Σελίδες

12 Ιουν 2010

«ΜΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» Εδιωξε εργαζόμενους που δεν πληρώνει!

Αγωνιστική απάντηση δίνουν οι εργαζόμενοι

Ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους δηλώνουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης μετάλλου «ΜΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» στη Θεσσαλονίκη, μετά και τη νέα προκλητική απόφαση της εργοδοσίας να ανακοινώσει την απόλυση των 16 συναδέλφων τους που προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει για τους τρεις τελευταίους μήνες.

Η εργοδοσία που εξακολουθεί να μην πληρώνει τους 40 εργαζόμενους που απασχολεί, χτες έστειλε εξώδικο στους 16 εργαζόμενους που είχαν μπει σε επίσχεση, με το οποίο τους κοινοποιεί ότι τους απολύει γιατί προέβησαν σε παράνομες πράξεις. Ποιες είναι αυτές; Η περιφρούρηση του εργοστασίου από το σύνολο των εργαζομένων, που στόχο έχει να παρεμποδίσει την έξοδο εμπορευμάτων αν προηγούμενα δεν τους εξοφλήσει η εργοδοσία τα δεδουλευμένα που τους οφείλει.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις παράνομες απολύσεις, οι οποίες όπως λένε, θα κριθούν στα δικαστήρια. Ξεκαθαρίζουν όμως ότι η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα τους κάμψει. Συνεχίζουν την περιφρούρηση του εργοστασίου και τον αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Παράλληλα, καθόρισαν πρόγραμμα δράσης σε συντονισμό με εργαζόμενους άλλων εργοστασίων προκειμένου συντονισμένα να αποκρούσουν την επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου