Σελίδες

26 Νοε 2010

Θ. Πάγκαλος: Αγαπήστε το Μνημόνιο

«Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο!»,.. δήλωσε ως αλλος Σιόπα ο ευτυχισμένος, εκ του ασφαλούς, Θεόδωρος Πάγκαλος. Για άλλη μια φορά έβαλε σε σκέψεις κάθε ευτυχισμένο συνταξιούχο, μισθωτό και μικρομεσαίο που δεν έχει πια το βάρος της 13ης κι 14ης σύνταξης στην τσέπη του, που δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να ξυπνάει από τα άγρια χαράματα να πάει στη δουλειά του γιατί ευτυχώς απολύθηκε από το καλοσυνάτο και γενναιόδωρο αφεντικό του...
Ένας φίλος μου, επίσης ευτυχισμένος μικρομεσαίος, μας περιέγραφε προχθές τη χαρά που νιώθει από τη στιγμή που εμφανίστηκε το μνημόνιο στη ζωή του!.. Πανευτυχής που έβαλε λουκέτο στο μαγαζί του,.. πανευτυχής που κάθεται όλη την ημέρα στο σπίτι  και συζητάει με τη γυναίκα του για τα νοίκια και τους λογαριασμούς που τρέχουν και που ευτυχώς δεν έχουν να πληρώσουν... Βέβαια, επειδή οι άνθρωποι είμαστε από τη φύση μας  ανασφαλείς, αχάριστοι και άπληστοι, είδα στα βουρκωμένα μάτια του ευτυχισμένου, πρώην μικρομεσαίου, φίλου μου τον φόβο μήπως αυτή η ευτυχία του χαθεί γρήγορα γιατί, λεει, κάπου διάβασε ότι «η ευτυχία    δεν κρατάει πολύ»... Όλοι στην παρέα, επίσης ευτυχισμένοι, τον διαβεβαιώσαμε ότι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί γιατί όσο υπάρχουν στην πολιτική άνθρωποι σαν τον Πάγκαλο,.. τα μνημόνια, οι τρόικες και τα ΔΝΤ θα είναι στη ζωή μας!..
Και ο ιταλός Θ. Πάγκαλος,  σημερινός σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Σιόπα, είχε δηλώσει: Οι Ιταλοί θα αγαπήσουν τους φόρους. 
Λίγους μήνες μετά η κυβέρνηση Πρόντι διαλύθηκε.


ΠΗΓΗ : ΔιαΔίχτυ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου