Σελίδες

7 Μαΐ 2012

O ΣΕΒ "έτρεξε" να επιβεβαιώσει το ΚΚΕ.

Πώς το λέει η λαϊκή παροιμία; "Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει".
Πολύ βιαστικός πάντως ο ΣΕΒ. Πριν καλά καλά συμπληρωθούν 24 ώρες έτρεξε να επιβεβαιώσει την εκτίμηση του ΚΚΕ για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ. 
Είναι ίσως η καλύτερη απάντηση σε όσους βιάστηκαν να απευθύνουν κατηγορώ στο ΚΚΕ για το πως αντιπαρατέθηκε στην προεκλογική περίοδο με τα "αναχώματα". Θα γίνει πολύ κουβέντα. 
Κάποιοι "δείλιασαν" κιόλας και άρχισαν τη μουρμούρα. Λίγη υπομονή "σύντροφοι" το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η "αριστερά τους" δεν έχει σχέση με τα όνειρά μας, με τους αγώνες μας.
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΕΒ και προσπαθήστε να την συνδυάσετε με την τοποθέτηση Μητσοτάκη. 
Εδώ σας θέλω. Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες

«Μέσα στο αποπνιχτικό παλαιό σκηνικό η χθεσινή ψήφος του λαού συνιστά ψήφο οργής, ψήφο αντιμνημονιακή, ψήφο τιμωρίας. Η λαϊκή ετυμηγορία ήταν τολμηρή και συνειδητή. Απέρριψε πρωτίστως τους πρωταγωνιστές του φαύλου κομματικού παρελθόντος, καταδικάζοντας τη διαχειριστική, ηθική και ιδεολογική ελλειμματικότητα που επέδειξαν απέναντι στην κρίση. Η κάλπη ανέδειξε ένα γόνιμο αδιέξοδο, μέσα από ένα κατακερματισμένο σκηνικό.Ευκταίο θα ήταν, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, να διαμορφωνόταν μία κυβέρνηση πραγματικής εθνικής ενότητας και λαϊκής νομιμοποίησης, η οποία θα συμπεριελάμβανε και τον μεγάλο νικητή των εκλογών –τον ΣΥΡΙΖΑ με τη σαφή αντιμνημονιακή θέση. Θα δινόταν έτσι η ευκαιρία να διαμορφωθεί ένα εθνικό διαπραγματευτικό μέτωπο, που θα διεκδικούσε από μία Ευρώπη που αλλάζει, νέους όρους αντιμετώπισης της Ελλάδας, με βάση ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Δυστυχώς, αυτό δεν φαίνεται εφικτό. Αν οι διερευνητικές εντολές δεν καταλήξουν σε ένα τέτοιο βιώσιμο σχήμα, τότε η μόνη λύση είναι μία νέα προσφυγή στις κάλπες. Ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κυρίαρχο λαό, συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα, να δώσει αυτή τη φορά μία καθαρή διέξοδο στο πολιτικό μας αδιέξοδο. 
Να δώσει μία καθαρή, ομοιογενή εντολή στις όποιες δυνάμεις αυτός θα επιλέξει.
Υπάρχει ωστόσο και ο ευρύτερος ορίζοντας του εθνικού μας μέλλοντος που δεν επιτρέπει αυταπάτες. Οι εκλογές αυτές δεν αποτέλεσαν παρά μία απογραφή της αποσύνθεσης των πολιτικών δυνάμεων του μεταπολιτευτικού καθεστώτος. Και η νέα εκλογική αναμέτρηση μπορεί, αυτή τη φορά, να αναδείξει κυβέρνηση –είναι αμφίβολο όμως αν θα δώσει νέα κατεύθυνση στο μέλλον μας. Αυτή μπορεί να προκύψει μόνο αν, μέσα από την αποσύνθεση, γεννηθούν οι προϋποθέσεις για την αναδημιουργία ενός πολιτικού συστήματος ηθικά αδιάβλητου και λειτουργικά αποτελεσματικού, ικανού να δώσει άμεση και μακροπρόθεσμη λύση στο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας. Μόνον έτσι μπορεί να υπάρξει βιώσιμη διακυβέρνηση και βιώσιμο εθνικό μέλλον μέσα στη νέα Ευρώπη».

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/5/12, 12:44 π.μ.

    Είναι προφανές ότι αυτά που είπε ο Δασκαλόπουλος ήταν τα προεόρτια για την πρόταση Βενιζέλου και Σαμαρά να δώσουν ψήφο ανοχής για να κάνει κυβέρνηση ο Σύριζα, ξέροντας οτι θα αρνηθεί κι έτσι θα του χρεώσουν την ευθύνη για το ότι "ο τόπος ξαναπάει σε εκλογές" και θα τον βγάλουν ανεύθυνο κόμμα ώστε να τσιμπήσουν ψήφους πρώην δικούς τους, συντηρητικών κατά βάση ανθρώπων, που σ αυτές τις εκλογές πήγαν στον Σύριζα!
    Τόσο απλό είναι! Αν εσείς τώρα βρήκατε την απόδειξη ότι ο Σύριζα τα κάνει πλακάκια με τους βιομήχανους, τι να πώ?
    Θα αναρωτηθεί άραγε το ΚΚΕ τι δεν κάνει καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ Η Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012
      http://tasosnastos.blogspot.com/2012/05/6-2012.html

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/5/12, 1:36 π.μ.

      Να λοιπόν πόσο απλά ο ΣΕΒ εντάσσεται στο αντιμνημονιακό - φιλοευρωπαϊκό μέτωπο και επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καμία αναστολή και κανένα φόβο μη τυχόν και τα κλεμμένα δικαιώματα του λαού θα κινδυνεύσουν να επιστρέψουν στους δικαιούχους τους με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
      Αν κάποιος δεν ξέρει πως πολιτεύονται η άρχουσα τάξη και ο ΣΕΒ και πώς σε κρίσιμες στιγμές ξέρουν να επιλέγουν τα άλογα που θα τραβήξουν το αντιλαϊκό κάρο τους, ας διαβάσει την παραπάτω είδηση.

      Διαγραφή
  2. Δεν νομίζω Τάκη! Ο σκοπός είναι να ΚΑΨΟΥΝ τον Σύριζα και όχι να συγκυβερνήσουν μαζί του... Προτείνουν ψήφο ανοχής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ώστε αν ο Σύριζα δεχτεί, να φτιάξει μια κυβέρνηση απόλυτα ελεγχόμενη απ' αυτούς, να τον κάψουν αργά, επιστημονικά και μεθοδικά.
    Αν δεν δεχτεί να τον καταγγείλουν σαν ανεύθυνο κόμμα που δεν μπορεί να κυβερνήσει παρά μόνο να διαμαρτύρεται, κι έτσι να τσιμπήσουν ψήφους νοικοκυραίων που θα μασήσουν στην κουτοπονηρη τακτική τους.
    Κι εδώ είναι το χρέος του ΚΚΕ! Ας δεχτεί συγκυβέρνηση συμφωνίας σε πέντε βασικά ζητήματα άμεσης ανακούφισης του λαού, κι αν ο Σύριζα κάνει νερά ας τον καταγγείλουν στο λαό. Η ανάλυση που λέει ότι το δίλημμα ΔΕΝ είναι μνημόνιο - αντιμνημόνιο είναι τραγική γιατί αφοπλίζει το λαικό κίνημα την πιο κρίσιμη στιγμή.
    Για όνομα ρε σύντροφοι, κατακτήσεις που κερδήθηκαν με το αίμα χιλιάδων κομμουνιστών και αγωνιστών της εργατικής τάξης εξατμίστηκαν μέσα σε 2 χρόνια κι εμείς καταγγέλουμε ο ένας τον άλλον?
    Ο πρώτος ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως μπορείς να μου απαριθμίσεις τα πέντε σημεία που μπορούν να συνεργαστούν ΚΚΕ και Σύριζα?
      Να υπενθυμίσω ότι βασική και πάγια αρχή του ΚΚΕ είναι το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό μέτωπο.
      Αυτό πως μπορεί να συνδιαστεί με την φιλοερωπαική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ?
      Είναι η δεν είναι αδιέξοδη πολιτική ο ευρωμονόδρομος?
      Τα δεδομένα απο άλλες χώρες όπου συνεργάστηκαν κομμουνιστές με σοσιαλδημοκράτες, ήταν ο εξαφανισμός των κομμουνιστών, βλέπε Ιταλία, Γαλλία κ.τ.λ.
      Ας είμαστε ρεαλιστές και όχι ανηπόμονοι.

      Διαγραφή