Σελίδες

2 Νοε 2010

Ο κ. Δημαράς, ο κ. Μητρόπουλος και το μνημόνιο


Ο κ. Δημαράς στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΜEGA το επανέλαβε:
Είμαι υπέρ του «Καλλικράτη», δήλωσε.
Ταυτόχρονα, ο κ. Δημαράς λέει ότι είναι κατά του μνημονίου. Ομως, μια απλή ανάγνωση του μνημονίου αρκεί: Είναι μέσω του «Καλλικράτη» που το μνημόνιο - με το οποίο λέει ότι διαφωνεί ο κ. Δημαράς - «αρπάζει» από τους κατοίκους των δήμων και των περιφερειών 500 εκατομμύρια το χρόνο!
*
Ο κ. Δημαράς δεν μπορεί να μη γνωρίζει τι προβλέπει το μνημόνιο. Πώς, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι αποτελεί γνήσιο πολέμιο του μνημονίου ότανεγγυάται ότι μέσω του «Καλλικράτη» θα εφαρμόσει κατά γράμμα το μνημόνιο στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας(!);

*
Ολα αυτά θα συνιστούσαν, τουλάχιστον, αντίφαση. Και λέμε «θα», εφόσον η υποψηφιότητα του κ. Δημαρά ήταν μια αυθεντικά φιλολαϊκή υποψηφιότητα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Για μια «αχυρένια», όμως, υποψηφιότητα, την οποία το ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί ποικιλοτρόπως - περί αυτού πρόκειται - δεν πρόκειται για αντίφαση. Πρόκειται για μιαενσυνείδητα δημαγωγική τακτική που ψαρεύει στα θολά νερά.
***
Ο κ. Μητρόπουλος δηλώνει ότι αντιτάσσεται στο μνημόνιο. Μάλιστα, για να είναι πιο πειστικό το ψηφοδέλτιό του, του έχει δώσει και τον ανάλογο τίτλο: «Οχι στο Μνημόνιο».
Ομως, ο κ. Μητρόπουλος και οι πολιτικές δυνάμεις που τον υποστηρίζουν (ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ, «ΠΑΣΟΚογενείς συλλογικότητες», όπως ο ίδιος τις αποκαλεί) δεν κρύβουν ότι τάσσονται με την ΕΕ.
*
Ο κ. Μητρόπουλος δεν μπορεί να μην το γνωρίζει:
Αν υποθέσουμε ότι το ΔΝΤ αποτελεί το 25%, τότε στο υπόλοιπο 75% του «εταιρικού σχήματος» που έχει επιβάλει το μνημόνιο στην Ελλάδα (κυβέρνηση, Κομισιόν, ΕΚΤ) τις «μετοχές» τις κατέχει η ΕΕ. Δηλαδή,είναι η ΕΕ που έχει επιβάλει στην Ελλάδα το μνημόνιο, το οποίο υποτίθεται ότι «πολεμάει» ο κ. Μητρόπουλος, και το «πολεμάει» τασσόμενος υπέρ της ΕΕ που έχει επιβάλει στην Ελλάδα το μνημόνιο!
*
Επιπλέον, είναι η ΕΕ, που μόλις προχτές αποφάσισε ότι μετά το αυστηρά ελληνικό μνημόνιο θα ακολουθήσει ένα πανευρωπαϊκό μνημόνιο διαρκείας! Εντούτοις, ο συνδυασμός του κ. Μητρόπουλου επιμένει: Αντιτάσσεται, λέει, στο μνημόνιο, υποστηρίζοντας, όμως, την ΕΕ, που φτιάχνει και επιβάλλει τα μνημόνια!
*
Θα επρόκειτο - και εδώ - για αντίφαση. Αλλά μόνο εφόσον είχαμε ένα συνδυασμό αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική. Στην πραγματικότητα καμία αντίφαση δεν υπάρχει. Το μόνο που υπάρχει και δεν κρύβεται είναι ο καιροσκοπισμός μιας τακτικής που καμώνεται το «χαράκωμα», αλλά δεν αποτελεί τίποτα λιγότερο από ανάχωμα με στόχο το ανώδυνο για το σύστημα ξεστράτισμα της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου