Σελίδες

9 Μαρ 2011

ΠΑΓΚΑΛΙΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ...

Μία ακόμη συκοφαντική επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ», μπροστά στη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και την απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ. Ο Θ. Πάγκαλος ανακύκλωσε τις γνωστές αθλιότητες για τα οικονομικά του ΚΚΕ, ανακάτεψε διάφορα φαιδρά για να αποπροσανατολίσει, όπως, για παράδειγμα, ότι «η "Moody's" και όλοι αυτοί οι κακοί άνθρωποι για διάφορους λόγους, επειδή το ΚΚΕ μπορεί να κλείνει τη "Μεγάλη Βρετανία"... να μη μας δίνει δάνειο όπως ζητάμε». Κατάπτυστη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων. Δίνοντας συνέχεια στο παραλήρημά του, αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ για τα διόδια ισχυριζόμενος με καραμπινάτα ψέματα ότι «καταψηφίσαμε τη ρύθμιση Σουφλιά, την ανέχεται το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ, κάνουν την πάπια,
δεν θυμάμαι τι κάνουν, απέχουν, δεν μπαίνουν στη λογική των δύο κομμάτων, κάτι τέτοιο». Σε δεύτερη ερώτηση του δημοσιογράφου αν το ΚΚΕ καταψήφισε ή όχι, φάνηκε ότι το ψέμα είναι η δεύτερη φύση του, λέγοντας: «Νομίζω ότι κάτι είπαν γιατί τον κ. Σουφλιά τον συμπαθούσαν, δεν τον πείραζαν, ήταν δικός τους άνθρωπος, τώρα κλείνουν μαζί τα διόδια»! Στο ίδιο πνεύμα, είπε ότι το ΚΚΕ «σε καμία φαύλη πράξη των δύο κομμάτων δεν είπε "όχι"» και ότι καταφεύγει σε «ανόητο παιχνιδάκι που δεν οδηγεί πουθενά, γι' αυτό το ΚΚΕ παίρνει 8%». Οι λαθροχειρίες και τα ψέματα του Πάγκαλου βγάζουν μάτι και δεν αξίζουν σοβαρό σχολιασμό. Αλλωστε, από το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, εκπορεύεται το περί ανίερων συμμαχιών με τη ΝΔ και ας έχουν με τη ΝΔ την ίδια στρατηγική πλεύση υπέρ του κεφαλαίου, ενώ κάνει τον ανήξερο για την πεντακάθαρη θέση του ΚΚΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υποδομών και στην εκμετάλλευσή τους από τους μεγαλοεπιχειρηματίες και υπέρ της κατάργησης όλων των διοδίων, έχοντας καταψηφίσει τις αντίστοιχες συμβάσεις που συναποφάσιζαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ανεξάρτητα από το ποιος ήταν στην κυβέρνηση.
Οσοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης σαν «γραφικό», στόχο έχουν να τον αθωώσουν για τον πραγματικά επικίνδυνο ρόλο του. Την ευθύνη για τα όσα λέει ο Θ. Πάγκαλος την έχει η κυβέρνηση, που τον καλύπτει πλήρως και του αναθέτει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συκοφάντηση του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος, όσο περισσότερο αυτό δυναμώνει. Η πολιτική καταδίκη του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων του, η οργάνωση για την ανατροπή της εξουσίας που υπηρετεί, είναι η καλύτερη και η πλέον πληρωμένη απάντηση στους εντεταλμένους συκοφάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου