Σελίδες

26 Νοε 2010

Η διέξοδος περνά από την ανατροπή

   Αλλο Ελλάδα, άλλο Ιρλανδία, άλλο Ισπανία... 
Η πρώτη «πάσχει» από δημοσιονομική κρίση (ή σπατάλη κατά τον πρωθυπουργό), η δεύτερη από τη διάσωση των τραπεζών, η τρίτη από τη φούσκα των ακινήτων... 
   Τέτοιες μπαρούφες επαναλαμβάνονται κατά κόρον τις τελευταίες μέρες προκειμένου να συσκοτίσουν τα πραγματικά αίτια της κρίσης και να αποκοιμίσουν το λαό. 

   Θέλουν να κρύψουν δηλαδή το βαθιά ταξικό χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης, ακριβώς για να μη φανεί στα μάτια του κόσμου ότι η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος περνάει μέσα από τη ρήξη και την ανατροπή της πλουτοκρατίας και των κομμάτων - διαχειριστών της. 
   Στην αρχή είχαν ρίξει το ανάθεμα στα σπάταλα «γκόλντεν μπόις» και σε κακούς διαχειριστές, ενώ τώρα σε κάθε χώρα εμφανίζουν και μία διαφορετική αιτία της κρίσης, ακριβώς για να χειραγωγούν και να κρατούν υποταγμένους τους λαούς. 
   Κάνουν τα πάντα για να μην αποκαλυφθεί ότι η καπιταλιστική κρίση είναι πρώτα απ' όλα κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων και εμπορευμάτων, κρίση δηλαδή που οφείλεται στη συγκέντρωση του παγκόσμιου παραγόμενου πλούτου σε ολοένα και λιγότερα χέρια, ενώ την ίδια στιγμή οι λαοί εξωθούνται πιο βαθιά στη φτώχεια και την ανέχεια. 
   Ομως παρά τη στάχτη που ρίχνουν συνεχώς στα μάτια του κόσμου, αυτό που δεν μπορούν να κρύψουν είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις την κρίση την πληρώνουν οι λαοί, ενώ διασώζονται οι τράπεζες και οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι. 
Και αυτό αρκεί για να διοχετευτεί η λαϊκή οργή στη σωστή «κοίτη» της αντιμονοπωλιακής - αντιιμπεριαλιστικής πάλης με στόχο τη λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου