Σελίδες

3 Ιουλ 2010

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Πετούν όλους τους εργαζόμενους στον αντιασφαλιστικό Καιάδα


Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ
Σε ανακοίνωσή της για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο για τους δημόσιους υπαλλήλους η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Με την κατάθεση σήμερα (σ.σ. χτες) και του σχεδίου νόμου για το "ασφαλιστικό" των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση ολοκληρώνει το αντιασφαλιστικό έγκλημά της σε βάρος όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στους αυτοαπασχολούμενους.
Και αυτό το νομοσχέδιο ξεθεμελιώνει και ισοπεδώνει δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών. Εντάσσει και τους δημόσιους υπάλληλους στο ΙΚΑ, σε έναν οργανισμό που τον έχουν χρεοκοπήσει οι γαλαζοπράσινες κυβερνητικές πολιτικές. Αυξάνει τον εργάσιμο βίο στα 40 χρόνια και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για άνδρες και γυναίκες. Καθιερώνει το αίσχος της βασικής σύνταξης των 360!!! ευρώ και της αναλογικής σύνταξης που την υπολογίζει επί του μέσου όρου των μισθών όλου του εργάσιμου βίου!!! σε κλιμακούμενα ποσοστά αναπλήρωσης που αρχίζουν από 0,80% για τα 15 χρόνια ασφάλισης και φθάνουν στο 1,31% για τα 36 χρόνια ασφάλισης και στο 1,50% για τα 40 χρόνια ασφάλισης. Δηλαδή, όλες οι συντάξεις θα αρχίζουν από το 12% και κλιμακωτά οι ανώτερες δεν θα ξεπερνούν το 60% του μέσου όρου των μισθών όλου του εργάσιμου βίου.
Ουσιαστικά δηλαδή, καταργείται η σύνταξη και αντί γι' αυτήν θα δίνεται ένα επίδομα επαιτείας για όσους ελάχιστους θα καταφέρουν να έχουν πλήρη εργασία, πράγμα αδύνατο σε συνθήκες γιγάντωσης της ανεργίας και των μεσαιωνικών ευέλικτων εργασιακών σχέσεων.
Ετσι συναποφάσισαν και διέταξαν από κοινού η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ με τη σύμπραξη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ αλλά και με τη συναίνεση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού στη στρατηγική του κεφαλαίου, στη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας που υπηρετείται με τέτοιες ακραίες αντιλαϊκές πολιτικές.
Μετά απ' όλα αυτά, ως πρώτιστη προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος της αποτελεσματικότητας των αγώνων, είναι ο άμεσος παραμερισμός, η μαζική εγκατάλειψη και η δυναμική αγωνιστική καταδίκη όλων αυτών των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων και των αντιλαϊκών πολιτικών τους, μέσα από ένα ενιαίο μέτωπο της εργατικής τάξης, με όλους τους εργαζόμενους, με τους αυτοαπασχολούμενους και με όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το ΠΑΜΕ σ' αυτήν την κατεύθυνση πρωτοστατεί.
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8ης ΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ. Στην Αθήνα, στην Ομόνοια στις 11 π.μ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου