Σελίδες

29 Σεπ 2010

Συνειδητά ψέματα και συνειδητές αλήθειες



«Θα ήταν λάθος να κάνουμε μια κούρσα στην προσπάθειά μας να φτωχύνουμε περισσότερο, για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί», είπε ο πρωθυπουργός στους Δελφούς, παρουσιάζοντας το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Το ίδιο είχε πει και στην ομιλία του στη ΔΕΘ, βάζοντάς το με μορφή διλήμματος: «Είναι καθοριστικής σημασίας εάν θα πάμε σε μια ανάπτυξη με βάση τη γνώση και την καλοπληρωμένη εργασία ή εάν θα πιεζόμαστε ως χώρα να μειώνουμε συνέχεια μισθούς, για να είμαστε ανταγωνιστικοί».
Η εντελώς ψεύτικη ελπίδα που πουλάει είναι ότι τάχα με τις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, θα ανέβουν οι μισθοί και το βιωτικό επίπεδο του λαού. Μεγάλο ψέμα! Μεγάλο και συνειδητό κιόλας. Γιατί ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου καλούσε πριν λίγες μέρες τους ...επενδυτές στις ΗΠΑ να έρθουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, διαφημίζοντας ότι οι Ελληνες εργαζόμενοι«δουλεύουν περισσότερο από όλους και αμείβονται κατά 60% λιγότερο από άλλες χώρες ΕΕ» και ότι έτσι «αποδεικνύουμε πως όταν θέλουμε όλοι μαζί, μπορούμε (...) να γινόμαστε ελκυστικοί σε ξένες και εγχώριες επενδύσεις».
Σ' αυτή τη δεύτερη περίπτωση είναι που λέει αλήθεια ο πρωθυπουργός. Οι πρώτες δηλώσεις είναι ψέμα για εσωτερική κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου