Σελίδες

26 Νοε 2010

Η ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ...

   Ο ΓΑΠ  τα πουλάει όλα, εμείς τι κάνουμε? 
 Πουλάει αεροδρόμια, σιδηροδρόμους, ΔΕΚΟ,  ηλεκτρική ενέργεια, ΔΕΗ , συγκοινωνίες, επικοινωνίες,  νοσοκομεία, κοινωνική πρόνοια,  σχολεία, πανεπιστήμια, ελέυθερους χώρους,  πράσινο, δάση, αιγιαλούς, νησιά, πελάγη, και ότι άλλο βρεθεί στον δρόμο του, γενικά τα ξεπουλάει όλα σε όφελος των αφεντικών του (κεφάλαιο).
   Εχει ήδη πουλήσει τους μισθούς μας, τις συντάξεις μας , τα εισοδήματα και την ύπαρξη του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του μικρομεσαίου έμπορα, του αγρότη, το όραμα του νέου επιστήμονα, την δημιουργικότητα, τον πολιτισμό, την επιστήμη, την φαντασία, την ζωή,  μας έχει κλέψει την ζωή μας, μας τα πήρε όλα.
   Τώρα έρχεται να πάρει ότι έχει απομείνει , την αξιοπρέπεια μας, την περιφάνεια μας, την πατρίδα μας, την εθνική κυριαρχία μας, την ιστορία μας, το παρελθόν μας, τον λαό μας..
   Αυτός υπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα, όπως έχει πολλάκις αναλυθεί σε αυτό το blog, αυτός είναι ένας απλός υπηρέτης του συστήματος, εφήμερος και αναλώσημος, σήμερα λέγεται ΓΑΠ, αύριο θα λέγεται κάπως αλλοιώς, τα πρόσωπα αλλάζουν, οι υπηρέτες είναι πολλοί και δεν έχουν ούτε όνομα, ούτε όραμα, ούτε πατριωτισμό.




  Απλά είναι οι υπηρέτες , τα τσιράκια του συστήματος, του καπιταλισμού, στην Ελλάδα , άλλωτε είναι απο την οικογένεια Παπανδρέου, άλλωτε απο την οικογένεια Καραμανλή , άλλωτε απο την οικογένεια Μητσοτάκη, ή όποια άλλη οικογένεια στο μέλλον προκύψει. (π.χ. οικογένεια Κουβέλη, Καρατζαφέρη, Μπακογιάννη,κ.τ.λ.).
   Το καπιταλιστικό σύστημα παραμένει το ίδιο, αυτό δεν αλλάζει, η επαρχιώτικη και απαξιωμένη (διαχρονικά και ουσιαστικά) "εθνική" αστκή τάξη, ανίκανη και παρακμασμένη (Μιχαλούς, κ.τ.λ.) , πάντα προσκολημένη στο άρμα της ευρωπαικής καπιταλιστικής ολιγαρχίας (φτωχής συν εταίρας), συμαχεί απόλυτα με την δοσίλογη κυβέρνηση του 
ΣΟΣΙΑΛ... ΛΗΣΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και του "πασοκ".
   Στρεβλή καπιταλιστική ανάπτυξη (βλέπε δηλώσεις της Μιχαλούς , ΣΕΒ, χανουμάκια ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ. κ.τ.λ.),  στρεβλή διαδικασία ένταξης στην Ε.Ε. και Ο.Ν.Ε. (Σημίτης.....Γ..Παπανδρέου, Πρωτόπαππας, και λοιπά λαμόγια.... ) , μίζες της εξουσίας Τζοχατζόπουλος, ο "αριστερός επαναστάτης" Τσουκάτος, ο "εκσυγχρονιστής-μαφιόζος" Μαντέλης, ο "ασυμβίβαστος" Α. Παπαδόπουλος, ο "επαναστάτης- γενιά Πολυτεχνείου" Παπουτσής, Η "κουμμουνίστρια - γενιά Πολυτεχνείου" Δαμανάκη, ο "μεγάλος ιδεολόγος και "῾κομμουνιστής""  Ανδρουλάκης και όλο το υπόλοιπο συμφερτό της οδού φυλής και λοιπών περιοχών πέριξ του κέντρου, όπου εκπορνεύονται τα θύματα τους (αυτοί είναι "προστάτες") .
   Εκφυλισμένος, υποταγμένος, ξεπουλημένος, "συνδικαλισμός" (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ), βλέπε Πρωτοςπαππάς υπουργός της ρεμούλας, Μανώλης, Ρέππας, Κουστίκος, Παναγόπουλος, Γαβρίλης, Κουτρουμάνος, Παπασπύρος, κ.λ.π. (πάρα πολλά άλλα λαμόγια τα οποία δεν θυμάμαι),  που έκανε τα πάντα για να υπηρετήσει το κεφάλαιο και να πουλήσει τους εργαζόμενους, εκπρόσωπος αυτών , υποτίθεται ότι είναι.
  Αυτή είναι η εικόνα του πολιτικού συστήματος στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, συγνώμη ξέχασα τον Πάγκαλο, (αυτόν δεν μπορεί να τον θυμηθεί κανείς, απο τα λόγια του, (αξιολύπητη φυσιογνωμία, απόγονος του γνωστού παππού του... ), εν ολίγοις, αλλοιώς πρέπει να πάμε και στον κομμουνιστοφάγο και δοσίλογο παππού Παπανδρέου, καθώς επίσης και στον ύπουλο και αμφιλεγόμενο ρόλο του πατέρα Παπανδρέου, κ.ο.κ. 
 Ολοι αυτοί ήταν και είνα υπάλληλοι του συστήματος, του καπιταλισμού και απο ότι φαίνεται κάνουν καλά την δουλειά τους, γιαυτό κιόλας δεν τους έχουν απολύσει, (βέβαια απολύθηκε ένας... απλά έφυγε αυτός για να έρθει ο επόμενος Γιωργάκης, επειδή είχε τα πουλημένα τσιράκια του συνδικαλιστικού κινήματος δικά του και ήταν καλύτερος μάγος - βλέπεις η οικογένεια συνεχίζει την παράδοση), ο λαός όμως τι κάνει?
   Τι περιμένουν? 
Να τους διορίσουν στον δημόσιο τομέα, ή σε καποια ΔΕΚΟ, ή να πάρουν κάποια προμήθεια του δημοσίου, ή να γίνουν κλητήρες στην βουλή, ή να γίνουν εργάτες καθαριότητας στον δήμο του Μπουτάρη ή του Καμίνη ........
   Τι περιμένουν ?
Ακόμα δεν κατάλαβαν ότι είναι τα θύματα ? και μαζι με αυτούς και εμείς.
Τα τελευταία τούτα χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέματα της Ιστορίας. Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν. 
Εγινε πολλή κατάχρηση στόμφου, φτηνού λυρισμού, πολλή σπατάλη άχρηστης φιλοπατρίας..

Διλήμματα. Απειλές. Καταστροφολογία. Κινδυνολογία. Πατριδοκαπηλεία. 
Σενάρια αποσταθεροποίησης!
Λόγος δημαγωγικός, πολιτικάντικος, λόγος αυτόκλητα «σωτηριολογικός» και ως εκ τούτου βαθύτατα λαϊκιστικός. Με μια λέξη: Χρεοκοπημένος.
Είπε ότι όποιος δεν ψηφίσει τον Σγουρό... «παίζει παιχνίδια»! Αστειότητες.
Είπε ότι όποιος δεν ψηφίσει τον Τατούλη, θα του θέσει εμπόδια να πάρει μέτρα για να πληρώσουν... οι πλούσιοι! Αστειότητες.
Είπε ότι ο Καραμανλής τον... παραπλάνησε προεκλογικά για το ύψος του ελλείμματος. Οτι γι' αυτό «αναγκάστηκε» να κόψει τους μισθούς, να κόψει τις συντάξεις, να κόψει τα δώρα, να αυξήσει τα όρια των απολύσεων. Επειδή τον παραπλάνησε ο Καραμανλής! Αστειότητες.
Ζήτησε δήλωση ευθανασίας του λαού προς τις «αγορές» και το ΔΝΤ, προσπάθησε να τρομοκρατήσει για να την αποσπάσει. Πώς; Κραδαίνοντας ως απειλή τις... εκλογές! Απείλησε, δηλαδή, με ό,τι υποτίθεται πως είναι το αγλάισμα της δημοκρατίας τους!
Ο Παπανδρέου - ο προϊστάμενος τού «όλοι μαζί τα φάγαμε» - ως εκπρόσωπος όλου του αστικού πολιτικού συστήματος, δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την αλήθεια της εικόνας του:
Τόσο οι του μνημονιακού, όσο και οι του ανέξοδα «αντιμνημονιακού» τόξου, τρέμουν. Τρέμουν τη μετατροπή της λαϊκής οργής σε δύναμη ανατροπής.

Και εμείς;
Τι περιμένουμε;
Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν
κι οι αχόρταγοι
κάτι θε να μας δώσουν!
Οι λύκοι θα μας ταΐσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν!
Από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρη
να της βγάλουμε τα δόντια!
Τέτοια περιμένουμε;


(Μπ. Μπρέχτ)

Σ’ αυτήν την περίοδο, όπου η κρίση φτάνει με τη μορφή της κόλασης και άρχισε να ανάβει τις φωτιές των θυσιαστηρίων, για να κάψει δικαιώματα και κατακτήσεις, πρέπει να σκεφτούμε πολλαπλά και καίρια. Όταν το κυρίαρχο σύστημα ετοιμάζει για μας και τα παιδιά μας το κολαστήριο της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, των περικοπών μισθών και συντάξεων, τότε πρέπει ν’ αντιδράσουμε! Να σκεφτούμε πώς δε θα παραδώσουμε ένα κοινωνικό, εργασιακό και πολιτικό καθεστώς χειρότερο απ’ ότι παραλάβαμε. Να αναλύσουμε την κατάσταση με «νου παγερό» και «φλογερή καρδιά», με «μάτι φώσφορο» και «κουμάντο γερό», έτσι ώστε ο φόβος να μένει μονάχος του και κανείς να μην αισθάνεται μόνος.
Να επιστρέψουμε στα σωματεία! Να επαναφέρουμε στο προσκήνιο την ζωντανή πολιτική και την αποτελεσματικότητα της, και μαζί τον κόσμο των δραστήριων –δυσαρεστημένων, κάνοντας κομμάτια τα δεσμά των ψευδαισθήσεων και μαζί τους την ησυχία των δεσμοφυλάκων τους. Να βγάλουμε στην ανεργία τους Παναγόπουλους πριν χτυπήσει και τη δική μας πόρτα η ανεργία. Να ενώσουμε τη θεωρία μας. Να ενώσουμε τη θέλησή μας. Να ενώσουμε τη δράση μας. Οργανωμένα. Όχι χωριστά, ούτε υποταγμένα. Με το σύνθημα που ενώνει την τάξη: Ανατροπή αυτής της πολιτικής που στέλνει εμάς και τα παιδιά μας στην κόλαση. Να τολμήσουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Κυβέρνηση (και ΝΔ και ΛΑΟΣ) – Ευρωπαϊκή Ένωση – ΔΝΤ φτιάχνουν φέρετρα για εμάς και ψυχιατρεία για τους γιους και τις κόρες μας. Ένα είναι σίγουρο: εάν δεν αλλάξουμε τον κόσμο, πολλοί θα αλλάξουμε κόσμο.

  



1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος8/12/10, 4:28 π.μ.

    QUOTE-zougla.gr: "Ο Παπανδρέου - ο προϊστάμενος τού «όλοι μαζί τα φάγαμε» - ως εκπρόσωπος όλου του αστικού πολιτικού συστήματος, δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την αλήθεια της εικόνας του:
    Τόσο οι του μνημονιακού, όσο και οι του ανέξοδα «αντιμνημονιακού» τόξου, τρέμουν. Τρέμουν τη μετατροπή της λαϊκής οργής σε δύναμη ανατροπής." END OF QUOTE

    Άντε λοιπόν, αφού τρέμουν, ΑΕΡΑ ΤΩΡΑ, όσο είναι καιρός! Η Αργεντινή άργησε πάρα πολύ ν' αντιδράσει και το πλήρωσε πανάκριβα (ο ΓΑΠ της τότε είχε έτοιμο τούνελ απόδρασης)! Ξεχάστε τις 'αλλαγές' μέσω υπάρχοντος πολιτικού συστήματος - ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ! Τι θα λέγατε για ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; (δείτε π.χ. παραδείγματα Ισλανδίας & Ελβετίας - δημοψηφίσματα, παρ' όλο που η 'πατέντα είναι καθ' όλα Ελληνική - δείτε Google).

    Κατά την ταπεινή μου άποψη ως αρχιτέκτονα, θα ωφελούμαστε ΟΛΟΙ τα μέγιστα (αισθητικά & πρακτικά) από την φυσική ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ του κτιρίου της Βουλής στη πλατεία Συντάγματος, με τον συνεπαγόμενο εξοστρακισμό του 'περιεχομένου' του και την αντικατάστασή του εν λόγω κτιρίου από κάτι πραγματικά κοινωφελές (σκεφθείτε τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργούνταν - τ' ανθοπωλεία κάπου θα τα βολέψουμε)!

    Πάντως, δεν νομίζω ότι τρέμουν - προς το παρόν! Η χειραγώγηση του κόσμου εδώ στο Ελλαδιστάν (μέσω ΜΜΕ και της μεθόδου του 'σταδιακού βρασμού του βατράχου') καλά κρατεί. Άλλωστε, εξακολουθούμε να 'βυζαίνουμε' το δάχτυλό μας σαν λαός και κουλτούρα (μια ματιά στην πρόσφατη ιστορία , μέσω διαδικτύου - ΔΝΤ κλπ, δεν θα έβλαπτε)!

    Κατά τα άλλα, μια και ΟΜΑΔΙΚΗ (ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ή ΚΛΑΔΙΚΗ - απ' αυτές μπούχτισα) αντίδραση δεν βλέπω σύντομα, λέω να παίρνω το διαβατήριό μου και να την κάνω - ήδη λιμοκτονώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή