Σελίδες

29 Σεπ 2010

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΜΕΤΕΦΜΥΛΙΑΚΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ!


ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΑΠΕΙΛΩΝ, ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ!
 ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ!
ΠΗΓΗ : ISKRA
   Με την κατάθεση αντισυνταγματικής - πραξικοπηματικής τροπολογίας στο νομοσχέδιο για την περαίωση, απαντά η Κυβέρνηση στην απόφαση των ιδιοκτητων φορτηγών δημοσίας χρήσης, να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους! Η τροπολογία, καθιστά την κινητοποίηση ουσιαστικά ιδιώνυμο αδίκημα και  κατατέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και περιλαμβάνει δύο σκέλη:
   Το ένα, αφορά την πρόβλεψη ποινών φυλάκισης τουλάχιστον 3 ετών και αφαίρεση άδειας ασκήσεως επαγγελματος, για όσους δεν συμμορφωθούν με τις διαδικασίες της επίταξης. Σε περίπτωση, μη συμμόρφωσης κατ΄ εξακολούθηση προβλέπεται ποινή κάθειρξης. 
    Το δεύτερο σκέλος, περιλαμβάνει τη δυνατότητα διενέργειας μεταφορών δημοσίας χρήσης από ιδιωτικά φορτηγά αυτοκίνητα, το οποίο αρχικά σχεδιαζόταν να περιλαμβάνεται σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
   Τα παραπάνω αποτελούν την αντίδραση της Κυβέρνησης στην απόφαση συνέχισης των κινητοποιήσεων. Η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης και με την κρίσιμη γενική συνέλευση των εκπροσώπων σωματείων των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη με κάλπη ήταν 74 υπέρ και μόλις... 6 κατά της συνέχισης των κινητοποιήσεων, οι οποίες μπαίνουν στη 17η ημέρα!
   Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία να σημειωθεί είναι πως η χθεσινή ψηφοφορία, διεξήχθη μετά την μη-λήψη απόφασης από τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών το βράδυ της Δευτέρας. Η χθεσινή διαδικασία ήταν μία κίνηση άμεσης εμπλοκής των σωματείων, δηλαδή της βάσης, στην διαδικασία της απόφασης για τη συνέχιση ή μη του αγώνα. Ο ίδιος μάλιστα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης Βασίλης Τζωρτζάτος δεν τάχθηκε ούτε υπέρ ούτε κατά της συνέχισης των κινητοποιήσεων, ζήτησε όμως το σεβασμό της όποιας απόφασης, όποια και αν ήταν αυτή.

   Μετά το πέρας της διαδικασίας ο κ. Τζωρτζάτος ανήγγειλε πως τα βυτιοφόρα δημοσίας χρήσης θα προχωρούν μόνο σε μεταφορά βοθρολυμάτων από περιοχές οι οποίες δεν είναι διασυνδεδεμένες με το αποχετευτικό δίκτυο.
     Πλέον, η Κυβέρνηση σχεδιάζει να περάσει από την τακτική της στοχευμένης στη γενικευμένη πλέον καταστολή, κάνοντας λόγο για απομάκρυνση των φορτηγών δημοσίας χρήσης που είναι σταθμευμέναστις εθνικές οδούς.

    Την Κυβέρνηση δε, συνδράμουν επικοινωνιακά και οι πάντα... «συνήθεις πρόθυμοι» ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιώργος Κασιμάτης και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος. Αμφότεροι ζητούν από την Κυβέρνηση να κινηθεί δικαστικά αλλά και κατασταλτικά απέναντι στους μεταφορείς.

    Ιδιαίτερα δε περίεργες πτυχές έχει και το περιστατικό των πυροβολισμών(;) εναντίον κομβόι 20 φορτηγών αυτοκινήτων τα οποία κινούνταν με συνοδεία περιπολικών στην περιοχή της Μαλακάσας. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να σχηματιστεί δικογραφία και να ασκηθεί ποινική δίωξη κατ' αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, σε βαθμό κακουργήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου