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση, να μην έχει γινάτι πάνω σε αυτό το ζήτημα και να τους νομιμοποιήσει. Αλλωστε, έχει ένα νομικό οπλοστάσιο στα χέρια της, που μπορεί να βρει ορισμένες θετικές λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση και επιτέλους ας το χρησιμοποιήσει το νομικό οπλοστάσιο, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, να κερδηθεί χρόνος και να επιλυθεί οριστικά».
*
Ακριβώς την ίδια μέρα, ο υπουργός Εσωτερικών, επιμένοντας στην εγκληματική κυβερνητική τακτική, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νομιμοποίηση των μεταναστών.
«Η ελληνική κυβέρνηση - κατά την μόνιμη επωδό του Ραγκούση - έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του νόμου. Τους εξηγήσαμε γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε μαζικές νομιμοποιήσεις».
*
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η ψευτιά τίθεται στην υπηρεσία της απανθρωπιάς.
Την επόμενη μέρα ο «Ριζοσπάστης» (3/3/2011, σελίδα 3) σημείωνε σε αναλυτικό ρεπορτάζ σχετικά με το νόμο 3907 του 2011, το νόμο δηλαδή που επικαλείται η κυβέρνηση για να μην κάνει τις νομιμοποιήσεις:
«Ομως, βάσει του άρθρου 21, παράγραφος 4, του ιδίου νόμου "οι αρμόδιες κατά περίπτωση αρχές μπορούν ανά πάσα στιγμή να χορηγούν αυτοτελή άδεια διαμονής για λόγους φιλευσπλαχνίας, ανθρωπιστικούς ή άλλους λόγους σε υπήκοο τρίτης χώρας, ο οποίος διαμένει παράνομα στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Η' του ν. 3386/2005"».
Μάλιστα, αμέσως παρακάτω, το ρεπορτάζ του «Ρ» πρόσθετε:
«...στις διατάξεις του Κεφαλαίου Η' του ν. 3386/2005, που επικαλείται ο πρόσφατος νόμος 3907, προβλέπεται και η νομιμοποίηση μεταναστών για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Επομένως, το όλο ζήτημα δεν έχει να κάνει με νομική αδυναμία της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τους απεργούς μετανάστες, αλλά με έλλειψη πολιτικής βούλησης να το πράξει και με επίδειξη πυγμής απέναντι σε όλους τους μετανάστες και συνολικότερα το λαϊκό κίνημα».
*
Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά έχει «εξαντλήσει» τα περιθώρια του νόμου. Το μοναδικό που έχει πραγματικά εξαντλήσει, έχει ξεχαρβαλώσει, έχει κονιορτοποιήσει είναι την έννοια της «ανθρωπιάς».
Η κυβέρνηση κάνει επιλεκτική χρήση ακόμα και αυτού του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 3907/2011. Τις διατάξεις του νόμου, σύμφωνα με τις οποίες «ανά πάσα στιγμή» μπορούν να χορηγηθούν άδειες παραμονής σε μετανάστες για λόγους «φιλευσπλαχνίας», «ανθρωπιστικούς» ή «άλλους λόγους», ανάμεσα σε αυτούς για λόγους «δημοσίου συμφέροντος», η κυβέρνηση παριστάνει ότι τις αγνοεί!
Αλλά, τι μεγαλύτερος λόγος «δημοσίου συμφέροντος» υπάρχει για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης, από το να μην καταγραφεί η Ελλάδα μια χώρα όπου οι μετανάστες θα πεθαίνουν από απεργίες πείνας και δίψας;
*
Κάθε λεπτό που περνάει πλέον είναι κρίσιμο.
Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η κυβέρνηση του Παπανδρέου συνεχίζει να επιδεικνύει ασύλληπτη αγριότητα. Εχει απέναντί της 300 κολασμένους, επί χρόνια καταπιεζόμενους, ανθρώπους που επί πέντε και δέκα χρόνια τους εκμεταλλεύονται στα κάτεργα της μαύρης εργασίας, και που ενώ ζητούν πια το αυτονόητο, να πάψουν να ζουν κυνηγημένοι, εκείνη, η κυβέρνηση, κάνει επίδειξη τσαμπουκά (!) πάνω στα σκελετωμένα τους σώματα από την απεργία πείνας!
Τους στέλνει στο θάνατο!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος9/3/11, 5:49 μ.μ.

    Είμαστε όλοι μετανάστες

    «Στις φάμπρικες της Γερμανίας

    και στου Βελγίου τις στοές

    πόσα παιδιά σκληρά δουλεύουν

    και κλαίνε οι μάνες μοναχές

    *

    Κακούργα μετανάστευση

    κακούργα ξενιτιά

    μας πήρες απ' τον τόπο μας

    τα πιο καλά παιδιά

    *

    Στη μακρινή την Αυστραλία

    και πέρα στην Αμερική

    στον Καναδά, στη Βραζιλία

    πόσα παιδιά πονούν κι εκεί

    *

    Κάνε κουράγιο μετανάστη

    κάνε λεβέντη μου υπομονή

    του γυρισμού σου το καράβι

    πάλι μια μέρα θα φανεί»

    *

    («Στις φάμπρικες της Γερμανίας»,

    Στέλιος Καζαντζίδης, Κώστας Βίρβος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή