Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Επικίνδυνο δίλημμα


Επικίνδυνο και ψευδεπίγραφο το εκβιαστικό δίλημμα του πρωθυπουργού για αποσταθεροποίηση. 
Σταθερότητα για τα μονοπώλια είναι η αύξηση των κερδών τους, η μείωση μισθών - συντάξεων, το κόψιμο παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η ανεργία, το ξεπούλημα των λιμανιών, των αεροδρομίων, των ορεινών όγκων και των παραλιών. 
Η πάλη και ο καθημερινός αγώνας για να ζήσει ο λαός μας καλύτερα, για την κυβέρνηση είναι αποσταθεροποίηση. Σταθερότητα για το λαό είναι να έχει σταθερή και μόνιμη δουλειά, δημόσιες και δωρεάν παροχές στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, κλπ. 
Οι εργαζόμενοι ζουν στην αστάθεια και στην ανασφάλεια και η πλουτοκρατία στη σταθερότητα και στην ασφάλεια. Αυτή τη σταθερότητα τι να την κάνει ο λαός;
 Αυτό που πρέπει να νοιάζει το λαό είναι ότι αυτήν τη σταθερότητα πρέπει να την αποσταθεροποιήσει! 
Σταθερότητα για το λαό μπορεί να υπάρξει μόνο με την αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του, και αυτό εξαρτάται από την εξέλιξη του ταξικού κινήματος. 
Οσο περισσότερα εμπόδια δημιουργούνται στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, στο σύστημα διακυβέρνησης, όσο περισσότερο τρίζουν τα θεμέλια του συστήματος της εκμετάλλευσης, τόσο πιο αποτελεσματικά η λαϊκή αντεπίθεση θα μπορεί να αντιμετωπίζει την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου και να ανοίξει την προοπτική για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και στην οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου