Σελίδες

3 Ιουλ 2010

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Επιχειρούν να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης

Θαρραλέα αντιστέκονται οι εργαζόμενοι μαζί με τα ταξικά συνδικάτα

Να καθαρίσει το τοπίο από τους εργαζόμενους που υψώνουν φωνή αντίστασης επιχειρεί η μεγαλοεργοδοσία. Λογαριάζει βεβαίως «χωρίς τον ξενοδόχο», καθώς τα ταξικά σωματεία αναδεικνύουν καθημερινά τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι μέσα από τη συλλογική δράση και, όπως στην πράξη αποδεικνύουν καθημερινά, δεν πρόκειται να αφήσουν την εργοδοσία «σε χλωρό κλαρί».

Προχτές εκπρόσωποι ταξικών σωματείων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν παρέμβαση στην επιχείρηση «Μουλτιράμα» (ιδιοκτησίας Γερμανού), στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, απαιτώντας την άμεση ακύρωση της απόλυσης (πριν δυο μέρες) εργαζόμενου από το τμήμα σέρβις, με το πρόσχημα της «μειωμένης παραγωγικότητας». Η πραγματικότητα είναι ότι και αυτή η απόλυση, όπως και ακόμα ενός εργαζόμενου από άλλο κατάστημα της επιχείρησης, οφείλεται στη συνδικαλιστική τους δράση. Και οι δυο συμμετείχαν σε απεργίες και στη σωματειακή επιτροπή του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στην επιχείρηση. Στην παρέμβαση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αθήνας, εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και εκλεγμένοι στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Οι συνδικαλιστές απαίτησαν να παρθεί άμεσα πίσω η απόλυση, σε διαφορετική περίπτωση η εργοδοσία θα έχει να αντιμετωπίσει την αγωνιστική αντίδραση του ΠΑΜΕ και όλων των ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται σ' αυτό.

Θαρραλέα στάση των εργαζομένων στο «Melia»

Αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω από τον αγώνα τους για την άμεση ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης από το ξενοδοχείο «Melia Athens Hotel», δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο, έχοντας μπροστάρη αυτού του αγώνα το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Ηδη το κλαδικό συνδικάτο έκανε μια πρώτη παρέμβαση στο ξενοδοχείο, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της εργαζόμενης. Δίνοντας συνέχεια στον αγώνα, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν καθολικά και στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έγινε την Τρίτη.

Παράλληλα με επιστολή που υπογράφουν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου προς τον γενικό διευθυντή αναφέρουν:

«Οι εργαζόμενοι του "Melia Athens Hotel" διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφασή σας να απολύσετε τη συνάδελφό μας. Η ενέργειά σας μας βρίσκει όχι απλά αντίθετους, αλλά έχουμε ομόφωνα αποφασίσει να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο, κάτι που δεν κάναμε το προηγούμενο διάστημα σε άλλες απολύσεις που έγιναν.

Θεωρούμε ότι το προσωπικό που έχει απομείνει δεν επαρκεί για να εξασφαλίσει το επίπεδο υπηρεσιών που απαιτείται από ένα ξενοδοχείο σαν το "MELIA" και αυτό αποδεικνύεται από την πολυαπασχόληση και την εντατικοποίηση της εργασίας που καθημερινά αντιμετωπίζουμε.

Δεν αντέχουμε άλλη απόλυση - αποχώρηση. Θα αγωνιστούμε στο πλευρό της Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων ώστε να μην πληρώσουμε την κρίση ακόμη περισσότερο.

Ζητάμε την ανάκληση της απόλυσης. Καμία απόλυση»!

Αποφασιστική παρέμβαση στο «Ατλάντικ»

Σε αποκλεισμό του σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ», στη Γρηγορίου Λαμπράκη, στον Κορυδαλλό, προχώρησε χτες το απόγευμα οΣύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά. Το σωματείο καταγγέλλει την αλυσίδα των σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» πως ενώ μονίμως καθυστερεί την πληρωμή των δεδουλευμένων, την ίδια στιγμή εξαναγκάζει τις εργαζόμενες να δέχονται αντί για μισθό δωροεπιταγές, προχωρά σε απολύσεις και δυσμενείς μεταθέσεις για τους εργαζόμενους που το προηγούμενο χρονικό διάστημα συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις.

Στο κατάστημα του Κορυδαλλού, στη Γρηγορίου Λαμπράκη, η επιχείρηση έχει ήδη προχωρήσει σε απολύσεις και σε δυσμενή μετάθεση εργαζόμενης, με απώτερο στόχο την παραίτηση της. Απειλεί επίσης και με άλλες μεταθέσεις και απολύσεις, με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Δηλαδή βάζει το μαχαίρι στο λαιμό των εργαζομένων για να διαλέξουν: 'Η θα μείνουν στο δρόμο ή θα δουλεύουν χωρίς δικαιώματα. Το ταξικό σωματείο του κλάδου έδωσε αγωνιστική απάντηση ότι οι αντεργατικές μεθοδεύσεις δε θα περάσουν και ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην οργάνωση των υπαλλήλων της αλυσίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου