Σελίδες

3 Ιουλ 2010

Υπογεννητικότητα και αντιλαϊκή πολιτική πάνε μαζί

Παρέμβαση της βουλευτή του Κόμματος σε Επερώτηση που κατέθεσε για «ξεκάρφωμα» ο ΛΑ.Ο.Σ.

Η προβοκατόρικη πρακτική συκοφάντησης του ΚΚΕ από τον ΛΑ.Ο.Σ. δεν εξαντλήθηκε στην Επίκαιρη Ερώτηση με αίτημα την ποινικοποίηση της δράσης του ΠΑΜΕ, αλλά συνεχίστηκε χτες στη Βουλή και κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης του συγκεκριμένου κόμματος για την υπογεννητικότητα.

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Σοφία Καλαντίδου, διακόπηκε δεκάδες φορές στην τοποθέτησή της από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΛΑ.Ο.Σ., Αστέριο Ροντούλη, από τη στιγμή που εξέφρασε την άποψη του ΚΚΕ για τη σκοπιμότητα της κατάθεσης της Επερώτησης.

Οπως είπε η Σοφία Καλαντίδου, «ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός κατέθεσε κατά την άποψή μου τη συγκεκριμένη Επερώτηση σήμερα για να αποσπάσει την εξιλέωση του λαού για την πολιτική του στάση να στηρίζει με κάθε τρόπο και με την ψήφο του μέσα στο κοινοβούλιο την αντιλαϊκή πολιτική». Επισήμανε ακόμα ότι στο σύνολο της συζήτησης που έγινε δεν αναφέρθηκαν οι επιπτώσεις των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών πολιτικών στο πρόβλημα.

Η Σοφία Καλαντίδου είπε ότι για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας ευθύνονται «η ανεργία, η υποαπασχόληση, η ανασφάλεια, η συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, των υπηρεσιών Υγείας και της Πρόνοιας, το στεγαστικό πρόβλημα, που είναι τεράστιο, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα στους νέους ανθρώπους, που επιτείνονται, οξύνονται τώρα με αυτή την πολιτική - κάτω από την κρίση, αλλά με αυτή την κατάσταση - είναι ζητήματα, πραγματικά, που οδηγούν τα νέα ζευγάρια να μην αποκτούν παιδιά, να μη φτιάχνουν οικογένεια».

«Κώλυμα» για τρίτη φορά

Οταν 3 φορές στη Βουλή κατατίθεται μια Επίκαιρη Ερώτηση και 3 φορές ο αρμόδιος υπουργός ή υφυπουργός δεν προσέρχεται για να απαντήσει, προφανώς δεν είναι συγκυριακό το φαινόμενο. Κι αυτό ακριβώς επισήμανε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ, Σοφία Καλαντίδου, όταν ανακοινώθηκε πως η Ερώτησή της για τις απολύσεις στην επιχείρηση «Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ», που εδρεύει στην Ξάνθη, δε θα απαντηθεί για 3η φορά λόγω «κωλύματος υπουργού».

Οπως χαρακτηριστικά σχολίασε, «το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πρέπει από εδώ και μπρος να καταθέτει Ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την υπεράσπιση δικαιωμάτων των εργαζομένων στις τηλεοράσεις. Εκεί βρίσκονται οι υπουργοί του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «μιλάμε για μια περιοχή που έχει την ανεργία στο 20% και για μια επιχείρηση που έχει περίπου τετρακόσια άτομα, παράγει βιομηχανικές μπαταρίες για ελικόπτερα, υποβρύχια κτλ. και ανήκει στον Ομιλο "Γερμανός"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου