Σελίδες

12 Ιουν 2010

ΟΥΓΓΑΡΙΑ Ποινικοποιούν το σοσιαλισμό

Ανακοίνωση του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος για τα πρόσφατα αντικομμουνιστικά μέτρα

Το Προεδρείο του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος (ΟΚΕΚ), σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται αναλυτικά στο νέο νομοθετικό έκτρωμα των αντικομμουνιστών, που άλλαξε το άρθρο 269 του Ποινικού Κώδικα της χώρας. Οπως σημειώνεται, το άρθρο αυτό διατυπώθηκε ως εξής: «Οποιος δημόσια αρνηθεί και θέσει υπό αμφισβήτηση ή υποβάθμιση το γεγονός της γενοκτονίας και των άλλων εγκλημάτων ενάντια στην ανθρωπότητα, που διέπραξαν τα εθνικοσοσιαλιστικά και τα κομμουνιστικά καθεστώτα, διαπράττει έγκλημα το οποίο επιφέρει ποινής στέρησης της ελευθερίας έως 3 χρόνια».

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΟΚΕΚ, «η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα είναι προϊόν κοινών προσπαθειών της ουγγρικής καπιταλιστικής πολιτικής ελίτ στην κατεύθυνση της εξολόθρευσης του κομμουνιστικού κινήματος και ευρύτερα του εργατικού κινήματος. Στις αρχές του 1990, στο Κοινοβούλιο είχε τεθεί το ζήτημα της απαγόρευσης του Εργατικού Κόμματος, κάτι που τότε δεν πέρασε. Το 1993 ανακήρυξαν το σφυροδρέπανο και το κόκκινο αστέρι ως σύμβολα του ολοκληρωτισμού και απαγόρευσαν τη δημόσια χρήση τους. Το 2007 με φτιαχτές κατηγορίες ξεκίνησαν δίκη ενάντια σε όλη την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, που τελικά δικαιώθηκε. Σήμερα οι καπιταλιστικές δυνάμεις επιδιώκουν να ανακηρύξουν ως έγκλημα όλο το σοσιαλιστικό παρελθόν και να το σβήσουν από τη μνήμη των ανθρώπων.

Οι καπιταλιστικές δυνάμεις, με αισχρό τρόπο, επιδιώκουν να διαστρεβλώσουν την Ιστορία, να αμαυρώσουν τις 4 δεκαετίες του ουγγρικού σοσιαλισμού, εκείνα τα χρόνια στα οποία για τα εκατομμύρια των ανθρώπων άνοιξαν οι δυνατότητες της οικονομικής και πολιτιστικής ανόδου. Προσπαθούν να μας επιβάλουν να ξεχάσουμε τη δουλειά των παππούδων και πατεράδων μας, που ανασυγκρότησαν την κατεστραμμένη από το φασισμό χώρα, συγκρότησαν την αγροτική και βιομηχανική οικονομία, εξασφάλισαν για την πλειοψηφία του λαού ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο κι ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, πως στη βάση δημοσκόπησης που έκανε η αμερικανική εταιρεία "Pew Research Center" το 72% των Ούγγρων θεωρούν πως ζούσαν καλύτερα τότε, απ' ό,τι σήμερα».

Ταυτόχρονα, το ΟΚΕΚ σημειώνει στην ανακοίνωσή του: «Η συγκεκριμένη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης εδώ και 20 χρόνια επίθεσης, η οποία επιδιώκει με στρεβλό τρόπο να εξισώσει το φασισμό με τον κομμουνισμό. Το πολυεθνικό κεφάλαιο και η ουγγρική μεγαλοαστική τάξη συνειδητοποιούν πως η οικονομική κρίση δεν τελείωσε. Κατά τη διάρκεια των εκλογών του Απρίλη του 2010, κατάφεραν να ξεγελάσουν το λαό, υποσχόμενοι πως τα καπιταλιστικά κόμματα θα δημιουργήσουν γι' αυτόν μια καλύτερη ζωή. Ομως οι άνθρωποι ανοίγουν σιγά σιγά τα μάτια τους. Γι' αυτό και με τη δύναμή του το κεφάλαιο επιδιώκει να τρομάξει όσους αγωνίζονται ενάντια στον καπιταλισμό».

Και καταλήγει επισημαίνοντας ότι αυτή η απόφαση του ουγγρικού Κοινοβουλίου αποτελεί τμήμα της αισχρής αντικομμουνιστικής και υστερικής καμπάνιας, που στηρίζεται απο την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου